מתכון לרוסטביף סינטה

 
לכל אוהבי הבשר רוסטביף היא המנה המושלמת
לכל אוהבי הבשר רוסטביף היא המנה המושלמת צילום: יח"צ
 
עודכן 23:43 15/04/2011

פינוק אמיתי - מנה טעימה במיוחד של רוסטביף סינטה עסיסי בתיבול עדין

 
 
 
 
 

מצרכים:

3 ק"ג נתח סינטה של עגל/ה איכותית עם רמת שומן נמוכה נקייה משומן וגידים 

3 כפות גרגירי פלפל שחור גרוס

2 כפות גרגירי כוסברה גרוסים גס

2 כפות שום כתוש

6 כפות רכז רימונים או דבש

עלי רוזמרין מארבעה ענפים קצוצים

 

אופן הכנה:

  • מפזרים על נתח הסינטה את כל מרכיבי התיבול מלבד הדבש/רכז הרימונים.
  • מניחים את הבשר לשהות של לילה במקרר בשביל שיספוג את הטעמים.
  • מוציאים את נתח הבשר מהמקרר כ 30 -40 דקות לפני הצלייה ומשאירים אותו בטמפרטורת החדר.
  • מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  • צורבים את נתח הסינטה על מחבת חם מכל צדדיו כדי לאטום את הבשר ולמנוע בריחת נוזלים ושמירה על עסיסיות.
  • צולים את נתח הסינטה בתנור במשך כ-23 דקות לרמת מדיום רייר או 30-34 דקות לרמת מדיום.
  • מוציאים את הסינטה מהתנור 3 דקות לפני סיום הצלייה, מורחים בדבש/רכז רימונים ,מפזרים עוד מהתבלינים שנשארו ומחזירים שוב לתנור ל-5 דקות נוספות.
  • נותנים לבשר לנוח כ-20 דקות לאחר הצלייה ולפני ההגשה.

 

באדיבות אלרן גולדשטיין השף והבעלים של "המעדניה של גולדשטיין".

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

עוגת שקדים

מרק קניידלעך

מוס שוקולד ואספרסו

קדרת לוקוס

טירמיסו לפסח

סופלה שוקולד

גלילת בשר

פטיפור שוקולד ואגוזים

ברולה קוקוס ופירות יער 

 

וגם: מדריך לבחירת נתח בשר

      מדריך המרינדות השלם

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.