מתכון לעוגת מוס שוקולד

 
קינוח מושחת שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים
קינוח מושחת שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 18:45 07/04/2011

תציצו בתמונה של העוגה המושחתת הזאת, הייתם מאמינים שהיא מתאימה לפסח? כל מה שאתם צריכים זה לעקוב אחרי ההוראות ויש לכם קינוח חגיגי לשולחן החג

 
 
 
 
 

פסח, החג של הביצים והעוגות, מאחר ואין משתמשים בקמח רגיל הרי שהביצים משמשות כחלק מהגורמים המתפיחים את המאפים. לדעתי בחג זה נאפות העוגות הכי טעימות וכאשר אני חושבת מדוע, התשובה שמסתברת לי הינה שיש להיות יצירתיים ללא הקמח ואכן היצירתיות חוגגת. 

 

לאחר שהכנתי את העוגה המהממת הזו ידעתי שאשתף אתכם במתכון שלה, מה גם שחג המצות קרב ובה והעוגה כשרה לפסח. חלקה התחתון של העוגה עשוי מתערובת אגוזים אפויה ומעל יש מילוי קרם שוקולד קליל במקרמו והורס בטעמו  - חגיגה אמיתית לאוהבי השוקולד. מעל עיטרתי בנגיסי שוקולד ופיזרתי סביב חלבה, אך הקישוט יכול להיות שונה על פי רצונכם.

 

יש במרכיבים ג'לטין ומאחר ואני יודעת שיש הנמנעים מלהשתמש בו אני מציעה להמיר באגר אגר שניתן למצוא בחנויות טבע ובחנויות המתמחות. אל תוותרו על השימוש בג'לטין או בתחליפיו משום שהוא מייצב את תערובת השוקולד. ועוד נקודה לתשומת לב הנרתעים משימוש בביצים חיות, כמו במקרה שלנו בו מקציפים חלבונים ומכניסים לתערובת - דאגו לקנות ביצים טריות ולהשתמש בהן עם הוצאתן מהמקרר. עקבו אחר ההוראות ומובטחת לכם עוגה חגיגית וטעימה מאוד.

 
מכינים את המצרכים לפני האפייה
מכינים את המצרכים לפני האפייה צילום: חיה אילונה דר

פאי מוס שוקולד

תבנית בקוטר 24

 

מצרכים לקלתית:

225 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך

4 כפות סוכר

3 כפות חמאה מומסת

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מרסקים את האגוזים והסוכר במעבד מזון.
  • מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שהתערובת מתאחדת.
  • מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-8-10 דקות, עד הזהבה קלה (זהירות מאפיית יתר).

 

מצרכים למילוי:

225 מ"ל (כוס) חלב

2 כפיות אבקת ג'לטין

115 גרם (1/2 כוס) סוכר

2 ביצים מופרדות

225 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

כפית וניל משובח

כף ליקר אמרטו (לא חובה)

150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • מניחים את החלב בבן מארי (סיר מעל סיר נוסף ובו מים רותחים), מפזרים מעל את הג'לטין וממתינים 2 דקות.
  • מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומערבבים. מוסיפים את החלמונים והשוקולד וממשיכים לבחוש על אש נמוכה 5-4 דקות עד המסה.
  • מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומערבבים עם מטרף עד שהתערובת חלקה.
  • מוסיפים את הוניל והליקר ומערבבים.
  • מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
  • מקציפים את השמנת המתוקה ומעבירים בקיפול אל השוקולד.
  • מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר ומוסיפים לתערובת.
  • מוסיפים את הוניל והליקר ומערבבים.
  • יוצקים על הקלתית ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
  • מקשטים עם זילופי קצפת, שוקולד או עם הנגיסים המוצעים בפתיח.
 
כל הדרך אל עוגת השוקולד המושלמת
כל הדרך אל עוגת השוקולד המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.