אוכלים לפי הספר: חגיגה ים תיכונית

 
ככה זה נראה בספר: סלט קוסקוס עם תוספות מיוחדות
ככה זה נראה בספר: סלט קוסקוס עם תוספות מיוחדות צילום: דניה ויינר
 
עודכן 07:53 03/05/2011

השף אבנר לסקין הוציא ספר בישול חדש, שכולו חגיגה ים תיכונית. מסלטים טעימים ויפים שאפשר לפתוח איתם שולחן בקיץ ועד קינוחים שתרצו לרוץ להכין • תוספת ראויה למדף ספרי הבישול. לכבוד השקתו ניסינו את המתכון לסלט קוסקוס עם אגוזי מלך

 
 
 
 
 
חגיגה של טעמים וניחוחות
חגיגה של טעמים וניחוחות צילום: יח"צ

הספר המצויין הזה מאגד מגוון מתכונים, שהמכנה המשותף לכולם הוא הניחוח הים תיכוני שלהם. בתחילת הספר לסקין סוקר את המצרכים השונים שכדאי לבשלן החובב שיהיו אצלו בבית - רשימה מועילה שנפתחת בתבלינים והטיפול בהם, עוברת דרך מתכונים לצירים שימושיים ששווה להחזיק במקפיא, ומסתיימת במרשמים לממרחים יפהפים כמו ממרח אגוזים ועשבי תיבול.

 

"המתכונים שבספר הזה מבוססים בחלקם על מנות ים תיכוניות קלאסיות, אבל תמיד-תמיד עם טוויסט אישי שלי" אומר לסקין. "כל המוצרים נגישים, המתכונים קלים להכנה, יפים לעין וטעימים לחך. אז בואו נפתח שולחן ונכין לנו חגיגה ים תיכונית".

 

חגיגה ים תיכונית

מאת: אבנר לסקין

מספר עמודים: 176

מחיר: 118 ש"ח

מיועד ל: כולם. לסקין כותב את ספריו יחד עם אשתו. מטרת השניים בספר היא "לגוון את התפריט היומי של המשפחה, ולבשל אוכל טעים בפשטות, בקלות ועם דגש על הפן הבריא".

דרגת קושי: קל עד בינוני

היכן ניתן להשיג: חנויות הספרים

הוצאה: פן וידיעות ספרים

מה הכנו: סלט קוסקוס עם אגוזי מלך

 

סלט קוסקוס עם אגוזי מלך

לסקין מבטיח בספר כי מדובר ב"סלט מיוחד ומפתיע שאפשר לקחת לעבודה ולהתפנק איתו בצהריים" - והוא אכן צודק. מדובר בסלט טעים מאוד, שמהווה תוספת שונה לארוחה גדולה, ומתפקד היטב גם בתור ארוחה קלה לבדו.

 

מקצה שיפורים:

  • אין.

 

בטעם טוב:

  • המתכונים כתובים היטב. הוראות ההכנה בהירות ונהירות, ואם עוקבים אחריהן ההצלחה מובטחת.
  • התצלומים מעוררי תאבון, המרשמים עושים חשק להיכנס למטבח. בקיצור, מדובר בספר מעולה.

 

 

מצרכים:

2 כוסות קוסקוס מלא אינסטנט

3 כוסות מים רותחים

3 כפות שמן זית + 3 כפות שמן זית

120 גרם אגוזי מלך קצוצים

2 גזרים קצוצים דק מאוד

1 חופן פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום קצוץ

1 כף חומץ יין אדום

1 כף חומץ בלסמי

2 כפיות מלח דק

1 כפית פלפל לבן טחון

 

אופן הכנה:

  • בקערה גדולה שמים את הקוסקוס יחד עם 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב עם מזלג.
  • יוצקים מעל את המים הרותחים, מערבבים היטב ומניחים בצד למנוחה של 25 דקות.
  • לאחר המנוחה מוסיפים לקערה אגוזים, גזרים, פטרוזיליה, שום, חומץ, בלסמי, מלח, פלפל ו-3 כפות שמן זית
  • מערבבים היטב ומניחים למנוחה של שעתיים במקרר (בשלב זה ניתן לשמור עד 24 שעות במקרר)
  • לאחר המנוחה מערבבים, ומעבירים לצלחות הגשה, או אורזים בקופסא לקחת לעבודה.

 

 
ככה זה נראה אצלנו. דומה נכון?
ככה זה נראה אצלנו. דומה נכון? צילום : תמי רון
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.