מתכון לקדרת עגל עם שזיפים

 
רק להוסיף אורז או פירה ולהתענג על הטעמים
רק להוסיף אורז או פירה ולהתענג על הטעמים צילום: דניאל לילה
 
עודכן 15:47 12/04/2011

תבשיל חגיגי לארוחת החג - נתחי עגל עם ירקות שורש ושזיפים שמוסיפים למנה טעם מתקתק

 
 
 
 
 

מצרכים: 

1 ק"ג אווזית עגל טריה חתוך לקוביות של 4 ס"מ

2 גזרים גדולים

1 כרישה נקייה מעלים ושטופה

2 בצלים יבשים גדולים

1 שורש סלרי

2 שורשי פטרוזיליה קלופים

10 שיני שום שלמות 

2 עגבניות בשלות

5 ענפי רוזמרין

5 ענפי מרווה

2 כפות ריבת שזיפים

1 כוס יין אדום

8 שזיפים מיובשים מגולענים

2 כוסות ציר בקר (ניתן להכין ממשחה או אבקה )

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 

אופציונלי:

8 יחידות מיני קבנוס חצוי  - לטעם מעושן של התבשיל.

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל -150 מעלות.
  • חותכים את הגזר, הכרישה, הבצל והסלרי לקוביות של 2 ס"מ.
  • חוצים את שורש הפטרוזיליה וחותכים את העגבניות לרבעים.
  • מתבלים את הבשר במלח ופלפל גרוס. מעבירים לתבנית אפייה עמוקה או רוסטר .
  • מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
  • מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל -3.5 שעות.
  • מוציאים מהתבנית ומעבירים לסיר (ניתן להעביר כבר לסיר ההגשה או אם התבנית מתאימה ניתן לעשות את פעולת הסיום בתוכה).
  • לסיום, מביאים לרתיחה את התבשיל ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים והרוטב מסמיך. 
  • מתקנים תיבול, מעטרים בעשבי תיבול טריים ומגישים.

 

המתכון באדיבות אדום אדום.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר מעולים? נסו את אלה:

כרעי עוף בציפוי פריך עם אורז

מתכונים מהמטבח העיראקי

קציצות מרוקאיות

שניצל ללא פירורי לחם

קובה במיה ודלעת

המדריך להכנת העוף המושלם

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.