מתכון לפאי לימון

 
כשחמיצות ומתיקות נפגשות
כשחמיצות ומתיקות נפגשות צילום: יח"צ
 
עודכן 07:16 28/04/2011

מפגש בין טעמים הוא מפגש מעניין, מיוחד ומסקרן. קבלו את פאי הלימון שמפגיש באלגנטיות ובקסם בין החמוץ והמתוק

 
 
 
 
 

מצרכים:

180 גרם קמח

120 גרם חמאה

2 כפות מים קרים       

2 כפות אבקת סוכר   

מעט מיץ לימון   

קורט מלח

 

למילוי:

250 מ"ל חלב

1/2 כוס מיץ לימון

קליפה מ- 3 לימונים

30 גרם סוכר

45 גרם קורנפלור

5 ביצים

200 גרם סוכר

120 גרם אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שמתקבל כדור בצק.
  • מצננים את הבצק כשעה במקרר, מוציאים, מרדדים בתבנית בקוטר 26 ומכניסים למקפיא ל - 10 דקות.
  • מוציאים מהמקפיא, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כ - 20 דקות (עד שאפוי היטב). 
  • מבשלים בסיק קטן חלב ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.
  • מערבבים בקערה נפרדת עם מקצף את החלמונים, סוכר וקורנפלור עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • כשהחלב והלימון רותחים, מוסיפים כמחצית מהנוזלים לקערת החלמונים, מערבבים היטב עד להמסה מלאה ואחידה. 
  • מחזירים את התערובת לסיר שעל האש ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה.
  • מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים קליפת לימון ומערבבים.
  • מקציפים בקערת המיקסר חלבונים עם 200 גרם סוכר עד שמתקבל קצף יציב.
    מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים בעדינות כמחצית מהקצף לתערובת החלמונים, מערבבים ומשטחים על קלתית הבצק.
  • מזלפים את יתרת הקצף על המילוי.

 

המתכון באדיבות קונדיטוריית בן עמי

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

עוגת שמרים עם שוקולד וחלבה

עוגת קוקוס תפוחים

קפקייקס בניחוח קפה

עוגת טחינה וסילאן

ביסקוטי פירות יבשים 

עוגת קליפות הדרים ושוקולד

עוגת גזר בחושה

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.