מתכון לאורז עם צנוברים

 
חגיגת טעמים בצלחת
חגיגת טעמים בצלחת צילום: יסמין חאג'
 
עודכן 08:51 01/05/2011

את הבסיס כולכם מכירים, אורז לבן אחד אחד שסופג כל תבלין שתוסיפו אליו. הפעם החלטנו לשדך לו צנוברים קלויים, קינמון ובהרט ולהפוך אותו לחגיגי ומושקע במינימום מאמץ

 
 
 
 
 

האורז הוא אמנם אורז לבן פשוט, אבל התוספות הן שעושות אותו שמח וטעים. אם חיפשתם מתכון לאירוח או סתם מתכון מצוין לשישי - המתכון הזה בול בשבילכם.

 

המנה הזאת היא מנה טעימה, יפה, פשוטה להכנה וכמובן - לא לוקח הרבה זמן להכין אותה. האורז הזה הוא פשוט קרנבל טעמים בפה והוא הולך מצוין לצד הבשר או בלעדיו.

 

מצרכים לאורז:

3 כפות שמן צמחי

2 כוסות אורז לבן

4 כוסות מים

חצי שקית צנוברים

חצי כפית קינמון. (כן כן, אל תוותרו עליו)

חצי כפית בהרט

1 כפית מרק עוף

מלח לפי הטעם

 

אופן הכנה: 

  • מתחילים עם הצנוברים, אותם קולים על מחבת עם מעט שמן צמחי (לא שמן זית) עד שהם מזהיבים קלות. חשוב לציין שלא מדובר בשניצל, במקרה הזה אתם חייבים לעמוד ליד המחבת ולערבב מדי פעם כדי לדאוג שהצנוברים לא יישרפו. לא עוזבים אותם לבד. ברגע שהם מזהיבים מסירים את המחבת מהאש, מסננים מהשמן (אם יש. אבל תמיד עדיף לסנן) ומניחים בצד.

 

 
מסננים את עודפי השמן מהצנוברים
מסננים את עודפי השמן מהצנוברים צילום : יסמין חאג'
 
  • שוטפים את האורז היטב ומסננים. שופכים את השמן לתוך הסיר ומוסיפים את האורז המסונן. מטגנים קלות וברגע שרואים שהאורז מבריק משמן מוסיפים את התבלינים לחגיגה - מרק עוף, בהרט, קינמון, מלח וכמובן - הצנוברים (מומלץ להשאיר חופן קטן לפיזור מעל האורז בעת ההגשה).

 

 
מוסיפים את הטעמים לאורז
מוסיפים את הטעמים לאורז צילום : יסמין חאג'
 
  • מוסיפים את המים, מערבבים מעט ומביאים לרתיחה. ברגע שהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה וסוגרים היטב את מכסה הסיר. כל התהליך לוקח בין 18-20 דקות.
  • לגבי כמות המים - הכמות תהיה כפולה מכמות האורז. מה זאת אומרת? למשל, על כוס אחת של אורז נשים 2 כוסות מים. על 4 כוסות אורז נשים 8 כוסות מים.

 

 
מוסיפים את המים וסוגרים את מכסה הסיר
מוסיפים את המים וסוגרים את מכסה הסיר צילום : יסמין חאג'
 
 
  • אחרי 20 דקות (לא פותחים את המכסה בזמן הבישול) סוגרים את הלהבה וממתינים 5 דקות עד שפותחים את הסיר.
  • אם השארתם צנוברים בצד, זה הזמן להוסיף אותם. בתיאבון.

 

 
השילוב המושלם בין רכות האורז לפריכות האגוזית של הצנוברים
השילוב המושלם בין רכות האורז לפריכות האגוזית של הצנוברים צילום : יסמין חאג'
 
 
עוד כתבות במדור סוויט 16
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.