מתכון לשוקי עוף ביין אדום

 
עוף ביין אדום
עוף ביין אדום צילום: איתי אלדר
 
עודכן 02:06 13/04/2011
עֹז תלם

שוקי עוף אפויים בתנור עד הזהבה עם ירקות ורוטב מיוחד של יין אדום שמוסיף מתקתקות. מומלץ להגיש עם אורז או פירה שסופגים את הטעמים

 
 
 
 
 

מצרכים ל 4-5 מנות:

12 שוקי עוף טבעי (פולקע)

בצל גדול, מקולף וחתוך לקוביות קטנות

2-4 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

שורש סלרי גדול, מקולף וחתוך לקוביות קטנות

3/4 בקבוק יין אדום

מעט גבעולי טימין

מלח גס ופלפל שחור גרוס

מעט שמן צמחי

 

אופן הכנה:

  • מחממים סיר רחב מעל להבה גבוהה עם מעט שמן צמחי. מניחים את שוקי העוף בזהירות בסיר, ומשחימים היטב, בערך 2 דקות מכל צד.
  • מוציאים את השוקיים ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי ואת הטימין. מוסיפים מעט מלח ופלפל, ומבשלים מעל חום בינוני גבוה, תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתחילים להיות שקופים.
  • מחזירים לסיר את שוקי העוף ושופכים פנימה את היין האדום. בעזרת כף עץ מערבבים היטב ומגרדים את תחתית הסיר.
  • מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומעבירים להמשך בישול בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 30-40 דקות, עד ששוקי העוף התבשלו לחלוטין. אם אין מכסה שמתאים לשימוש בתנור, מכסים את הסיר ברדיד אלומיניום.
  • מוציאים את תבשיל העוף בזהירות מהתנור. טועמים ומתקנים תיבול על ידי הוספת מלח ופלפל.
  • מגישים בליווי של אורז או תפוחי אדמה אפויים.
  • לקבלת רוטב סמיך יותר למנה ניתן, לאחר הוצאת העוף מהתנור, לסנן את העוף והירקות, ואת נוזל הבישול לצמצם על אש בינונית עד שהוא מסמיך. לאחר מכן מערבבים פנימה את העוף והירקות כדי לחממם מחדש לפני ההגשה.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד מתכונים וכתבות כשרות לפסח במתחם אוכלים טבעי:

מתכון מסורתי לסילאן תוצרת בית

שניצל בלי גלוטן במיוחד לילדים

המדריך להכנת העוף הצלוי המושלם

חזרת - צמח מרפא על שולחן החג

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.