מתכון לקדרת לוקוס

 
מפארת את סעודת החג - קדרת לוקוס
מפארת את סעודת החג - קדרת לוקוס צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:41 23/04/2011

הפתיעו את האורחים בארוחת החג עם קדרת לוקוס בעשבי תיבול, יין לבן ומבחר ירקות העונה

 
 
 
 
 

מצרכים:

דג לוקוס שלם

מעט שמן זית

שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס

שומר חתוך גס

מקל סלרי חתוך גס

ראש שום חצוי

לימון חתוך לשמיניות או קוביות גסות

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית זרעי חרדל

7 ענפי תימין

4 ענפי רוזמרין

½ כוס יין לבן

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • יוצרים חתכים לאורך הדג ומושחים אותו בשמן זית עם קצת מלח ופלפל.
  • מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מערבבים את הירקות בקערה, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומניחים לצד הדג.
  • כותשים את הזרעים בעלי ומכתש ובוזקים על הדג והירקות.
  • מפזרים את ענפי התימין והרוזמרין ומכסים בנייר כסף.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, מסירים את הנייר, יוצקים יין לבן ואופים כעשר דקות נוספות.

 

המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים". 

 

מחפשים עוד מתכונים כשרים לפסח? נסו את אלה:

עוגת שקדים

סלמון מתובל

סופלה שוקולד

מרק קניידלעך

עוגת תפוזים ושקדים

מוס שוקולד ואספרסו

פטיפור שוקולד ואגוזים

גלילת בשר

ברולה קוקוס ופירות יער

 

 
עוד כתבות במדור לפי מזג האוויר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.