מתכון למרק עוף עם קניידלעך

 
ללא ספק אחד מסמלי החג - מרק עם קניידלעך
ללא ספק אחד מסמלי החג - מרק עם קניידלעך צילום: דן לב
 
עודכן 08:16 12/04/2011

פסח עוד רגע כאן וכדי להכנס לאווירה, החלטנו לתת לכם טעימה מהמנה הכי פופולרית של החג הזה. מרק עוף בטעם של פעם עם קניידלעך פיקנטיים ונימוחים בפה

 
 
 
 
 

מצרכים: (8 מנות)

1 שקית לקט ירקות למרק

1 צרור פטרוזיליה גדול

1 צרור שמיר גדול

1 ק"ג כנפי עוף

1/2 ק"ג גרונות עוף

3 ליטר מים

2 עלי דפנה

1 כפית גרגרי פלפל שחור

קורט מלח

 

לקניידלעך: (25 יחידות)

11/4כוסות מים רותחים

1 כף שמן קנולה

1 ו- 1/4 כוסות קמח מצה (130 גרם)

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

2 ביצים

 

אופן הכנה:

  • מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי ומסירים את הקצף שנוצר.
  • מוסיפים לסיר לקט למרק עוף, עלי דפנה, גרגרי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. טועמים ומתקנים תיבול.

 

להכנת הקניידלעך:

  • מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה, פפריקה חריפה ומתוקה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.
  • מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
  • מכסים את קערת התערובת בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה.
  • מרתיחים מים בסיר ובעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ.
  • מבשלים בכל פעם 8 קניידלעך בכל פעם במשך 5 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת.חוזרים על הפעולה עד לסיום התערובת.
  • מחממים במיקרוגל או בתוך המרק ומגישים. 
  • ניתן לשמור את הקניידלעך בכלי אטום במקרר עד יומיים.

 

המתכון באדיבות שי לי ליפא לחברת "סנפרוסט".

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לפסח? נסו את אלה:

ברולה קוקוס ופירות יער

עוגת מוס שוקולד עם קוקוס

סופלה שוקולד מעלף

עוגיות מקרונים במילוי שוקולד

בראוניז שוקולד לפסח

מוס שוקולד בשני צבעים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.