מתכון לקציצות דג על מצע ריזוטו

 
מנת צבעונית שכזו עוד לא ראיתם
מנת צבעונית שכזו עוד לא ראיתם צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:16 28/04/2011

מנה משגעת וססגונית במיוחד של קציצות דג עם גרידת הדרים ונענע על ריזוטו גזר ועדשים שחורות

 
 
 
 
 

מצרכים: (ל-3 סועדים)

500 גרם דג קצוץ

2 תפוזים

1 לימון

כוס גדולה של נענע קצוצה 

1.5 ביצה (טורפים שתי ביצים ומוציאים רבע מהכמות)

4 בצל סגול בינוני

4 שיני שום כתוש

2 כפות שמן זית

1/2 כוס פירורי לחם

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

 

לריזוטו:

1/2 ק"ג אורז ריזוטו עגול

3 בצל סגול קצוץ דק

1/2 ליטר מיץ גזר סחוט טבעי

1 גזר בינוני

1 ליטר ציר ירקות רותח (פירוט ההכנה בהמשך)

1/2 כוס יין לבן

שמן זית

150 גרם גבינת פרמזן מגורדת

קורט מלח ופלפל לבן

100 גרם עדשים שחורות 

 

לציר הירקות:

1 קילו גזר

250 גרם שורש סלרי

1 קילו בצל

100 גרם פטריות שמפיניון

צרור פטרוזיליה

  

להכנת הקציצות:

  • קוצצים את הדג לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ.
  • חותכים את הבצל לקוביות בינוניות, מקפיצים במחבת עם שמן זית ומוסיפים גם את השום הכתוש.
  • מערבבים את הבצל והדגים בכלי גדול.
  • יוצרים גרידה מהתפוז והלימון וכן סוחטים מהם את המיץ.
  • מוסיפים לתערובת עד לקבלת מסה אחידה.
  • יוצרים מהתערובת כדורים של 60 גרם.
  • מכניסים לתנור שחומם לחום של 200 מעלות למשך כ- 9 דקות. 

 

להכנת הריזוטו:

  • מכסים את העדשים במים קרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מבשלים כ- 13 דקות ומסננים.
  • חותכים את הגזר לקוביות בגודל 0.5 ס"מ על 0.5 ס"מ.
  • מאדים את הבצל וקוביות הגזר בשמן זית.
  • מוסיפים את האורז ומאדים כדקה נוספת (וודאו שהשמן מצפה את האורז).
  • מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא נספג.
  • מוסיפים שליש מהציר החם ומערבבים עד שהוא נספג כולו, מוספים שליש נוסף מהציר ומערבבים.
  • מוסיפים את יתרת ציר הבשר ואת מיץ הגזר ומקררים.
  • מוסיפים לתערובת את העדשים ומערבבים בעדינות.
  • בוזקים את הפרמזן, מערבבים ומתבלים לפי הטעם. 

 

להכנת ציר הבשר:

  • חותכים את הירקות לפרוסות, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש, מבשלים שעה, מסננים ומוצאים את הירקות.
  • שומרים את הנוזלים שהתקבלו ומוסיפים אותם לריזוטו.  

 

המתכון באדיבות מסעדת בריבה.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים ? נסו את אלה:

רוסטביף על לביבת בטטה

עוגת תפוזים ושקדים

קדרת לוקוס

עוגת קליפות הדרים ושוקולד

גלילת בשר

מתכון לניוקי מוקפץ

ברולה קוקוס ופירות יער 

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.