מתכון לתבשיל עגל עם תפוחי אדמה

 
תבשיל עגל עם תפוחי אדמה
תבשיל עגל עם תפוחי אדמה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:05 29/04/2011

תבשיל חגיגי של נתח עגל עסיסי ברוטב יין ועשבי תיבול לצד תפוחי אדמה אפויים

 
 
 
 
 

מצרכים: 

1 נתח "שייטל" של עגל חלב (כ-2 ק"ג) קשור

5 כפות שמן זית

3 גזרים קלופים

12 בצלי שאלוט קלופים שלמים

3 שורש פטרוזיליה קלופים

1 ראש סלרי קלוף

1 ראש שום חצוי לרוחבו

 

מצרכים לתערובת עשבי התיבול:

5 שיני שום קלופות

2 כפות עלי רוזמרין

2 כפות עלי תימין

30 עלי בזיליקום

10 גבעולי פטרוזיליה, עלים בלבד

מלחפ

לפל שחור גרוס

4-5 כפות שמן זית

 

מצרכים לרוטב:

2 כוסות יין לבן יבש

2 כפות חרדל

שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי

 

אופן הכנה:

  • שמים את כל החומרים לתערובת עשבי התיבול במעבד מזון ומרסקים לתערובת פירורית.
  • בעזרת סכין חדה, חותכים חריצים עמוקים ברוחב של כ-2 ס"מ בכל מיני מקומות בנתח כ-12 חריצים בערך. תוחבים המון מתערובת עשבי התיבול אל תוך הנתח. ממליחים ומפלפלים את הנתח.
  • שמים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם, מטגנים ומשחימים את הנתח סביב סביב עד שהוא שחום יפה (וזה לוקח כעשר דקות) מוציאים את הנתח.
  • חותכים את הגזרים לאורכם לשניים ואחר כך לפיסות של כ-5 ס"מ. כך חותכים גם את שורשי הפטרוזיליה. את שורש הסלרי חותכים לקוביות של כ-2 ס"מ.
  • מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים והבצלים ומטגנים כחמש דקות.
  • מוסיפים לסיר את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  • מפנים בסיר מקום ומחזירים את הנתח למרכז הסיר, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה הכי נמוכה כשעה. עד כאן אפשר להכין יום או יומיים מראש.
  • לפני ההגשה. מחממים את הסיר מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות על להבה נמוכה.
  • פורסים את הנתח ומגישים עם תפוחי אדמה.

 

תוספת:  תפוחי אדמה אפויים עם לימון ועגבניות מיובשות

 

מצרכים:

6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

1 בצל חצוי, פרוס דק

2 שיני שום כתושות

2 כפות עלי רוזמרין קצוצות דק

2 לימונים חתוכים לשישיות

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

רבע כוס שמן זית

1 כף קליפת לימון

מעט שבבי צ'ילי מיובשים

שליש כוס עגבניות מיובשות, קצוצות דק

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות.
  • מערבבים את כל המצרכים, מלבד תפוחי האדמה והבצל בקערית.
  • שמים את תפוחי האדמה והבצל בכלי רחב ושטוח, חסין חום, מערבבים יחד.
  • יוצקים את תערובת התיבול אל התבנית עם תפוחי האדמה והבצל, מערבבים היטב, כך שכל תפוחי האדמה והבצל יהיו מתובלים.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים ופריכים.

 

מחפשים עוד מתכוני עוף? נסו את אלה:

לביבות תפוחי אדמה במילוי עוף

כרעי עוף עם ריבת בצל ואורז

פאייה עוף עם אורז

כרעי עוף בציפוי פריך

שניצל ללא פירורי לחם

כדורי עוף עם תירס ואפונה

המדריך להכנת העוף המושלם

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.