מתכון לנתחי בשר עם עגבניות וטחינה

 
גם טעים וגם לא משמין
גם טעים וגם לא משמין צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:49 27/04/2011

מנה בשרית קיצית וקלילה, שמוכנה תוך זמן קצר. רצועות עגל בקצח עם רעננות של עגבניה ועלי רוקט

 
 
 
 
 

מצרכים:

1/2 ק"ג וייסבראטן עגל טרי

4 כפות שמן זית

1 כפית קצח

קורט מלס גס

פלפל שחור גרוס 

 

לעגבניות:

2 עגבניות בשלות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות 

קורט מלח גס

פלפל שחור גרוס 

 

לסלט:

צרור עלי רוקט חתוכים

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון טרי

קורט מלח ופלפל גרוס טרי

4 כפות גדושות של טחינה גולמית איכותית

מעט כמון

מעט צנוברים קלויים

 

אופן הכנה:

  • מנקים את הנתח מכל שומן עד לקבלת בשר נטו.
  • חותכים את הנתח לאורכו לחצי ושוב לחצי כך שמכל נתח נוצרים 4 חלקים.
  • פורסים את הנתח, בעזרת סכין חדה, לפרוסות דקות ביותר.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות, חותכים את העגבניות לרבעים, מערבבים אותן עם שמן הזית, השום המלח והפלפל.
  • צולים בתנור כ-20 דקות. מוציאים ושומרים במקום חם.
  • מכינים סלט מעלי רוקט עם שתי כפות שמן זית ומיץ לימון.
  • מחממים מחבת גדולה וכבדה ללא שמן.
  • מערבבים בקערה את הבשר עם שמן זית, קצח, מלח ופלפל.
  • כשהמחבת חמה, מוסיפים שמן זית וצולים בזריזות ותוך כדי ערבוב את רצועות הבשר עד להשחמה (אין צורך לצלות במשך זמן ארוך) ומיד עם שינוי הצבע ניתן להסיר את המחבת מהאש ולהמשיך לערבב מעט כך שהבשר יוסיף ויתבשל.

  

להרכבת המנה:

  • מניחים במרכזה של צלחת ההגשה מעט מסלט הרוקט ומעליו מניחים את העגבנייה הצלויה החמה.
  • מסדרים מעל תערובת הירק את רצועות הבשר.
  • מזלפים מעל מעט טחינה גולמית ואת הצנוברים.
  • בוזקים מעט כמון מעל ומסביב ומגישים מיד.

 

המתכון באדיבות השף אבי שטייניץ ל"אדום אדום".

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים ? נסו את אלה:

רוסטביף על לביבת בטטה

עוגת תפוזים ושקדים

קדרת לוקוס

עוגת קליפות הדרים ושוקולד

גלילת בשר

מתכון לניוקי מוקפץ

ברולה קוקוס ופירות יער 

 

וגם: מדריך לבחירת נתח בשר

      מדריך המרינדות השלם

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.