מתכון למרנג קוקוס

 
מרנג טעים וקל להכנה לחגיגות המימונה
מרנג טעים וקל להכנה לחגיגות המימונה צילום: מתוך הספר מימונה כל השנה
 
עודכן 07:21 26/04/2011

הכיבוד המוגש במימונה הוא ברובו המכריע מתוק, אז לכבוד החגיגה הגדולה, בחרנו להתפנק במרנג קוקוס ססגוני ומתקתק

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 כוס חלבון ביצה (כ- 5 חלבונים)

2 כוסות סוכר

5 כוסות קוקוס טחון

צבע מאכל (לא חובה)

סוכריות קטנטנות או דובדבנים לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  • מקציפים את החלבונים עם כף מים במהירות גבוה למשך כ 4-5 דקות, או עד שמתקבל קצף יציב. אם מעוניינים להוסיף צבע מאכל, יש לעשות זאת בתחילת ההקצבה, כך שמתקבל צבע אחיד.
  • תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הסוכר בשש עד שמונה פעמים ומקציפים כ- 5 דקות נוספות, עד שמתקבל קצף קשה ומבריק.
  • מוסיפים את הקוקוס ובוחשים בעדינות, בתנועות עטיפה, בעזרת מרית גומי.
  • מכניסים את התערובת לשקית זילוף ומזליפים בתנועות מעגליות לתוך מנג'טים ליצירת תלוליות שראשן מחודד.  
  • מסדרים את המנג'טים המלאים על תבנית אפייה כשהם צמודים זה לזה, תוך הקפדה על שמירת צורתם הנאה.
  • מפזרים סוכריות או נועצים במרכז רבע דובדבן ואופים בתנור במשך 60-75 דקות.

 

מתוך הספר: "מימונה כל השנה" מאת אסתר ביטון בהוצאת הספרים אוריון.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

ביסקוטי פירות יבשים 

עוגת גזר בחושה

עוגת טחינה וסילאן

קאפקייקס קפה

סיגרים במלית תפוחים

עוגת קוקוס ותפוחים

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.