מתכון לעוגת גבינה בציפוי שוקולד

 
עוגת גבינה קיצית
עוגת גבינה קיצית צילום: אסף אביטל
 
עודכן 11:29 26/04/2011

רצינו לפנק אתכם בעוגה גבינתית עשירה, טעימה וקיצית שעטופה בגנאש של שוקולד לבן

 
 
 
 
 

תבנית 28 ס"מ

 

מצרכים:

500 גרם גבינת מסקרפונה 40%

500 גרם גבינת ריקוטה 5%

500 מ"ל שמנת מתוקה

6 ביצים

100 גרם סוכר

כף מחית וניל

6 כפות קורנפלור

20 גרם חמאה

 

לקרם שוקולד:

300 גרם שוקולד לבן

250 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  • מערבבים היטב את כל החומרים, למעט הביצים, בעזרת מטרפה.
  • מקציפים את הביצים במעבד המזון בעזרת דסקית ההקצפה.
  • מערבבים מחצית מתערובת הביצים אל תוך הגבינות ואת המחצית השנייה מקפלים בעדינות.
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות עם מעט חמאה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-20 דקות בחום גבוה.
  • מנמיכים את התנור ל-160 מעלות ואופים כשעה עד להתייצבות העוגה.
  • עוברים על דפנות העוגה עם סכין לשחרור העוגה ומצננים את העוגה.

 

להכנת קרם השוקולד:

  • שוברים את השוקולד הלבן ושמים בקערה.
  • מרתיחים 100 מ"ל שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד.
  • מערבבים לתערובת חלקה ומצננים.
  • מקציפים בעזרת דסקית ההקצפה של מעבד המזון את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מקפלים את הקצפת לתוך גנאש השוקולד שהתייצב.
  • מצפים את העוגה ושומרים בקירור.
  • ניתן לקשט את העוגה בשוקולד מגורר, פירות פרוסים, פירות מסוכרים ועוד.

 

המתכון באדיבות מעיין נדיר למעבדי המזון של מורפי ריצ'רדס.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת גזר

עוגת קוקוס ותפוחים

עוגת שטולן

ביסקוטי פירות יבשים

קאפקייקס קפה

סיגרים במלית תפוחים

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.