מתכון למאפה מצות עם פטריות ובצל סגול

 
מאפה מצות עם פטריות ובצל
מאפה מצות עם פטריות ובצל צילום: הדר תלם
 
עודכן 00:13 25/04/2011
עֹז תלם

מתכון אידיאלי לחיסול מלאי המצות: מאפה שכבות פריך עם פטריות ובצל סגול, לבראנצ' של יום החג

 
 
 
 
 

מצרכים ל-3-4 מנות:

8-10 מצות

סלסלת פטריות שמפיניות או פורטובלו

2 בצלים סגולים בגודל בינוני, מקולפים

כפית עלי טימין טריים

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט זרעי שומשום

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

  • פורסים את הבצל לפרוסות דקות ואת הפטריות לפרוסות קצת עבות יותר
  • בקערה קטנה, טורפים את הביצים עם מעט מלח. שופכים את הביצים הטרופות לצלחת שטוחה.
  • טובלים את המצות בתערובת הביצים.
  • במחבת או סיר בגודל בינוני, מחממים מעט שמן זית. מוסיפים פנימה את הטימין ואת פרוסות הפטריות והבצל ומטגנים תוך ערבוב כ-3-4 דקות, עד שהפטריות והבצל מתחילים להתרכך. מתבלים במעט מלח ופלפל. בשלב זה ניתן להוסיף פנימה קובייה קטנה של חמאה.
  • בתבנית מלבנית משומנת בגודל קטן, מניחים שיכבה ראשונה של מצות. מעליה שיכבה דקה של פטריות ובצל, ומכסים בעוד שיכבה אחידה של מצות. חוזרים על התהליך כך שלמאפה יהיו שלוש קומות.
  • מעל השכבה העליונה מפזרים מעט זרעי שומשום.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10-13 דקות, עד שהחלק העליון השחים היטב.
  • מוציאים מהתנור, נותנים למאפה להתקרר מעט לפני שמגישים.

 

לעוד מתכונים וכתבות כשרות לפסח במתחם אוכלים טבעי:

מתכון לחזה עוף במילוי כרישה ותרד

חזרת - צמח מרפא על שולחן החג

מתרגשות מחומרי גלם - ראיון עם מיכל אנסקי ושיר הלפרן

פאייה עוף עם אורז

שוקי עוף אפויים ביין אדום

מתכון מסורתי לסילאן תוצרת בית

שניצל בלי גלוטן במיוחד לילדים

 
עוד כתבות במדור מתכוני ילדים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.