מתכון למאפה תירס עם עגבניות תמר

 
מאפה תירס עם עגבניות תמר
מאפה תירס עם עגבניות תמר צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 18:42 29/04/2011

ממליגה משודרגת - מאפה תירס עשיר בחמאה ומרווה ותוספת קטנה של עגבניות תמר מטוגנות

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 כפות גדושות קמח תירס

4 כפות קמח רגיל

2 כפיות אבקת אפיה

3 חלמונים

2 כפיות סוכר

150 גרם חמאה רכה

מלח, פלפל שחור גרוס

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

12 עלי מרווה שלמים

חצי כוס חלב

10 עגבניות תמר - חצויות

3 כפות שמן זית

2 שיני שום פרוסות

כף וחצי חומץ בלסמי

מלח ופלפל

עלי בזליקום שלמים

1 כף עלי תימין

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערית את קמח התירס, הקמח הרגיל ואבקת האפייה.
  • טורפים ומקציפים (במטרפה או במיקסר) את החמאה הרכה, סוכר מלח ופלפל כשלוש דקות.
  • מוסיפים את תערובת הקמחים והגבינה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את החלמונים אחד אחד, עד שהם נבלעים בתערובת, והיא אחידה.
  • יוצקים את התערובת לכלים אישים שטוחים (גראטן אישי), מניחים על פני התערובת עלה מרווה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ-10 דקות עד שהמאפה יציב וזהוב.
  • שמים את השמן, שום ותימין במחבת וכשהיא חמה מכניסים פנימה את העגבניות לטיגון מהיר של דקה. ממליחים, מפלפלים, יוצקים את החומץ ומבשלים דקה נוספת.
  • מערבבים עם הבזיליקום ומניחים על המאפים.

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:

חלת שבלול במילוי בצל מטוגן

בוריקיטס במילוי גבינה

פוקאצ'ה ללא גלוטן

לחם מקמח מלא עם אגוזים

3 מתכונים להכנת פוקאצ'ה

לחמניות עגולות עם שומשום

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מתוק

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מלוח 

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.