ספיישל קינוחים לפסח

הדפס
 
רק לבחור מה אתם רוצים להגיש וקדימה למטבח
רק לבחור מה אתם רוצים להגיש וקדימה למטבח צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:15 14/04/2011

חיהל'ה נכנסת למטבח והופכת את מגבלת הקמח לבונוס טעים. 4 מתכוני קינוחים שיהפכו את החג הקרוב למתוק הרבה יותר - עוגת שוקולד ואגוזים, כדורי בוטנים, עוגיות קוקוס וממתקי קוקוס ובוטנים

 

כבכל שנה, עם התקרב חג הפסח, אני פותחת את מחברתי הישנה והטובה, בה אגרתי במהלך השנים מתכונים שונים ואחד הכוכבים הבולטים הינו פסח. אני מהרהרת בקול מדוע יש כל כך הרבה מתכונים מתוקים לפסח והתשובה הברורה הינה הפחד מאי שימוש בקמח, כאילו ורק עליו יקום ויפול דבר. אולי מפאת כך ממציאים ללא הרף עוגות, עוגיות וקינוחים מעניינים לחג.

 

בינינו, השימוש בשוקולד, אגוזים, בוטנים, שקדים ועוד חומרי גלם הממירים את הקמח הוא תירוץ טעים. אני טוענת שהמתוקים הכי טעימים מסתתרים דווקא בחג הפסח. ליקטתי לכם מספר מתכונים טעימים ישנים וטוביםכדי שתהנו לכם, כמוני וכמו בני משפחתי.

 
לא יאמינו לכם שאין בה קמח
לא יאמינו לכם שאין בה קמח צילום : חיה אילונה דר
 

עוגת שוקולד ואגוזים

תבנית פיירקס מלבנית 30*23

 

מצרכים לעוגה:

4 ביצים

כוס סוכר

200 גרם חמאה מומסת

כוס קמח מצה

1/2 כוס קוקוס (מי שלא אוהב יכול לוותר)

6 כפות קקאו משובח

100 גרם אגוזים קצוצים

כפית תמצית וניל משובחת

 

מצרכים לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת מתוקה

 

אופן הכנת העוגה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
  • מקציפים ביצים עם הסוכר במהירות גבוהה עד שנוצר קצף תפוח.
  • מוסיפים בעזרת כף בתנועות קיפול את החמאה המומסת, קמח מצה, קוקוס, אגוזים ווניל.
  • אופים 20 דקות ומוציאים מהתנור.
  • מחממים את השמנת המתוקה עד כמעט רתיחה, מסירים מהאש ומערבבים עם השוקולד עד המסתו.
  • יוצקים את הקרם על העוגה בעודה חמה.

 

 
עגולים, ממכרים ומצופים באבקת סוכר עדינה
עגולים, ממכרים ומצופים באבקת סוכר עדינה צילום : חיה אילונה דר
 

כדורי בוטנים

 

מצרכים:

200 גרם בוטנים טחונים

כוס אבקת סוכר + אבקת סוכר לטבילה

4 חלמונים

3 כפות קמח מצה דק

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכניסים למעבד מזון את החומרים היבשים, מערבבים ערבוב אחד ומוסיפים את החלמונים עד לאיחוד הבצק.
  • אם יש צורך ניתן להוסיך כף מיץ תפוזים.
  • מגלגלים לכדורים קטנים ומצפים באבקת סוכר.
  • מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים 10 דקות.
 
4 מצרכים והעוגיות האלה אצלכם במטבח
4 מצרכים והעוגיות האלה אצלכם במטבח צילום : חיה אילונה דר
 

עוגיות קוקוס

 

מצרכים:

400 גרם קוקוס טחון

4 חלבונים

375 גרם חלב מרוכז (פחית)

1/4 כוס סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד להיווצרות קצף נוקשה.
  • מוסיפים בעזרת מטרפת יד ובתנועות קיפול את החלב והקוקוס.
  • מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם צנטר משונן או עם כפית ומזליפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים במשך 10 דקות.

 

 
קינוח מצוין לצד הקפה של הבוקר
קינוח מצוין לצד הקפה של הבוקר צילום : חיה אילונה דר
 

ממתקי קוקוס בוטנים

 

מצרכים לציפוי הקוקוס:

150 גרם חמאה רכה

120 גרם (כוס) אבקת סוכר

130 גרם (כוס וחצי) קוקוס

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את החומרים היטב.
  • משטחים ומהדקים את התערובת על נייר אפייה/נייר פרגמנט.
  • מעבירים למקרר.

 

מצרכים למילוי:

170 גרם (2 כוסות) בוטנים טחונים

כף אבקת סוכר

חלמון

קורט קינמון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים.
  • מוציאים את הקוקוס מהמקרר.
  • צרים מעין נקניק מתערובת הבוטנים ומניחים על הקוקוס.
  • מגלגלים לגלילה ומעבירים למספר שעות לצינון במקרר.
  • מוציאים ופורסים לפרוסות של ס"מ.
  • ניתן להעביר לעטרות נייר קטנות להגשה נאה וכן ניתן להקפיא.

 

מחפשים עוד מתכונים של חיהל'ה לפסח? נסו את אלה:

עוגת מוס שוקולד

מרק עגבניות עם אורז

כנפיים בתנור עם רצועות עוף

כרוב ממולא ברוטב עגבניות

צלי כתף עם ירקות

רוצים להתענג על עוד מתכונים של חיהל'ה? כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.