מתכון לעוגת שקדים

 
עוגת שקדים מהירה וקלה להכנה
עוגת שקדים מהירה וקלה להכנה צילום: מתוך האתר של פסקל
 
עודכן 06:48 18/04/2011

לכבוד ליל סדר, פסקל פרץ-רובין נכנסת למטבח ומכינה עוגת שקדים עסיסית בניחוח תפוזים

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

מיץ מתפוז אחד או 1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כוס קמח מצה

1 כפית אבקת אפייה

½1 כוסות שקדים קלופים וטחונים

קליפת מגורדת מתפוז או לימון

3 טיפות מי שקדים

1 כפית תמצית וניל

 

לסירופ:

1 כוס סוכר

½1 כוסות מים

3 טיפות מי ורדים

 

אופן הכנה:

  • מכניסים ביצים למערבל ומקציפים כ 7-8 דקות תוך הוספה הדרגתית של הסוכר ועד לקבלת קצף יציב ובהיר.
  • מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בזרם איטי ודק את השמן ומיץ התפוזים.
  • מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת אפייה ושקדים.
  • מוסיפים את תערובת השקדים למערבל באיטיות ומערבבים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את קליפת התפוז, תמצית השקדים והוניל.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים.
  • אופים בתנור בחום של 160 מעלות צלזיוס כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
  • מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים בגודל 4 ס"מ (לא עד תחתית העוגה).

 

להכנת הסירופ:

  • בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.
  • יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומצננים.

 

המתכונים באדיבות פסקל פרץ רובין - בשלנית, אופה, עיתונאית ובעלת פורטל קולינארי שכולל שלל מתכונים מוצלחים עם תמונות מרהיבות, טיפים חשובים וסרטוני וידאו שיקלו עליכם את המלאכה במטבח. בימים אלה הושק ספרה החדש "העוגות של פסקל" השוזר שלל מתכונים וטיפים, שיובילו אתכם בקלות לתוצאות נפלאות ולעוגות מוצלחות. 

 

מחפשים עוד מתכונים כשרים לפסח? נסו את אלה:

עוגת תפוזים ושקדים

סופלה שוקולד

מרק קניידלעך

טירמיסו

מוס שוקולד ואספרסו

פטיפור שוקולד ואגוזים

ברולה קוקוס ופירות יער

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.