קריאה טעימה • ספרי בישול לקראת פסח

 
עודכן 07:54 18/04/2011

יש בהם תמונות מרהיבות, מתכונים מושחתים וטקסטים מעוררי השראה. בואו להכיר את נבחרת ספרי הבישול שתרצו לקבל בחג הקרוב • פסח מהספרים

 
 
 
 
 
נבחרת ספרי הבישול שתרצו לשים על המדף
נבחרת ספרי הבישול שתרצו לשים על המדף צילום : סטודיו nana10
 
על השולחן אקספרס
על השולחן אקספרס צילום: יח"צ

על השולחן אקספרס

אחרי שהוציאו לאור יותר מ-40 ספריי בישול, המגזין הגסטרונומי "על השולחן" משיק את "על השולחן אקספרס". 

הקונספט: מתכונים פשוטים ומהירים למנות מוכרות עם טוויסט מיוחד שהופך אותן ליצירה מרשימה שתקצור מחמאות.

למי מיועד: לאנשים שאוהבים להרשים, לאמהות חסרות מעוף ולבשלן הביתי שמחפש את הטאץ' המיוחד.

הברקה: אלפחורס קפוא - סנדביץ' עוגיות עם גלידת ריבת חלב באמצע.

ניסינו: עוגת נוטלה ב-5 דקות עבודה שהתחסלה במהירות. שווה.

מאחורי הספר: רוב המתכונים שייכים לאורלי פלאי ברונשטיין ומיכל מוזס.

 

220 עמודים • 150 מתכונים • 128 ש"ח • לקניה >>

 

 
עולם הקפה
עולם הקפה צילום: יח"צ

עולם הקפה

רשת קפה גרג, משיקה את הספר "עולם הקפה" שאוגד בתוכו את כל המידע על קפה כולל הזנים השונים, סוגי הקפה, עצות שימושיות להכנת המשקה הממכר ועוד. בנוסף כולל הספר מתכונים לקינוחים עם קפה.

הקונספט: שילוב בין ידע מקצועי לבין מתכונים פשוטים שכל אחד יכול להכין.

למי מיועד: בעיקר לאוהבי המשקה החם.

הברקה: שלל עצות שימושיות להכנת הקפה המושלם.

ניסינו: טראפלס שוקולד עם מעטה דקיק של שוקולד חלב ולבן. הכי פשוט הכי טעים.

מאחורי הספר: רן בן דוד, שף קפה גרג. 

 

100 עמודים • 39.99 ש"ח • ניתן להשיג בסניפי רשת גרג ובצומת ספרים.

 
עורכים לחג
עורכים לחג צילום: יח"צ

עורכים לחג

מבחר מתכונים ביתיים המתאימים לחגי ישראל ממטבחן של נשים חרשות וכבדות שמיעה. בנוסף תמצאו תמונות ועצות שימושיות לעיצובי שולחן מיוחדים.

קונספט: מתכונים ביתיים שכל אחד יוכל למצוא בהם את המטבח והאוכל שהוא מכיר מהבית.

למי מיועד: ספר נהדר כמתנה בעיקר בגלל הערך המוסף שבא איתו.

הברקה: בספר נשזרו תמונות של שפת הסימנים הקשורות לאוכל ולמונחים בחגי ישראל וכל ההכנסות ממכירת הספר הינן לפרוייקט ילדים חרשים וכבדי שמיעה בסיכון.

ניסינו: קוגל אטריות מתוק שהחזיר אותנו לטעמים של סבתא. מעולה.

מאחורי הספר: רינת סביר

 

100 עמודים • 40 ש"ח • לקניה >>

 
 
קצת מזה וקצת מזה
קצת מזה וקצת מזה צילום: יח"צ

קצת מזה וקצת מזה

לאה גלובוס משיקה ספר בישול שיזכיר לכל אחד את המטבח הפרטי שלו. התמונות הביתיות, המתכונים הקלים וההצעות לגיוון שנוספו לכל עמוד מעבירים תחושה חמימה ומשפחתית.

קונספט: מתכונים מהירים ופשוטים המתובלים בהמון תמונות שלעיתים מאפילות על התוכן.

למי מיועד: בשלנים מתחילים שרוצים להכין מנה מנחמת בצ'יק.

הברקה: אחרי הרבה שנים במטבח ובאירוח החברים והמשפחה, הצליחה גלובוס לאגור אינספור טיפים שמופיעים מתחת לכל מתכון. "לרוב אינני משתמשת במתכונים, אני "מצלמת" מנות אהובות, מקבלת מהן השראה ויוצרת את המנות שלי".

ניסינו: סלט פטרוזיליה ובורגול שהיה מרענן ועל הדרך אפילו בריא. למתכון המלא >>

מאחורי הספר: לאה גלובוס

 

255 עמודים • 118 ש"ח • הוצאה לאור ליתם • להשיג בסטימצקי >>

 
פשוט להיות שף
פשוט להיות שף צילום: יח"צ

פשוט להיות שף

השף גיא פרץ משיק ספר בישול חדש הכולל מתכונים שעושים שימוש בחומרי גלם משובחים אך זמינים ומחולק לקטגוריות של ראשונות, עיקריות וקינוחים.

קונספט: איך להפוך מנות ביתיות למנת שף מתוחכמת.

למי מיועד: לכל מי שרוצה לשדרג את המאכלים הביתיים ולהפוך אותם בקלות למנת שף.

הברקה: פרק מיוחד המוקדש לריבות, מטבלים וממרחים.

מאחורי הספר: שף גיא פרץ, בעלים של מסעדת הגספאצ'ו במתחם מלון הולידיי אין וקראון פלאזה באשקלון. 

 

133 עמודים • 98 ש"ח • הוצאת קוראים • להשיג ברשתות ובחנויות הספרים.

 
עונות ברוח
עונות ברוח צילום: יח"צ

עונות ברוח

ספר מתכונים צמחוני וססגוני שמחולק על פי עונות השנה ומתובל בתמונות אווירה ועיצובים שהופכים את הספר לסגנון חיים.

קונספט: מתכונים צבעוניים, בריאים (ברובם) ובעיקר ללא בשר. לא מדובר בעוד ספר בישול סטנדרני אלא בעולם שלם של תכנים, ויזואליות וטעמים.

למי מיועד: למרות שבמבט ראשון נראה כי הספר מתאים רק לשוחרי הבריאות והצמחונות, בפועל המתכונים הוכיחו שהם פשוט מתאימים לכולם.

הברקה: ההשראה שהספר מעניק היא הרבה מעבר לכל מתכון או עיצוב. מדובר בשילוב מושלם בין טעם ורוח.

ניסינו: לחמניות ממולאות בחצילים וגבינה בולגרית שהיה מוצלח ביותר וסלט אטריות שעועית שהיה לא פחות ממדהים.

מאחורי הספר: דפנה שני

 

248 עמודים • 148 ש"ח • הוצאת ידיעות ספרים • להשיג בחנויות הספרים.

 
מנת היום - מאיה דרין
מנת היום - מאיה דרין צילום: יח"צ

מנת היום

מתכונים מתוך המדור של מאידה דרין שהתפרסם בישראל היום ב-3 שנים האחרונות.

קונספט: אוסף מתכונים המחולק ל-5 פרקים: סלטים ומרקים, ראשונות ומאפים, עיקריות, מתוקים וחגים. כל המתכונים מלווים בתמונה מעוררת תיאבון ומודפסים על כרטיסיות שניתן להצמיד למקרר עם מגנט (מצורף לקופסה).

למי מיועד: כולם. אמהות שמבשלות מנות לילדים, גברים שמחפשים מתכונים מהירים וחובבי הבישול והאפייה.

הברקה: עיצוב הספר ככרטיסיות והמגנט שמצורף הם שוס מיוחד.

ניסינו: אוזני המן לפורים. למתכון המלא ולכל הרשמים שלנו מהספר >>

מאחורי הספר: מאיה דרין

 

180 מתכונים • הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם הוצאת LunchBox • לקניה >>

 
שמאלץ
שמאלץ צילום: יח"צ

שמאלץ

ספר המבוסס על המטבח המזרח-אירופאי ואוגד בתוכו מתכונים מיוחדים של השף הירושלמי שמיל הולנד וסיפורי היידישקייט משעשעים של נילי אשרוב.

הקונספט: 

למי מיועד: לכל מי שהאוכל המזרח אירופאי גורמים לו לנוסטלגיה טעימה ולכל מי שאוהב לנסות דברים חדשים עם בונוס של ערך מורשתי ותרבותי.

הברקה: לכל מתכון מתלווה טקסט המתעד את מקורותיו וסיפורי החיים החדשים שבנו בארץ ניצולי הקהילה האדירה שכמעט ונכחדה - סיפורי האוכל שאכלו וזכרו.

מאחורי הספר: מתכונים - שף שמיל הולנד, סיפורי היידישקייט - נילי אשרוב, מו"ל - גיל חובב.

 

128 ש"ח • הוצאת מודן • לקניה >>

 
קטנטנות - קאפקייקס בקלי קלות
קטנטנות - קאפקייקס בקלי קלות צילום: יהודה סלומון

קטנטנות - קאפקייקס בקלי קלות

28 מתכונים של דנית סלומון לקאפקייקס בשלל צורות, צבעים וטעמים והסברים על עטרות נייר, תבניות שקעים וכל העולם שסובב סביב העוגות הקטנות.

הקונספט: מגוון מתכונים של עוגות בסיס לקאפקייקס: בחושות ומוקצפות, עוגות גבינה ופרי ועוגות שוקולד ולכולן קרם או עיטור משלהן שמשלימים את המראה הצבעוני והמגרה.

למי מיועד: להורים שרוצים לאפות עוגות מרשימות וצבעוניות שמתאימות לימי הולדת ולאירועים מיוחדים, לילדים (לא רק בגיל) ולכל מי שטרנד הקאפקייקס נכנס עמוק לתוך הבטן והלב.

הברקה: לכל מתכון בסיסי להכנת הקאפקייקס יש מילוי ו/או ציפוי שמשלים אותו והמון רעיונות לקישוט ולהגשה של העוגות הקטנטנות. בהחלט ספר השראה.

ניסינו: קאפקייקס נוטלה. למתכון המלא ולרשמים שלנו מהספר >>

מאחורי הספר: דנית סלומון צילומים: יהודה סלומון.

 

65 עמודים • 78 ש"ח • הוצאת קוראים • להשיג בחנויות הספרים.

 
מתוק מהחיים
מתוק מהחיים צילום: יח"צ

מתוק מהחיים

ספר ראשון לקונדיטור בן עמי ברתיני שביט הבעלים של קונדיטוריית "בן עמי". בספר תמצאו שלל מתכונים למאפים, עוגות, קישים ומנות נטולי קמח חיטה.

הקונספט: רוב הספר מתמקד במתכונים מתוקים שחלקם הגדול מקוריים של בן עמי וחלקם עברו מדור לדור במשפחתו ומתובלים בסיפורים על מקור המתכון והאירועים סביבו. 

למי מיועד: לכל חובבי האפייה ממתחילים שרוצים להכין עוגה בחושה ועד מקצועיים שמחפשים מתכונים לעוגות ויטרינה מרשימות.

הברקה: מעבר למתכונים המפתים כדאי להציץ בתמונות המגרות של דניאל לילה שהופכות את המנות ליצירה מתוקה ומרשימה.

מאחורי הספר: הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט, צילום: דניאל לילה.

 

224 עמודים • 129 ש"ח • רונן גורן, קוקימדיה הוצאה לאור • להשיג בחנויות הספרים.

 
העוגיות המרוקאיות של אמא
העוגיות המרוקאיות של אמא צילום: יח"צ

העוגיות המרוקאיות של אמא

ספר המבוסס על מתכונים מבית אמא של רחל קינן - גרפולוגית ומאמנת אישית ויוצא לאור אחרי הספר הקודם "הבישול המרוקאי של אמא".

הקונספט: הספר מרכז בתוכו מבחר גדול של עוגיות וריבות מהמטבח המרוקאי וסיפורים אותנטיים על החינה והמימונה מבית אמא.

למי מיועד: לכל חובבי המטבח המרוקאי ובמיוחד לאוהבי המתוק.

הברקה: מתכונים ביתיים שנוסו בבית ועברו מדור לדור אף פעם לא יכולים לאכזב. נהדר לפני המימונה שתחול עוד שבוע.

מאחורי הספר: רחל קינן.

 

160 עמודים • 98 ש"ח • הוצאת קוראים • להשיג בחנויות הספרים.

 
העוגות של פסקל
העוגות של פסקל צילום: יח"צ

העוגות של פסקל

כוהנת הבישול והאפייה מוציאה את ספרה ה-10 שבו היא מסבירה בבהירות איך להכין את העוגה הטובה ביותר. מעוגות בחושות ועד עוגות גבינה ושוקולד שתמיד מצליחות. 

הקונספט: כל הסודות והטכניקות להכנת עוגות מעולות במטבח הביתי. וכדי להקל על מלאכת החיפוש, הספר מחולק לקטגוריות רלווונטיות לכל עוגה - בחושות, שוקולד, גבינה, פירות שמרים ועוגות עשירות ומיוחדות.

למי מיועד: לכולם. לחובבי האפייה הביתית והמקצועית ובעיקר לאלה שאוהבים מתוק.

הברקה: מתחת לכל מתכון ישנו "טיפסקל" שתורם למתכון ומוסיף גיוונים לעוגה. בנוסף, כדאי לעבור על כל הספר, דף אחרי דף, ולו בשביל להתענג על הצילומים המגרים של אנטולי מיכאלו שהופכים את מלאכת בחירת העוגה לקשה ומבלבלת הרבה יותר. עצה שלנו: פשוט תכינו את כולן.

ניסינו: עוגת פינוק שוקולד שהפכה במהרה לדיירת קבע אצלנו בבית. מדובר בעוגה עשירה ונמוכה שטומנת בתוכה כמעט חצי קילו שוקולד (!) וניתן להכין אותה גם בתבניות מאפינס קטנות כדי להפוך אותה למרשימה אפילו יותר.

מאחורי הספר: פסקל פרץ רובין - בשלנית ואפה, עיתונאית מזון ובעלת פורטל קולינרי עשיר בתכנים ומתכונים.

 

160 עמודים • 98 ש"ח • הוצאת קוראים • להשיג בחנויות הספרים.

 
חגיגה ים תיכונית
חגיגה ים תיכונית צילום: יח"צ

חגיגה ים תיכונית

מתכונים קלים להכנה שעושים שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים. אבנר לסקין, מחבר הספר (ביחד עם אשתו), מביא את הגרסה שלו לאוכל ים תיכוני עכשווי.

הקונספט: ספר בישול ששם דגש על נושא הבריאות והפשטות ומכניס את הטוויסט האישי למנות ים תיכוניות.

למי מיועד: לכל מי שמחפש גיוון באוכל היומיומי ולאלה השומרים על אורח חיים מאוזן.

הברקה: כל מתכון בספר מקבל נגיעה אישית שברגע הראשון מעלה את התהיה "איך לא חשבו על זה קודם". לקינוח פנה קוטה מתווסף זעפרן, בשר טלה מצופה באגוזים וסלט קוסקוס רגיל הופך ליצירה צבעונית ומלא בטעמים.

ניסינו: סלט טבולה עם פיסטוקים שהוסיפו פריכות וטעם עשיר למנה המרעננת.

מאחורי הספר: אבנר לסקין - מחבר ספרי בישול באנגלית ובעברית: פטיסרי - אומנות הקונדיטור הביתי, לחמים ומאפים ביתיים, בישול עם שוקולד, אגוזים וזיתים. 

 

176 עמודים • 118 ש"ח • הוצאת ידיעות ספרים • להשיג בחנויות הספרים.

 
אהרוני פותח שולחן 2
אהרוני פותח שולחן 2 צילום: נלי שפר

אהרוני פותח שולחן 2

מבחר מתכונים מתוך מדור הבישול של אהרוני "פותח שולחן" בידיעות אחרונות נארזו לכדי ספר שכולל 248 עמודים צבעוניים שמדיפים ריח של בישול ואפייה.

הקונספט: אחרי 10 שנים שבהם התפרסם טור האוכל שלו בידיעות אחרונות, אהרוני בחר את המיטב ואיגד אותם לכדי ספר. "רוב המתכונים הם פשוטים, זמינים וישימים לגמרי, חלקם מורכבים יותר, אבל תמיד הבאתי בחשבון שהמתכונים מיועדים למבשל הביתי" אומר אהרוני.

למי מיועד: לכולם. נקודה.

הברקה: באופן מפתיע (תלוי את מי שואלים) כל המתכונים בספר ישימים ופשוטים להכנה גם אם לפעמים שלבי ההכנה מעט יותר ארוכים. כשמדובר בספרי בישול, אין מדובר בדבר של מה בכך.

ניסינו: עוגיות חמאה ספירלה. למתכון המלא ולרשמים שלנו מהספר >>

מאחורי הספר: ישראל אהרוני.

 

248 עמודים • 128 ש"ח • הוצאת כנרת זמורה-ביתן • להשיג ברשת צומת ספרים

 
ספר העוף
ספר העוף צילום: יח"צ

ספר העוף

אחד מחומרי הגלם הכי פופולרים מקבל במה משלו בדמות הספר החדש של אבי ביטון ובני סיידא. זהו ספרם השני של ביטון וסיידא שהוציאו בעבר את "מבשלים".

הקונספט: מתכונים ביתיים שמצליחים להפתיע ולחדש למרות שמדובר באחד המצרכים שהכי משתמשים בו במטבח הישראלי. בספר תמצאו מנות קלות להכנה לצד תבשילי קדירה, צלייה או הקפצה במחבת, מרקים  וכל מה שקשור בעוף.

למי מיועד: לחסידי העוף. שזה אומר כולם, לא?

הברקה: נתחיל בזה שספר שכל כולו מתמקד בעוף הוא כבר הברקה, תוסיפו לזה את הרעיונות המעולים דוגמת הפסטרמה עוף והרי לכם ספר שכל אחד צריך בבית.

מאחורי הספר: אבי ביטון ובני סיידא.

 

98 ש"ח • הוצאת מודן • להשיג בחנויות הספרים.

 
קופסת מתכונים כשר לפסח
קופסת מתכונים כשר לפסח צילום: יח"צ

כשר לפסח

קופסת מתכת בעיצוב מיוחד עם כרטיסיות מתכונים מיוחדים לפסח של בני סיידא.

הקונספט: אחרי שהוציא כמה וכמה קופסאות מיוחדות עם מתכונים, הגיע הספיישל המיוחד לפסח שכולל 50 מתכונים עם תמונה מלווה שמעוצבים ככרטיסיות שניתן לשלוף ולהניח על השיש.

למי מיועד: למארחים בחג ולאלה שמחפשים מתנה מקורית ומיוחדת לפסח במחיר נוח.

הברקה: העיצוב, וכל מילה מיותרת.

מאחורי הספר: בני סיידא.

 

50 ש"ח • 50 מתכונים • הוצאת מודן • להשיג ברשת צומת ספרים.

 

מחפשים עוד מתנות לחג? בואו לראות מה מציעות החנויות >>

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.