קונים שמן? כך תדעו כיצד לבחור אותו

 
שימו שמן
שימו שמן צילום: אימג' בנק
 
עודכן 10:41 11/04/2011

קריאה של האותיות הקטנות על גב אריזת השמן, יכולה להשפיע על בחירתכם במעמד הרכישה. מה חשוב לדעת לפני שקניתם, וגם - טיפים לרכישת פסטרמה. מדריך קצר

 
 
 
 
 

רכישה של שמן לבישול ותיבול, כמו גם קניית פסטרמה, נעשות משיקולים שאינם קשורים ישירות לטעם. פעמים רבות אנו קונים מוצר ספציפי מתוך הרגל, מבצע חם שהושק במרכול או רק מכיוון שהיתה לנו נגישות גבוהה אליו, ולכן הבחנו בקיומו. אך ישנם אלמנטים נוספים שעלינו לתת עליהם את הדעת, ואלו קשורים דווקא לבריאותנו. כך נבחר את המוצר הנכון עבור אורח חיים בריא:

 

נקניקים ופסטרמה

 

מומלץ להעדיף פסטרמות דלות שומן המהוות מקור לחלבון איכותי בעל ערך תזונתי גבוה. פסטרמה שמקורה בבשר בקר או בשר הודו, עשירה יותר בברזל מפסטרמה שמקורה בבשר עוף. השוו בין סוגי הפסטרמה שאתם אוהבים והעדיפו פסטרמות המכילות פחות מלח. עניין נוסף שיש לתת עליו את הדעת הוא אחוזי השומן, ולכן, בחרו פסטרמות המכילות אחוזי שומן נמוכים (עד 3%).

 

 

 

בחירת השמן שלכם:

שמן
שמן צילום: אימג' בנק

שומן הוא רכיב חיוני בתפריט בריא ומאוזן ויש לו תפקיד מפתח בבריאותנו, אך בעוד וקיימים שמנים הטובים ומועילים לגוף, קיימים שמנים העשויים לתרום לעליה בסיכון למחלות, ולכן חשוב להקפיד על צריכה של שומן מהסוג הנכון, בכמות הנכונה.

 

מהו שומן רווי?

 

שומן רווי מצוי במזונות שמקורם מהחי, כמו: חמאה, שמנת, גבינות ושמנות. שומן זה עשוי לתרום לעליה ברמות הכולסטרול - LDL ("הרע") בדם ולכן חשוב להמעיט באכילתו. אכילת שומן בלתי רווי, במקום שומן רווי, משפיעה לטובה על פרופיל השומנים בדם. במחקרים נמצא כי צריכת חומצות שומן בלתי רוויות קשורה בתחלואה נמוכה יותר במחלות לב כליליות. מחקרים קליניים הראו כי לחומצות אלה השפעה חיובית על גורמי סיכון למחלות לב ועל הורדת הכולסטרול.

 

היכן תמצאו את השומנים הטובים?

 

שומן חד בלתי רווי נמצא בעיקר בשמן קנולה, שמן זית, זיתים, אבוקדו, טחינה שקדים ובוטנים. שומן רב בלתי רווי (במיוחד שומן מסוג אומגה-6) נמצא בעיקר בשמנים מהצומח כמו: סויה, חריע, תירס, סומסום וחמניות.

 

איך בוחרים את השמן הנכון?

 

מומלץ להעדיף שמן איכותי השומר על יתרונותיו התזונתיים והקולינרים. איכותו של שמן נקבעת על סמך שני מדדים - תהליך הכבישה ורמת החומציות. תהליך ההפקה מכבישה קרה אחת הוא האיכותי ביותר; רמת חומציות, מתחת ל-1%, היא המומלצת ביותר. העדיפו שמנים בעלי כמות שומן רווי נמוכה וכמות גדולה של שומן בלתי רווי כמו שמן זית, שמן קנולה וכדומה.

 

>>לאתר צ'ויסס

>>כך תעשו קניות בקלות ובפשטות

>>המדריך לבחירת גבינות רכות וקשות

>>בואו לגלות האם אתם אוכלים נכון?

 
עוד כתבות במדור צ'ויסס - לאכול נכון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.