סדר פסח • המנות שלנו לארוחת החג שלכם

 
מה אתם תאכלו בליל הסדר?
מה אתם תאכלו בליל הסדר? צילום: Getty Images / אימג'בנק
 
עודכן 07:22 14/04/2011

עדיין מתלבטים מה להכין לערב החג המתקרב? פסקל פרץ רובין נכנסה למטבח והכינה סעודת ליל סדר מלאה: סלמון, מרק עוף עשיר, גלילת בשר ופבלובה. ארוחה מההגדות

 
 
 
 
 

חג הפסח הינו ללא ספק סיבה לחגיגות. רבים, פוצחים בחגיגת הניקיון יחד עם הדלי והסמרטוט בצחצוח הבית וניקיון כל פירור חמץ. אחרים חוגגים בקניון בחיפוש אחר מתנת חג לדודה, לסבתא  או לחמה ויש גם הרואים במאורע, הזדמנות לחגוג את בוא האביב, יציאה לטיולים בחיק הטבע אל המרחבים והנופים הקסומים.

 

אולם, עבור כולנו בלא יוצא מן הכלל, מהווה ליל הסדר, חגיגה קולינארית של טעמים, ריחות וצבעים, האופיינים והיחודיים כל כך לערב הקסום הזה. אז לכבוד סעודת החג החגיגית, תיכסנו עצה עם פסקל פרץ-רובין, כוהנת האוכל הגדולה ובחרנו ב-4 מנות מיוחדות ומופלאות לארוחת ליל סדר מושלמת.   

 
סלמון קל ופשוט להכנה
סלמון קל ופשוט להכנה צילום: מתוך האתר של פסקל

סלמון מתובל

את מנת הסלמון ניתן להכין בשתי גרסאות תיבול, רוזמרין או שום, שכל אחת מהן מניבה תוצאה מפתיעה ומהממת.

 

מצרכים:

1 נתח פילה סלמון שלם (1/2 דג)

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

 

לפילה סלמון ברוזמרין:

2-3 ענפי רוזמרין

 

לפילה סלמון בשום:

1/2 כפית אבקת שום

 

להכנת סלמון ברוזמרין:

  • מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • פורסים יריעת רדיד אלומיניום בתבנית התנור ומניחים את הדג במרכז התבנית כשהעור כלפי מטה.
  • בוזקים על הנתח מלח ופלפל שחור, מטפטפים לאורכו את מיץ הלימון ושמן הזית ומניחים על פניו את ענפי הרוזמרין. סוגרים את רדיד האלומיניום ואופים כ-40 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום ופורסים למנות.

 

להכנת סלמון בשום: 

  • מניחים את נתח הדג על רשת בתנור, בוזקים עליו מלח, פלפל ואת אבקת השום, ומטפטפים מעט מיץ לימון טרי. 
  • צולים בגריל 20 דקות מכל צד, מנמיכים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים 15 דקות. מגישים קר.

 

 
מרק עוף בניחוח קינמון
מרק עוף בניחוח קינמון צילום: מתוך האתר של פסקל

מרק עוף בניחוח קינמון ונענע

מרק בניחוח קינמוני מטריף ובמרקם עדין

 

מצרכים:

1 כף אבקת מרק עוף

4-3 שוקי עוף

3 גבעולי שמיר

3 גבעולי פטרוזיליה

2 עלי כרפס

1 גזר

1 תפוח אדמה

1 בצל

1 מקל קינמון

1/4 כפית כורכום

קורט מלח

קורט פלפל לבן

3 גבעולי נענע

1 ביצה טרופה

 

אופן הכנה:

  • פורסים את הגזר לטבעות, את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ואת הבצל לרבעים.
  • יוצקים מים עד 3/4 גובה סיר גבוה, מוסיפים אבקת מרק, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.
  • מוסיפים את העוף ומביאים לרתיחה שנייה.
  • קושרים יחד את גבעולי השמיר, הפטרוזיליה והכרפס ומניחים בסיר.
  • מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה והבצל, מערבבים ומביאים לרתיחה. 
  • מוסיפים את התבלינים והנענע, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-30 דקות.
  • מסננים את עשבי התיבול, הירקות ומקל הקינמון ומחזירים את הנוזל לסיר.
  • מוסיפים את הביצה בזרם דק תוך בחישה מהירה, עד שמתקבלים נטיפי ביצים ומבשלים במשך 15 דקות נוספות.

 

 
 
גלילת בשר עשירה בטעמים
גלילת בשר עשירה בטעמים צילום: מתוך האתר של פסקל

גלילת בשר עם חרדל ודבש

הגישו את הגלילה בשלמותה לשולחן החג ופירסו אותה לעיני הסועדים.

 

מצרכים:

2 ק"ג בשר כתף בקר קשור לגלילה

1 כף חרדל דיז'ון

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

10 שיני שום כתושות

1 בצל פרוס לרצועות

2 כפות דבש

 

אופן הכנה:

  • פורשים על משטח עבודה רדיד אלומיניום בגודל 35X55 ס"מ, כשהצד הבוהק כלפי מעלה, ומניחים את גלילת הבשר במרכז.
  • מערבבים בקערית את שאר החומרים ומורחים את העיסה על הגלילה לכל אורכה וגם בצדדים. 
  • סוגרים את רדיד האלומיניום סביב הגלילה, אך מקפידים שלא יהיה צמוד לבשר, כדי שיהיה מקום לנוזלים שיופרשו באפייה ומעבירים לכלי חסין אש.
  • אופים את הגלילה שעה וחצי בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהבשר מתרכך.
  • פותחים את רדיד האלומיניום ואופים עד 30 דקות נוספות להשחמה אחידה.
  • מגישים חם עם הרוטב שנוצר במהלך האפייה.

 

 טיפ: אפשר להחליף את הדבש בריבות מסוגים שונים, כמו מרמלדה תאנים, תמרים או משמש.

 

 
קינוח מתוק מתוק
קינוח מתוק מתוק צילום: מתוך האתר של פסקל

פבלובה

עוגת מרנג לבנה וצחורה עם קרם וניל, קצפת ושפע פירות העונה

 

תבנית בקוטר 18 ס"מ

 

מצרכים:

120 גרם חלבונים (4-3 חלבונים מביצים גדולות)

120 גרם סוכר (2/3 כוס)

120 גרם אבקת סוכר (2/3 כוס)

 

לקרם:

1 ו-1/4 כוסות חלב

1/2 מקל וניל

4 חלמונים

1/3 כוס סוכר

2 כפות גדושות עמילן־תירס (קורנפלור)

 

לעיטור:

מבחר פירות העונה פרוסים או תותים חצויים

מעט קצפת ו/או רוטב פירות או תותים

 

אופן הכנה:

להכנת המקצפת:

  • מחממים את התנור לחום נמוך מאוד (100 מעלות).
  • שמים בקערת מערבל את החלבונים עם מעט מהסוכר, ומקציפים במהירות בינונית. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את יתרת הסוכר ואת אבקת הסוכר, ומקציפים לקצף יציב וחלק.
  • מעבירים את הקצף לשקית זילוף בעלת צנתר משונן, ומזלפים בצורה ספירלית על תחתית התבנית משטח בעובי 2 ס"מ. ממשיכים לזלף על הדפנות של התבנית, כך שהקציפה יוצרת מעין קלתית.
  • אופים 4 שעות או עד שהקציפה מתייבשת לחלוטין באופן אחיד.

 

להכנת הקרם:

  • שמים בסיר את החלב ומקל הווניל ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
  • מערבבים בכלי נפרד את החלמונים, הסוכר והקורנפלור ומוסיפים אל החלב הרותח תוך ערבוב מהיר במטרפה ומביאים שוב לרתיחה.
  • מבשלים כ- 20 דקות עד שהתערובת מסמיכה, ומסירים מהאש.
  • מעבירים לקערה, מצננים ומכסים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר.

 

להרכבת הפבלובה:

  • מניחים את קלתית המקצפת על כלי הגשה, יוצקים לתוך הקלתית את קרם הווניל ומצננים מעט.
  • לפני ההגשה, מסדרים מעל את הפירות או התותים ומזלפים בין הפירות תלוליות קצפת. אפשר לעטר גם ברוטב תות או ברוטב פירות. מגישים צונן.

 

המתכונים באדיבות פסקל פרץ רובין - בשלנית, אופה, עיתונאית ובעלת פורטל קולינארי שכולל שלל מתכונים מוצלחים עם תמונות מרהיבות, טיפים חשובים וסרטוני וידאו שיקלו עליכם את המלאכה במטבח. בימים אלה הושק ספרה החדש "העוגות של פסקל" השוזר שלל מתכונים וטיפים, שיובילו אתכם בקלות לתוצאות נפלאות ולעוגות מוצלחות. 

 

מחפשים עוד מתכונים לפסח? נסו את אלה:

קדרת לוקוס

עוגת שקדים

מוס שוקולד בצבעים

רוסטביף על מצע בטטה

סופלה שוקולד

מרק קניידלעך

מוס שוקולד ואספרסו

פטיפור שוקולד ואגוזים

ברולה קוקוס ופירות יער

 

וגם: מתנות מיוחדות לחג

האירועים הקולינרים בפסח

  

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.