מתכון לטירמיסו לפסח

 
הקינוח האיטלקי -טירמיסו
הקינוח האיטלקי -טירמיסו צילום: דן פרץ
 
עודכן 07:43 20/04/2011

הקינוח האיטלקי עושה כבוד לחג הפסח. טירמיסו מהמם בניחוח שוקולד וקפה שלא תרצו שיגמר

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 ביצים מופרדות

כוס סוכר וניל

3 כפות אבקת סוכר

חצי קילו גבינת מסקרפונה

150 גרם אגוזים מסוכרים טחונים

חצי כוס אבקת קקאו

חצי חבילת עוגיות יין

חצי כוס תמצית נס קפה ביתי (או אספרסו)

2 כפות ברדי

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את החלבונים עד ליצירת קצף יציב.
  • מקציפים בקערה נוספת את החלמונים והסוכר במשך 3-4 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את גבינת המסקרפונה לחלבונים ומערבבים עם הסוכר הלבן וסוכר הוניל.
  • מוסיפים את תערובת החלבונים והחלמונים ומערבבים בתנועות קיפול.
  • טובלים את עוגיות היין בתערובת האספרסו (קפה) והברנדי.
  • מחלקים את התערובת ל-3 חלקים. שני חלקים משאירים בצד. לחלק השלישי מוסיפים קקאו עד שהתערובת הופכת חומה בהירה.
  • מרפדים את תחתית התבנית בעוגיות היין הרטובות ויוצקים מעל את התערובת הלבנה הראשונה ומעליה מפזרים שכבה דקה של אגוזים מסוכרים טחונים.
  • מוסיפים מעל שכבת האגוזים את השכבה החומה ומעליה מפזרים עוד שכבה של אגוזים קצוצים.
  • מכניסים לתוך שקית זילוף את שארית התערובת ויוצרים מעין קונוסים קטנים.
  • מכניסים למקרר עד לייצוב מלא.

 

המתכון באדיבות רשת קפה קפה. 

 

מחפשים עוד מתכונים כשרים לפסח? נסו את אלה:

קדרת לוקוס

עוגת תפוזים ושקדים

סופלה שוקולד

מרק קניידלעך

מוס שוקולד ואספרסו

פטיפור שוקולד ואגוזים

עוגת שקדים

ברולה קוקוס ופירות יער

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.