מתכון לכרעי עוף עם ריבת בצל ואורז

 
כרעי עוף בריבת בצל
כרעי עוף בריבת בצל צילום: גלעד לרום
 
עודכן 14:56 20/04/2011

כרעי עוף עם ריבת בצל מתקתקה על מצע אורז בסמטי ריחני עם ברוקולי

 
 
 
 
 

מצרכים ל-4 מנות:
חבילת כרעיים של עוף טבעי

להכנת ריבת הבצל: 
קילוגרם בצל, פרוס דק
שתי כוסות סוכר חום 
חצי כוס חומץ בלסמי
מעט שמן צמחי
שן שום כתושה
להכנת האורז: 
כוס אורז בסמטי אורגני 

2 כפות שמן צמחי
מלח
ראש ברוקולי בגודל בינוני

 

אופן ההכנה:

  • להכנת הריבה - מאדים את הבצל והשום בסיר עם מעט שמן צמחי, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מבשלים תוך ערבוב כל כמה דקות על חום בינוני-נמוך, כ40-60 דקות,עד שהבצל משחים ומעט דביק. בסוף הבישול בוחשים פנימה את החומץ הבלסמי, ומבשלים כדקה נוספת לפני שמורידים מהאש.
  • מורחים את הכרעיים של העוף הטבעי בריבת הבצל. משרים את הבשר כשעתיים לכל הפחות. צולים כ-50 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ומדי פעם מרטיבים בנוזלים שניגרו בזמן האפייה.
  • להכנת האורז - מבשלים את האורז בסיר עם שתי כפות שמן, במשך 2 דקות.
  • מוסיפים 2 כוסות מים רותחים וכפית מלח. מכסים את הסיר ומורידים מהאש לאחר 10 דקות.
  • במקביל, לוקחים את הברוקולי ושמים אותו בסיר עם מים שהורתחו מראש. מבשלים כ - 5 דקות ומוסיפים כפית מלח בזמן הבישול. 
  • חותכים את הברוקולי לתפרחות ומוסיפים לאורז.
  • מסדרים את האורז עם הברוקולי והעוף על הצלחת ומגישים. 

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

המתכון מתוך אתר טבעוף.

 

לעוד מתכונים וכתבות כשרות לפסח במתחם אוכלים טבעי:

חזרת - צמח מרפא על שולחן החג

מתרגשות מחומרי גלם - ראיון עם מיכל אנסקי ושיר הלפרן

פאייה עוף עם אורז

שוקי עוף אפויים ביין אדום

מתכון מסורתי לסילאן תוצרת בית

שניצל בלי גלוטן במיוחד לילדים

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.