מתכון לציר עוף רב תכליתי

 
שימושי במגוון מנות
שימושי במגוון מנות צילום: איתי אלדר
 
עודכן 02:38 14/04/2011
עֹז תלם

ציר עוף איכותי מהווה את הבסיס למגוון מנות. פשוט מאוד להכנה וניתן לשימור לאורך זמן. מתכון חיוני בארסנל של כל בשלן

 
 
 
 
 

מצרכים ל-2.5 ליטר ציר:

2 שלדים של עוף (מבקשים מהקצב), עם הצוואר, או 750 גרם גרונות עוף

2 בצלים בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות גסות

3 גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות גסות

3 גבעולים עבים של סלרי, עם העלים - שטופים היטב מקולפים וחתוכים לקוביות גסות

3-4 גרגרי פלפל אנגלי

3 עלי דפנה

 

מצרכי רשות:

כרישה שטופה היטב וחתוכה לקוביות גסות

גבעולי פטרוזיליה

ענפי טימין

 

אופן הכנה:

  • שמים את העוף, הירקות החתוכים ואת עשבי התיבול, אם משתמשים, בסיר.
  • מכסים במים ושמים מעל להבה גבוהה.
  • מביאים לרתיחה, כשהמים רותחים, מוסיפים עלה דפנה ופלפל אנגלי ומנמיכים את האש. אם נוצר קצף, חשוב להסיר אותו בעזרת מצקת.
  • מבשלים בבעבוע עדין למשך 60 דקות נוספות, עד שהמים קיבלו צבע ויש להם טעם חזק של עוף.
  • מסננים את הנוזל ושומרים אותו בקופסא אטומה עד שמוכנים לשימוש. את הציר המוכן ניתן לשמור במקרר שלושה ימים או להקפיא ואז הוא נשמר עד שלושה חודשים. לשימוש יעיל אפשר גם להקפיא בשקיות ניילון ולא בקופסה גדולה.
 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.