מתכון לפאי אגוזים לפסח

 
לא רק בפסח - פאי מרשים לארוחה חגיגית
לא רק בפסח - פאי מרשים לארוחה חגיגית צילום: אריה ויסמין
 
עודכן 15:38 12/04/2011

בצק חמאה מנוקד בשקדים טחונים במילוי תערובת של אגוזי לוז מקורמלים עם שמנת מתוקה

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 כוס קמח מצה

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

1/2 כוס שקדים טחונים

2/3 כוס סוכר

150 גרם חמאה

2 חלמונים

4 כפות מים

 

אופן הכנה:

  • מערבלים את המצרכים במעבד מזון עד שנוצר בצק אחיד. מקררים במקרר למשך 1/2 שעה.
  • מרדדים את הבצק לקוטר 26 ומקפיאים.

 

מצרכים למילוי:

200 גרם אגוזי מלך

200 גרם אגוזי לוז

350 גרם סוכר

175 גרם שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את הסוכר בסיר עם תחתית כבדה עד שהוא הופך לקרמל. מורידים מהאש.
  • מרתיחים את השמנת בסיר נפרד ומסיפים לאט לאט, תוך כדי ערבוב מתמיד, לקרמל עד שנוצרת תערובת הומוגנית.
  • מוסיפים את האגוזים לתוך התערובת.
  • משטחים את המילוי על הבצק הקפוא.
  • אופים במשך 25 דקות בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות.

 

המתכון באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט.

 

מחפשים עוד מתכונים לפסח? נסו את אלה:

עוגיות מקרונים בשלל צבעים

מתכוני חרוסת מכל העדות

סילאן תוצרת בית

עוגת מוס שוקולד חגיגית

גביעי מוס שוקולד ואספרסו

פנקייק ללא גלוטן

 

וגם: מתנות מיוחדות לחג

האירועים הקולינרים בפסח

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.