מתכון לעופיונים מזוגגים על מצע גזר גמדי

 
עופיונים מזוגגים ברכז רימונים
עופיונים מזוגגים ברכז רימונים צילום: דן לב
 
עודכן 01:00 15/04/2011

שי לי ליפא עם מנה עיקרית מנצחת לערב החג: עופיונים עם מעטה פריך על מצע גזר גמדי מתקתק ומזוגג

 
 
 
 
 

מצרכים ל-4-6 מנות:

1 שקית גזר גמדי מוקפא 'סנפרוסט' (800 גרם)

2 עופיונים טריים

מלח ופלפל שחור, גרוס

לזיגוג:

1/3 כוס רכז רימונים

2 כפות גדושות קונפיטורת משמש

3-2 שיני שום, כתושות

 

אופן ההכנה:

  • מוציאים את העופיונים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
  • מערבבים את כל חומרי הזיגוג בקערה.
  • מניחים את הגזר בתבנית אפייה עמוקה, יוצקים מעליו מחצית מתערובת הזיגוג (את השאר שומרים לעופיונים), מתבלים ומערבביפ היטב.
  • מורחים את העופיונים ביתרת התערובת, ממליחים, מפלפלים ומניחים מעל הגזר.
  • צולים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, עד שהעופיונים זהובים והגזר מזוגג. חצי דרך לזמן הצלייה, הופכים את העופיונים ומערבבים את הגזר.

 

המתכון באדיבות שי לי ליפא אנגל לחברת "סנפרוסט".

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד מתכונים וכתבות כשרות לפסח במתחם אוכלים טבעי:

פאייה עוף עם אורז

שוקי עוף אפויים ביין אדום

מתכון מסורתי לסילאן תוצרת בית

שניצל בלי גלוטן במיוחד לילדים

המדריך להכנת העוף הצלוי המושלם

חזרת - צמח מרפא על שולחן החג

 

 

 

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.