מתכון לחפף - סופגניות מיוחדות לפסח

 
הישר מהמטבח התוניסאי - סופגניות רכות וממכרות
הישר מהמטבח התוניסאי - סופגניות רכות וממכרות צילום: מתוך האתר של פסקל
 
עודכן 13:31 13/04/2011

פסקל פרץ רובין מכינה את העוגיות-סופגניות התוניסאיות שילדיה מכנים אותן "הקליליות של סבתא אסתר" ואתם תקראו להן הקינוח המושחת של החג

 
 
 
 
 

עוגיות מתוקות מהמטבח התוניסאי, שם הן נקראות "חפף" שפירושו "קליל".

 

מצרכים ל-30 סופגיות:

6 כפות קמח מצה

4 כפות מים

8 ביצים

3 כפיות ברנדי

שמן לטיגון עמוק

 

לסירופ:

½1 כוסות סוכר

1 כוס מים

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים קמח מצה ומים. טורפים במערבל במהירות נמוכה ומוסיפים ביצה אחר ביצה בהדרגה. מוסיפים ברנדי ומערבבים.
  • מחממים שמן בסיר עמוק, נוטלים בכף מהתערובת ויוצקים לשמן בעזרת כף נוספת (משתדלים ליצור כדורים שווים). מטגנים 3-2 דקות משני הצדדים עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.
  • להכנת הסירופ: מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון בסיר בינוני כ-25 דקות, לקבלת סירופ צמיגי.
  • מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים את "הסופגניות".
  • מבשלים כ-2 דקות ומסננים. מעטרים באגוזים קצוצים ובמעט סוכריות צבעוניות.

 

המתכון באדיבות פסקל פרץ רובין - בשלנית, אופה, עיתונאית ומנהלת פורטל שכולל שלל מתכונים מוצלחים עם תמונות מרהיבות, טיפים חשובים וסרטוני וידאו שיקלו עליכם את המלאכה במטבח.

 

מחפשים עוד מתכונים לפסח? נסו את אלה:

עוגיות מקרונים בשלל צבעים

מתכוני חרוסת מכל העדות

סילאן תוצרת בית

עוגת מוס שוקולד חגיגית

גביעי מוס שוקולד ואספרסו

פנקייק ללא גלוטן

 

וגם: מתנות מיוחדות לחג

האירועים הקולינרים בפסח

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.