מילון הקפה • אייריש קופי

 
קוקטייל קפה קלאסי המשלב קפה ואלכוהול בצורה מושלמת
קוקטייל קפה קלאסי המשלב קפה ואלכוהול בצורה מושלמת צילום: Getty Images / אימג'בנק
 
עודכן 08:49 25/04/2011

ג'וזף שרידן לא העלה על דעתו שהמשקה שאילתר, יהפוך במהרה למשקה האלכוהולי הבא. אייריש קופי, שילוב מנצח של קפה ואלכוהול

 
 
 
 
 

אייריש קופי הוא קוקטייל קפה קלאסי ויפיפה המשלב בין קפה ואלכוהול (וויסקי) בצורה מושלמת ומדוייקת.

 

איך הכל התחיל?

 

הקוקטייל הזה הומצא ע"י ברמן אירי בשם ג'וזף (ג'ו) שרידן שעבד בשדה התעופה פוינס שבדרום מערב אירלנד. שדה התעופה היה פעיל ושימש כתחנה אחרונה לפני חציית האוקיאנוס האטלנטי בדרך לארצות הברית.

 

בחורף שנת 1942, המריאה טיסה מלאה ליעדה אך בשל סופה כבדה היא שבה על עקבותיה. מועד ההמראה החדש לא היה ידוע כי שדה התעופה שותק. הנוסעים המפוחדים והרועדים מקור לא יכלו לפלל לשרות מפנק יותר, קפה חם ואלכוהולי במקום התה שהיה נהוג להגיש. ג'וזף שרידן, הברמן, שאכזבת הנוסעים חנקה את גרונו, החליט לשמח את הנוסעים המאוכזבים בדרך שלו, באמצעות קצת קפה ואלכוהול. 

 

חגיגה מעוררת חושים של צבעים, ריחות וטעמים

 

ג'וזף החליט לקחת את הקפה המקובל והידוע לכל ולחזק אותו בוויסקי כדי להקל על תחושתם הקשה של הנוסעים. הוא הכין משקה שיחמם את הגוף הקפוא ויקרר את הלב הרותח. בנוסף לתוספת האלכוהולית של הויסקי, הוא המתיק את הקפה בסוכר והגיש את המשקה החדש והקסום הזה בכוס זכוכית על מנת שניתן יהיה ליהנות לא רק מן הטעם אלה גם מן המראה. 

 

ג'וזף הגיש את כוס האייריש קופי ללא כפית כדי שישתו את הקוקטייל As Is (כמו שהוא), ללא ערבוב, עובדה שהעצימה את חווית השתיה. איש אינו זוכר באמת מתי בדיוק חזר שדה התעופה לפעול ומתי המטוסים חזרו להמריא, אבל עובדה אחת ברורה ומובהקת, האייריש קופי לא נשאר מאותו יום ואילך, בגבולות שדה התעופה, הוא נפוץ במהירות מטיאורית לכל הברים בעולם והפך לקוקטייל הנפוץ בתחום הקפה, שאנשים אוהבים ללגום בחורף ובקיץ.

 
שתי שכבות – קפה ושמנת מתוקה
שתי שכבות – קפה ושמנת מתוקה צילום: Getty Images / אימג'בנק

איך מכינים אייריש קופי משכר?

 

כוס זכוכית של כ- 250 מ"ל

 

מצרכים:

2/3 כוס אספרסו ארוך או קפה פילטר

25 מ"ל וויסקי אירי איכותי (צ'ייסר)

1 כפית סוכר חום

1 שמנת מתוקה

מעט קליפת תפוז מגוררת

 

אופן הכנה:

  • מוזגים קפה פילטר עד 2/3 הכוס (אם משתמשים באספרסו, מכינים אספסו קצר ומאריכים אותו במים חמים עד 2/3 הכוס).
  • מוסיפים כפית סוכר חום ומערבבים היטב.
  • מוסיפים צ'ייסר (25 מ"ל) ויסקי אירי ומערבבים.
  • מוזגים מעל לאט ובזהירות שמנת מתוקה מנוערת קלות בעובי של כ 1 ס"מ. המטרה היא שהשמנת תצוף על הקפה למרות שלא הוקצפה.
  • מפזרים מעל מעט מקליפות התפוז.

 

המטרה שדרך כוס הזכוכית יראו בבירור שתי שכבות, האחת היא שכבת הקפה שלמטה והשניה היא השמנת המתוקה מלמעלה. את האייריש קופי שותים מבלי לערבבו כאשר הרעיון הוא ששותים את הקפה האלכוהולי מבעד לשכבת השמנת העבה. והטעם, הטעם גן עדן, כזה שלא תרצו לפספס, אז רוצו להכין ולהרכיב את האייריש קופי שלכם, לא תצטערו.

 

אילן שנהב, הינו מומחה בעל נסיון רב בתחום הקפה ובתי הקפה. במסגרת ההתמחות בתחום  הוא הקים את בית הספר הראשון לקפה ואת האיגוד הישראלי לקפה. בעבר יזם והקים רשת של בתי קפה על שמו. יצג את ישראל פעמים רבות בתחרויות קפה עולמיות. אילן מייעץ בתחום, ובעל עסק המתמחה בעולם הקפה- 'חותם הקפה', ברמת השרון.

 

רוצים לטעום עוד מהקפה? נסו את אלה:

10 בתי קפה שכדאי לבקר בהם

קפה והיסטוריה בדגניה

איך שותים את הקפה באיטליה

עיצובי קפה מטריפים

קפה ברנש

אספרסו על קצה המזלג

בתי הקפה בתל אביב של פעם

 
עוד כתבות במדור עולם הקפה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.