מתכון למצה בריי

 
דרך מצויינת להפטר מהמצות - מצה בריי
דרך מצויינת להפטר מהמצות - מצה בריי צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:59 24/04/2011

פסח אוטוטו נגמר ואתם לא יודעים מה לעשות עם כל המצות שנותרו לכם? במקום להכין סתם חביתה הכינו מצה בריי ושדרגו אותה עם מגוון תוספות טעימות ומפתיעות

 
 
 
 
 

אז זהו, חג הפסח עומד להסתיים, אך אבוי נותרו המון מצות שטרם עשיתם בהם שימוש. אל דאגה, תוך מספר דקות ועל ידי מספר פעולות פשוטות תקבלו מנה נפלאה וטעימה.

 

אני מסיימת את המצות על ידי הכנת מצה בריי ומשתעשעת בתוספות שונות, החל מפטריות מטוגנות עם בצל, גבינות, בטטה מבושלת ומעוכה ופטריות קלויות וכלה במתוקים כגון בננה מעוכה עם מעט קינמון, ריבועי תפוחי עץ מרוככים במעט שמן/חמאה וסוכר.אך לאמיתו של דבר הנוסח האהוב עלי ביותר הינו ללא תוספות, אני פשוט זורה מעל המצה בריי שלי מלח או סוכר.

 
כאשר המצה בריי מזהיבה יש להופכה
כאשר המצה בריי מזהיבה יש להופכה צילום: חיה אילונה דר

מצרכים: (ל-2 מנות)

6 מצות
4 ביצים
מים חמים/חלב
קורט מלח
 
אופן הכנה:

  • שוברים את המצות לחתיכות קטנות בתוך קערה.
  • יוצקים מעט מים חמימים וממשיכים לצקת עד שהמצות סופגות את המים (לא יותר מידי).
  • מוסיפים את הביצים, המלח ומערבבים היטב (אם רוצים תוספות בתוך המצה בריי מוסיפים אותן לתערובת ומערבבים קלות).
  • מחממים מעט שמן קנולה במחבת בינונית (רצוי קרמית) ויוצקים ממחצית מהתערובת או 6 לביבות קטנות.
  • מנמיכים את הלהבה מטגנים עד שהחלק התחתון מזהיב ומשטיחים בעזרת מזלג.
  • הופכים את המצה בריי לצידו השני (אם משתמשים בכמחצית מהתערובת להכנת המצה בריי, ועל מנת להפוך אותה, יש להסתייע בצלחת גדולה).
  • מטגנים שוב עד הזהבת החלק התחתון.

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 

מחפשים עוד מתכונים טעימים וכשרים? נסו את אלה:

טירמיסו לפסח

עוגת שקדים

מרק קניידלעך

מוס שוקולד ואספרסו

קדרת לוקוס

סופלה שוקולד

גלילת בשר

פטיפור שוקולד ואגוזים

ברולה קוקוס ופירות יער 

 

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.