מתכון לכבדי עוף ברוטב סילאן

 
כבד עוף ותמר מג'הול
כבד עוף ותמר מג'הול צילום: יח"צ
 
עודכן 20:22 30/04/2011
שף סהר רפאל

השף סהר רפאל מקפיץ מנת כבדים ברוטב מתקתק ועשיר של תמר מג'ול עם סילאן. מומלץ להגיש ביחד עם פירה שסופח את הרוטב

 
 
 
 
 

מצרכים ל-2 מנות:

4 כפות שמן זית

1 בצל בינוני פרוס

400 גרם כבדי עוף נקיים

קורט מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס

2 תמרים מגולענים פרוסים

¼ כוס יין פורט

1 כף סילאן

 

אופן ההכנה:

  • מחממים על חום גבוה מחבת עם שמן הזית ומוסיפים את פרוסות הבצל.
  • מטגנים את הבצל כ-2-3 דקות עד שקיפות.
  • מוסיפים את הכבדים ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים תוך ערבוב כחצי דקה כי להשחים את החלק החיצוני של הכבד.
  • מוסיפים את התמרים ויוצקים יין פורט וסילאן.
  • ממשיכים לבשל כ-3-4 דקות, עד להסמכת הרוטב. טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים לפי הצורך על ידי הוספת מלח ופלפל.
  • מגישים את הכבדים והרוטב המוכנים מעל פירה תפוחי אדמה.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

  

המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

מתכון מסורתי לרוטב טריאקי תוצרת בית

טעים להכיר את הג'אגרי - ממתיק גולמי ובריא

מתכון לחזה עוף במילוי כרישה ותרד

חזרת - צמח מרפא על השולחן

מתרגשות מחומרי גלם - ראיון עם מיכל אנסקי ושיר הלפרן

פאייה עוף עם אורז

שוקי עוף אפויים ביין אדום

 

 
עוד כתבות במדור לפי מזג האוויר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.