מתכון לטארט תפוחים

 
רק להוסיף כדור גלידה ואתם מסודרים
רק להוסיף כדור גלידה ואתם מסודרים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:37 05/05/2011

הוא הולך נהדר לצד גלידה וקצפת אבל גם כשהוא לבד על הצלחת הוא קוצר אינספור מחמאות • טארט תפוחים מרשים במינימום מאמץ

 
 
 
 
 

יום העצמאות בפתח ותהיתי איזה קינוח יאהבו אורחיי בחג. חשבתי על עוגה שתתאים גם להגשה בבית אך שתהיה אפשרות לקחת אותה לפיקניק - כנהוג, רבים יוצאים למנגל בחוץ.

 

והנה עלה לי בראש רעיון - טארט תפוחי עץ. גם מתאים להגשה בבית, מחומם עם תוספות וקישוטים וגם קר , מה נהדר. תפוחי עץ בעוגות בהחלט עושים לי את זה, אם בעוגה בחושה, שטרודל בצק עלים, תפוח עץ אישי עטוף בבצק עלים, קראמבל תפוחים (עם בצק פירורי) ועוד.

 

לכן הפעם החלטתי להכין טארט תפוחים. הוא יפה לעיניים ותאווה לחיך, הכנתו היא מעין יצירה אומנותית והטעם נפלא. הבסיס הינו בצק פריך ומעליו מניפת תפוחים. מומלץ להגיש חמים עם גלידה וקצפת ליד, אך לאמיתו של דבר גם ללא תוספות הוא נהדר.

 
ממלאים בחומוס/שעועית ואופים
ממלאים בחומוס/שעועית ואופים צילום: חיה אילונה דר

טארט תפוחי עץ

תבנית פאי בגודל 28

 

מצרכים לבצק הפריך:

2 כוסות קמח

150 גרם חמאה קרה

1/4 כוס סוכר

ביצה

קורט מלח

2 כפות מיץ תפוחים (או מים)

 

אופן הכנה:

  • מכניסים למעבד מזון את החמאה והסוכר, מפעילים את המכשיר בפולסים.
  • מוסיפים את הקמח ומעבדים מעט.
  • מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים עד להיווצרות פירורים.
  • מניחים ניילון נצמד על משטח העבודה, מעצבים את הבצק לצורה שטוחה ועוטפים אותו.
  • מעבירים למקרר לחצי שעה.

 

מצרכים למילוי:

4 תפוחים ירוקים חמצמצים קלופים ופרוסים דק

1/2 כוס סוכר

כפית קינמון

שקית סוכר וניל

1/4 כוס צימוקים

2 כפות גדושות ריבת תפוחים/תפוז/מישמש

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית פאי.
  • מערבבים את פרוסות התפוחים עם יתר החומרים (פרט לריבה ולצימוקים) ומשהים בצד.
  • מוציאים את הבצק, מרדדים ומניחים על התבנית, מהדקים את השוליים.
  • מכסים את הבצק בניילון נצמד, ממלאים בחומוס או שעועית (כדי שהבצק לא יתפח וישמור על צורתו) ואופים במשך 15 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מסירים את הניילון והחומוס, מורחים ריבה ומפזרים צימוקים.
  • מסדרים את התפוחים בצורת רעפים/מניפה, זורים מעל עוד מעט סוכר וקינמון.
  • מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 20 דקות.
 
כל הדרך אל הטארט המושלם
כל הדרך אל הטארט המושלם צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.