התוספת שליד: סלטים לצד הבשר

הדפס
 
סלט עדשים וירקות שורש מהיר ופשוט להכנה
סלט עדשים וירקות שורש מהיר ופשוט להכנה צילום: יח"צ
 
עודכן 09:15 04/05/2011

חגיגות יום העצמאות בפתח ואיתן המנגלים, הבשרים והסלטים. אז אם נמאס לכם מסלט הירקות המסורתי קבלו את ההצעות המרעננות שלנו לסלטי עצמאות 2011

 

בשבוע הבא חוגגת מדינת ישראל 63 שנות עצמאות. כמיטב המסורת יודלקו בהר הרצל המשואות, זמרים ישמיעו להמונים על במות הבידור את שירהם וזיקוקים יקשטו את שמי הארץ. עם ישראל יצא בהמוניו אל הרחובות על מנת לחגוג את היום ההוא בה' באייר תש"ח בשנת 1948.

 

ומה עם קצת קולינאריה ישראלית בכחול לבן? ביום העצמאות המטבח הקולינארי מסתכם במילה "מנגל". כל חורשה, גינה ופיסת דשא ירוקה, נתפסת לטובת "על האש" שכולו בשר, חומוס, טחינה, וסלטים ישראלים צבעוניים ורעננים מכל הסוגים והמינים.

 

אין על מגוון הסלטים הישראלים, וזה כבר ידוע לכל, כשהנטייה הטבעית שלנו היא לחזור תמיד אל סלט הירקות הקצוץ, המוכר ואהוב. אז לשם הגיוון ולכבוד חגיגות העצמאות בחרנו להתרענן ולהתחדש עם מגוון סלטים אביבים וצבעוניים שיפנקו אתכם ביום הכל כך חגיגי הזה.

 

סלט עדשים וירקות שורש

סלט קליל, מהיר ולא משמין 

 

מצרכים:

1/2 ק"ג עדשים שחורות

3-4 גזרים בינוניים (כחצי ק"ג)

1 בטטה בינונית (כחצי ק"ג)

1 בצל ירוק בינוני

3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

4 ענפי טימין

2 כפות לימון כבוש

2 כפות מיץ לימון

40 מ"ל שמן זית

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את העדשים בסיר עם הרבה מים ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך העדשים (חשוב להיזהר שלא לבשל יותר מדי). בסיום בישול העדשים יש לפזרם לצינון מהיר והפסקת הבישול.
  • חותכים את הגזרים לקוביות קטנות (כ-0.5 * 0.5 ס"מ) ומפזרים על תבנית אפיה.
  • חותכים את הבטטה לקוביות בינוניות (כ-1 * 1 ס"מ) ומפזרים אותן על תבנית אפיה נוספת.
  • מפזרים מעל הגזר והבטטה חצי מכמות שמן הזית, המלח, הפלפל וענפי הטימין.
  • מכניסים את התבניות לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-50 דקות עד להזהבתם (מומלץ לסובב את התבניות בתנור באמצע לצליה אחידה).
  • מכניסים את תכולת קופסא הלימון הכבוש למעבד מזון ומרסקים למשחה אחידה.
  • לאחר צינון כלל המרכיבים, מערבבים את העדשים הירקות, ושאר המצרכים, מתבלים ומגישים.

 

המתכון באדיבות Home made, בית של אוכל.

 

 

 
סלט טבולה כזה עוד לא ראיתם
סלט טבולה כזה עוד לא ראיתם צילום : אנטולי מיכאלו
 

סלט טבולה קוסקוס עם רימונים, ואגוזי פקאן מסוכרים 

מזין, ססגוני ועשיר בטעמים

 

מצרכים:

200 גרם קוסקוס

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

1/2 צרור נענע

1/2 צרור שמיר

1/2 צרור סלרי

מעט צ'ילי חריף (לא חובה)

קליפה מחצי תפוז ללא החלק הלבן

2 עגבניות

1 רימון אדום קלוף

50 גר' פקאן מסוכר (אפשר גם לא מסוכר)

מיץ לימון

שמן זית

קורט מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • קוצצים דק את הכוסברה, הפטרוזיליה, עלי הנענע, השמיר, הסלרי והצי'לי.
  • קוצצים או מגרדים דק את קליפת התפוז.
  • קולפים את העגבניות וחותכים אותן לקוביות.
  • מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית.
  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה, ומתבלים לפי הטעם.

 

המתכון באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca.

 

 
נעים להכיר סלט חיטה
נעים להכיר סלט חיטה צילום : יח"צ
 

סלט חיטה גרוסה עם תפוחי עץ

השילוב בן הדגן לבין הפרי מוליד סלט עם טעם קסום 

 

מצרכים:

1 כוס בורגול גס

1/2 כוס פולי מש

1 תפוח גרנד סמית

1/3 כוס בוטנים קלויים

1/3 כוס גרעיני חמנייה קלויים

3 כפות פטרוזיליה

3 כפות עלים של סלרי / 3 כפות נענע

 

לתיבול:

2.5 כפות שמן תירס

1.5 כפות שמן זית

כ-3 כפות חומץ יין לבן איכותי או חומץ ענבי שרדונה

כף סוכר דקלים או סילן

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • משרים את הבורגול במים למשך שעה או עד ריכוך.
  • משרים את פולי המש במים למשך שעה ולאחר מכן מבשלים במים עד ריכוך ושמירה על צורתו הטבעית.
  • קלופים וחתוכים לקוביות את התפוח.
  • קוצצים את הבוטנים עלי הסלרי והפטרוזיליה.
  • מסננים היטב את כול הנוזלים מהבורגול הגס ומוסיפים לו את כל שאר המרכיבים.
  • מתבלים את הסלט עם החומץ והשמנים בהדרגה ובהתאם לטעם.

 

המתכון באדיבות השף אלרן גולדשטיין למעדנייה של גולדשטיין.

 

 
סגול עז ומהפנט - סלט סלק
סגול עז ומהפנט - סלט סלק צילום: Getty Images / אימג'בנק

סלט סלק

עם צבע סגול עז שכזה אי אפשר להשאר אדישים לסלט

 

מצרכים:

6 סלקים

¼ כוס שמן זית

½ כפית פלפל

½ כפית מלח גס

10 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הסלקים כחצי שעה עד להתרככות. ממתינים שיתקרר.
  • מקלפים את הסלקים וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס"מ.
  • מוסיפים לסלק את השמן, פלפל, סוכר ומלח ומערבבים.

 

במתכון באדיבות דגנית אזולאי ממסעדת ADAMA בקתה קולינארית בזיכרון יעקב.

 

 

סלט תפוחי אדמה ברוקט ובצל

סלט נפלא שהולך נהדר לצד הבשר והפעם בגירסה נטולת מיונז

 

מצרכים:

1.5 ק"ג תפוחי אדמה

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

1 בצל סגול גדול

40 גרם רוקט

קורט מלח ופלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של 2*2 ס"מ בערך.
  • מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים עם מלח כ 8-10 דקות עד לריכוך (יש להזהר לא להאריך מדי בבישול להתרככות יתר של תפוחי האדמה).
  • קוצצים את הבצל הסגול לקוביות קטנות.
  • מערבבים יחד את תפוחי האדמה, בצל, שמן, לימון ותבלינים.
  • מסדרים בקערה ומפזרים מעל את עלי הרוקט.

 

המתכון באדיבות Home made, בית של אוכל.

 

 
ידועה בערכיה התזונתיים -קינואה
ידועה בערכיה התזונתיים -קינואה צילום : דף פרץ
 

סלט קינואה חמצמץ

הקינואה היא תוספת מצויינת שמתאימה גם לרגישים לגלוטן 

 

מצרכים: 

250 גרם קינואה

1 תפוח עץ גרנד סמית

1 גבעול סלרי

פילטים מחצי לימון

50 גרם אגוזי מלך קלויים

20 עלי טרגון

1 כפית דבש

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

3 כפות שמן זית איכותי

3 כפות מיץ לימון

מלח דק

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הקינואה במים רותחים 8 דקות או עד לקבלת מרקם "אל דנטה".
  • מקלפים וחותכים לקוביות את תפוח העץ.
  • קוצצים את עלי הטרגון ואת גבעולי הסלרי חותכים אלכסונית.
  • קולים את אגוזי המלך במחבת עם חצי כפית מלח וכפית סוכר.
  • מניחים את הקינואה המבושלת בקערה.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים תפוח עץ, סלרי, לימון, אגוזי מלך וטרגון קצוצים.
  • מערבבים בקערה נפרדת את הדבש, שמן הזית ומיץ הלימון לקבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים את הרוטב לקינואה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

 

המתכון באדיבות השף צ'רלי פדידה ו"סוגת".

 

 
סלט עדשים צבעוני וטעים
סלט עדשים צבעוני וטעים צילום : איתמר שיקלר
 

סלט עדשים וחיטה 

העדשים השחורות עמידות בבישול ולכן ניתן וכדאי לשלבן בסלט. 

 

מצרכים:

1 כוס עדשים שחורות

1 כוס חיטה אורגנית/מלאה

 

לתיבול הסלט:

1 בצל סגול

3 גבעולי בצל ירוק

חופן חמוציות

3 כפות פטרוזיליה

3 כפות חומץ יין אדום איכותי

2-3 כפות שמן תירס

2-3 כפות שמן זיתי קלמטה

כף סוכר דקלים או סוכר חום

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • משרים את העדשים במים במשך כחצי שעה.
  • מבשלים את העדשים ואת החיטה כחצי שעה לערך.
  • חותכים את הבצל לקוביות וקוצצים את הפטרוזיליה.
  • מעבירים את החיטה והעדשים המבושלות לקערה ומוסיפים את הבצלים החמוציות הפטרוזיליה והסוכר.
  • מתבלים עם החומץ והשמנים בהדרגה ומתקנים לפי הטעם.

 

המתכון באדיבות השף אלרן גולדשטיין למעדנייה של גולדשטיין.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

ריזוטו פטריות

כבדים על מצע פירה בטטה

נתחי בשר עם עגבניות וטחינה

רוסטביף על לביבת בטטה

עוגת תפוזים ושקדים

קציצות דג על מצע ריזוטו

קדרת לוקוס

עוגת קליפות הדרים ושוקולד

גלילת בשר

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.