מריר מתוק • 3 מתכונים עם אנדיב

 
השילוב המושלם - אנדיב במרירות עדינה עם חרוסת מתקתקה
השילוב המושלם - אנדיב במרירות עדינה עם חרוסת מתקתקה צילום: בועז לביא
 
עודכן 13:48 13/04/2011

יש בו מרירות שמתאימה לקערת ליל הסדר, פריכות שמוסיפה לו טעם רענן ואם תוסיפו לו רוטב מתקתק או חרוסת ביתית תקבלו את השילוב המושלם

 
 
 
 
 

מצרכים:

500 גרם (חבילה) תמרים ללא חרצנים

150 גרם צימוקים כהים

250 גרם אגוזי מלך

200 מ"ל (כוס) יין אדום מתוק

2 כפות סילאן

2 כפות של ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפייה דקה

חבילת אנדיב

 

אופן הכנה:

  • מניחים את הצימוקים בקערה ויוצקים עליהם את היין.
  • משרים למשך 15-דקות, מסננים ושומרים את היין.
  • מכניסים את כל החומרים למעט האגוזים למעבד מזון וטוחנים.
  • בזמן הטחינה, מוסיפים בהדרגה מהיין עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • בהתאם לעדות ולמנהגים, החרוסת יכולה להיות:
  • סמיכה - לא מוסיפים יין.
  • כמו ממרח - מוסיפים כחצי מכמות היין.
  • רכה - מוסיפים את כל היין ולעיתים אף יותר.
  • לקראת סוף הטחינה מוסיפים את האגוזים וממשיכים לעבד.
  • מגישים את החרוסת בתוך עלי האנדיב.

 

הערות:

  • ניתן להוסיף 1-2 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים ומגוררים בפומפייה דקה.
  • אפשר להוסיף למתכון כפית של גרידת לימון או תפוז.
 
אנדיב עם אגוזים ואגסים
אנדיב עם אגוזים ואגסים צילום: בועז לביא

סלט אנדיב בויניגרט בוטנים ואגסים

מסעדת Le Relais Jaffa

 

מנה מעודנת מאד ולכן מושפעת מטעמו של רוטב הויניגרט. מומלץ להכין רוטב מתקתק על בסיס דבש אך מתאים גם לכל מתכון אחר של ויניגרט.

 

מצרכים להכנת 6-8 מנות:

4 ראשי אנדיב
100 גרם פטריות אנוקי טריות
100 גרם בוטנים קלופים וקלויים
כוס רוטב ויניגרט (מתכון בהמשך)
2 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות

 

אופן הכנה:

  • מפרידים את עלי האנדיב ומסדרים אותם על צלחת.
  • מפרידים את פטריות האנוקי ומסדרים אותן מעל האנדיב (אין צורך לבשל או לאדות את הפטריות).
  • שופכים מעל את הרוטב בצורה אחידה.
  • מפזרים מעל בוטנים ומעטרים באגסים.

 

רוטב וינגרט מתקתק

 

מצרכים:

1/3 כוס חומץ בלסמי
3/4 כוס שמן זית או קנולה
2 שיני שום כתושות
1 כפית דבש
מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב את כל החומרים.
 
אנדיב מזוגג ברימונים ותפוחים
אנדיב מזוגג ברימונים ותפוחים צילום: בועז לביא

אנדיב מזוגג בתפוחים 

6 מנות

 

מצרכים:

6 יח' אנדיב (עולש)

50 גרם חמאה (למנה שאינה חלבית ניתן להחליף ב- 50 גרם מרגרינה או שמן)

1/2 ליטר מיץ תפוחים טבעי (או מיץ תפוזים טבעי)

1/2 כפית שורש ג'ינג'ר (זנגוויל) מגורד בפומפייה דקה

2 כפות דבש

מלח

פלפל

2 כפות רכז רימונים

 

אופן הכנה:

  • קוטמים מעט מהקצה השורשי של האנדיב וחוצים אותם לאורך.
  • ממיסים את החמאה בסיר רחב ושטוח ומשחימים את הצד החתוך של האנדיב למשך כ-2 דקות על אש בינונית כדי שהחמאה לא תישרף.
  • הופכים את האנדיב, מתבלים במעט מלח ופלפל ומוסיפים את הדבש, הג'ינג'ר ומיץ התפוחים.
  • מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 10 דקות.
  • רצוי לבזוק על האנדיב מהרוטב שבסיר מפעם לפעם.
  • מסירים את המכסה, מוציאים את האנדיב מהסיר וממשיכים לבשל עד שרוב הנוזלים מתאדים ומתקבל סירופ סמיך.

 

הגשה:

  • מסדרים את האנדיב בעדינות בצלחת הגשה כשהצד החתוך כלפי מעלה, מוזגים עליהם מהרוטב שבסיר ויוצקים על הכל רכז רימונים לקישוט.

 

המתכונים באדיבות חוות תקוע.

 

מחפשים עוד מתכונים לפסח? נסו את אלה:

מתכוני חרוסת מכל העדות

סילאן תוצרת בית

עוגת מוס שוקולד חגיגית

גביעי מוס שוקולד ואספרסו

פנקייק ללא גלוטן

 

וגם: מתנות מיוחדות לחג

האירועים הקולינרים בפסח

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.