פוקוס על הקוקוס

 
לבן צחור עם טעם טרופי מיוחד
לבן צחור עם טעם טרופי מיוחד צילום: Getty Images / אימג'בנק
 
עודכן 07:43 20/04/2011

הוא מהווה בסיס נהדר לשלל מאפים, מרקים, קינוחים ומאכלים ויש לו מראה טרופי וטעם אסייתי אבל בפסח הוא לגמרי אחד משלנו

 
 
 
 
 

איך אתם יודעים שחג הפסח ממשמש ובא? האם זה ריח האקונומיקה שמלמד על צחצוח קרב ובא של הבית, אולי אלו ניחוחות מרק העוף והקניידלעך שעולים מדירתה של השכנה או שמא פריחת האביב ומשב ההדרים? אנחנו יודעים שפסח אוטוטו כאן, כשהסופר מתמלא לפתע במיליון סוגים של עוגות, עוגיות ומתוקים על טהרת הקוקוס. עם אגוזים או בוטנים, מצופה או עטוף בשוקולד, קלוי או טרי, צבעוני או צחור כשלג אבל תמיד - קוקוס.

 

הקוקוס, גדל באזורים טרופיים הסמוכים לחוף הים ומגיע למחוזותינו ממדינות דרום מזרח אסיה. לרבים הוא מהווה מקור תזונתי בתפריט היומי בדמות בשר, מיץ, חלב או שמן. למעשה כמעט שליש מאוכלוסיית העולם תלויה בקוקוס במידה זו או אחרת בין לצורכי תזונה ובין לכלכלה האישית וככזה זכה עץ הקוקוס לכינוי "עץ החיים" ו"עץ רב השימושים".

 
הקוקוס מוסיף טעם עשיר ומיוחד לשלל מאכלים ומטעמים
הקוקוס מוסיף טעם עשיר ומיוחד לשלל מאכלים ומטעמים צילום : Getty Images / אימג'בנק
 

רבים טועים לחשוב שהקוקוס הוא אגוז, בעוד שהוא למעשה פרי מעץ דקל הקוקוס. את פרי הקוקוס תוכלו לאכול כמעט לכל אורך שלבי גידולו. תחילה, כשהוא עוד ירוק טרי וקליפתו דקה, לאחר מכן כשהוא חום, קליפתו עבה והוא מלא בנוזל שקוף, טעים ומתקתק ולבסוף, כאשר הנוזל השקוף הופך לשכבה לבנה ומוצקה שהיא גם צורתו הנפוצה והמוכרת ביותר של הקוקוס.

 

מפרי הקוקוס ניתן להפיק מוצרים נלווים כמו מי קוקוס, חלב קוקוס, קרם קוקוס ושמן קוקוס בהם נעשה שימוש בעולם הקולינריה במגוון תבשילים, קינוחים ומנות.

 
כך הוא נראה כשהוא על העץ
כך הוא נראה כשהוא על העץ צילום: Getty Images / אימג'בנק

מי הקוקוס הם הנוזל הטבעי של אגוז הקוקוס ומצויים במרכז האגוז. הם מזינים ביותר ומכילים סוכר, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

 

חלב הקוקוס מיוצר באופן מלאכותי על ידי בישול, טחינה וסחיטת "בשר פרי קוקוס". חלב זה משמש כתחליף צמחי מצוין למנות שמחייבות שימוש בחלב או שמנת ותמצאו אותו ברבות מהמנות האסייתיות. יחד עם זאת חשוב לדעת שחלב זה שמן בהרבה מחלב הפרה הרגיל וכי הוא מכיל כ-17% שומן.

 

אם לא די בכך הרי שלקוקוס גם סגולות רפואיות רבות. ברפואה המסורתית ברחבי העולם הקוקוס משמש לטיפול במגוון רחב של בעיות בריאותיות לרבות אסטמה, ברונכיטיס, כוויות, דיזנטריה, דלקת חניכיים , צהבת, אבנים בכליות, תת תזונה, בחילות, פריחה, כאבי גרון, שחפת, אולקוס ופצעים.

 

אין צל של ספק כי כניסת המטבח האסייתי על כל גווניו למחוזותינו הביא לשינוי תפיסתי בכל הנוגע לקוקוס ומטבחי העולם השונים מרבים היום לעשות שימוש בקוקוס המופלא על כל צורותיו בין כבסיס לתבשילים בתיבול קארי, קינוחים ומרקים עשירים בניחוח ובטעם המזרח הרחוק.

 
 
כדורי שוקולד
כדורי שוקולד צילום: Getty Images / אימג'בנק

כדורי שוקולד לפסח

קלים, מהירים להכנה וכיף להכין גם עם הילדים.

 

מצרכים: 

100 גרם שוקולד

3 כפות קקאו

1 כוס חלב

1 כוס סוכר

2 כפות ליקר

2 כוסות קמח מצה

קוקוס טחון

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד על האש ונזהרים שלא ישרף.
  • מוסיפים לשוקולד המומס את הקקאו, הסוכר והחלב ומצננים.
  • מוסיפים את הליקר וקמח המצה ומערבבים. 
  • נותנים לתערובת לנוח במשך כ- 1/2 שעה לערך.
  • יוצרים כדורים בגודל אחיד ומגלגלים בתוך הקוקוס הטחון מכל הצדדים.
  • מניחים לעטרות נייר ומצננים במקרר.
 
עוגת קוקוס חלומית
עוגת קוקוס חלומית צילום: יח"צ

עוגת קוקוס בציפוי טראפל שוקולד

תבנית עגולה, קוטר 24 ס"מ או 8 יחידות אישיות

 

מצרכים:

155 גרם חמאה

160 גרם סוכר (3/4 כוס + 1 כפית) (1)

40 גרם סוכר (2 כפות סוכר) (2)

6 חלמונים

8 חלבונים

190 גרם קוקוס (2 כוסות)

25 גרם קמח תפוח אדמה (3 כפות)

55 גרם קמח מצה (1/3 כוס + 2 כפות)

10 גרם אבקת אפיה

40 גרם שוקולד חלב מגורד

 

לסירופ סוכר:

40 גרם סוכר (2 כפות)

1/2 כוס מים

גרגרים מ-1 מקל וניל

מיץ מ- 1/4 לימון

 

לציפוי שוקולד:

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר איכותי

40 מ"ל ליקר שוקולד (3 כפות)

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  • מקציפים במהירות גבוהה את החלבון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר (1), עד לקבלת קצף יציב.
  • מקציפים לחוד את 2 כפות הסוכר (2) עם החמאה עד לקבלת מרקם הומוגני.
  • מוסיפים את החלמונים בהדרגה ומקציפים עד לקבלת תערובת קרמית.
  • תוך כדי הקצפה, מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ואת קצף החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים למשך כ- 40 עד 45 דקות.
  • מצננים כחצי שעה והופכים את העוגה כשצידה החלק כלפי מעלה.

 

לסירופ הסוכר:

  • מרתיחים את המים עם מיץ הלימון וגרגירי הוניל עד לקבלת סירופ חלק.
  • מסננים את הלימון ויוצקים מעל העוגה.
  • מחכים כחצי שעה על מנת שתספוג את הנוזלים ותתייצב.

 

לציפוי השוקולד

  • מרתיחים את השמנת ושופכים מעל השוקולד המריר.
  • ממתינים כ- 2 דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
  • מוסיפים את הליקר שוקולד, מערבבים ויוצקים מעל העוגה.

 

 המתכון באדיבות רשת קונדיטוריית רולדין

 
עוגיות קוקוס קלות להכנה
עוגיות קוקוס קלות להכנה צילום: Getty Images / אימג'בנק

עוגיות קוקוס (35-40 עוגיות)

קל, מהיר ופשוט להכין עוגיות קוקוס שמתאימות לפסח ולכל השנה.

 

מצרכים: 

5 כוסות קוקוס

2 כפות אבקת שקדים

1/2 כפית מלח

1/2 פחית חלב משומר ממותק

1 כפית תמצית וניל

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המרכיבים במיקסר.
  • מעצבים עוגיות בצורת חרוטים או קונוסים.
  • מחממים את התנור ל-150 מעלות ואופים 10 במשך 10 דקות עד להזהבה קלה.

 

המתכון באדיבות קונדיטוריית Bakery 29

 

מחפשים עוד מתכונים כשרים לפסח? נסו את אלה:

ברולה קוקוס ופירות יער

עוגת מוס שוקולד עם קוקוס

סופלה שוקולד מעלף

עוגיות מקרונים במילוי שוקולד

בראוניז שוקולד לפסח

מוס שוקולד בשני צבעים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.