בעץ ובמים - ראיון עם אהוד מונק

 
מקפיד על ארוחות משפחתיות כמעט על יום. אהוד מונק
מקפיד על ארוחות משפחתיות כמעט על יום. אהוד מונק צילום: יח"צ
 
עודכן 01:50 04/05/2011
אוכל נענע 10

לאהוד מונק יש אמנם רקורד מרשים כגולש מקצועי וכמנהל גלריה לרהיטים, אבל כשזה מגיע למשפחה, הוא יודע שהדרך הכי טובה להנות מהאנשים האהובים עליך היא מסביב לשולחן. ראיון

 
 
 
 
 

אהוד מונק, גולש מקצועי, נשוי ואב לארבעה, בני 16, 13 ותאומים בני 12, מצליח לשלב בין חינוך ארבעת ילדיו לאכילה נכונה, ובין הספורט שעושה לו טוב על הנשמה לניהול גלריה מיוחדת לייבוא רהיטים היישר מאינדונזיה. 

 

מה החשיבות של שמירה על תזונה בריאה עבורך?

"כספורטאי שנשוי לשרונה, שהייתה אלופת הארץ שמונה עשרה שנה בשיטת דניס הישרדות, ומגדל איתה ארבעה ילדים שגם הם ספורטאים, אנו כמובן מקפידים על תזונה נכונה ומאוזנת. אנו משתדלים לכלול כל יום בארוחות מרכיבי מזון החשובים לשמירה על גוף בריא והתפתחות תקינה.

 

אילו מנות אתה מבשל בדרך כלל?

"אני מבשל בעיקר בערבים ובסופי שבוע ארוחות המכילות הרבה סיבים תזונתיים ופחמימות כדי לתת לגוף את האנרגיה לה הוא זקוק. אני נמנע ככל האפשר מלבשל מאכלים מטוגנים ו"ג'אנק". המנות שלי הן בעיקר פסטות מסוגים שונים, דגים ובשר אדום על האש, לא עשוי מדי, כדי לתת לגוף את מנת הברזל לה הוא זקוק. יחד עם האוכל, אשתי ואני שותים מדי פעם כוס יין כדי לאזן את רמת החומציות בגוף ובשביל הכיף כמובן".

 

אילו מנות הילדים הכי אוהבים לאכול?

"הילדים אוהבים לאכול בעיקר מנות של דגים, סלטים ופסטות. אנחנו מקפידים לגוון את התזונה שלהם, גם כדי שלא יהיה משעמם וגם כי זה הרבה יותר בריא ממאכלים חד-גוניים שחוזרים על עצמם".

 

באיזה תדירות כל המשפחה יושבת לאכול מסביב לשולחן?

"אנחנו יושבים מסביב לשולחן כמעט כל ערב. מבחינתנו זה עניין של קידוש משפחתי. תוך כדי הארוחה אנחנו חולקים את חוויות היומיום - יש לנו מנהג לשאול את כל בני המשפחה אחד אחד, מה היה האירוע הטוב ביותר שקה לו היום, ומה הדבר הטוב ביותר שקרה לו, ובכך להציף את הדברים לפני השטח".

 

כמעט כל ערב מחכים לכולם?

"אם אני חוזר הבייתה לפני 20:00, מחכים לי, ואם לא , אוכלים בלעדי. לפעמים יוצאת גם ארוחה בהרכב חסר בגלל פעילויות של אשתי או של הילדים, אבל כולם משתדלים שהארוחה, שהפכה לחלק משמעותי וחשוב באורח החיים שלנו, תקרה".

 

האם אתם מפעילים את הילדים במטבח? באילו מנות אם כן?

" התאומים הצעירים לוקחים חלק מאוד פעיל בתפעול המטבח המשפחתי. הם מכינים מנות כמו פסטות, שקשוקה, טוסטים, ויש להם גם התמחות בסלטים: סלט חסה, סלט עלים, סלטי ירקות ועוד".

 

 
הגלישה היא ממש אורח חיים. אהוד בפעולה
הגלישה היא ממש אורח חיים. אהוד בפעולה צילום : יח"צ
 

ולנושא אחר: איך נשבית בעולם הגלישה?

"הגלישה היא לא רק ספורט שמשלב בתוכו את כל סוגי הפעילות והתנועה של כל הגוף, אלא זהו אורח חיים ממש. כגולש אני קם מוקדם מאוד בבוקר כדי להספיק לתפוס את הגלים הטובים ביותר. מי שחווה את השעות הקסומות האלה יודע שהוא לא צריך יותר מזה כדי להירגע ולהתחיל את היום כמו שצריך בצורה מאוזנת. את אורח החיים הזה התחלתי בגיל שלוש עשרה, אז קנו לי הורי את הגלשן הראשון. לאחר מכן במשך כמה שנים ברציפות התברגתי בין עשרת הגולשים הטובים בארץ כולל זכייה במספר מדליות וגביעים".

 

מאיזה אספקט של הגלישה אתה הכי נהנה?

"מכל האספקטים: הן הפעילות הספורטיבית, הן השהייה במים והן החברות עם גולשים אחרים בארץ ובעולם, כל אלה נותנים לי את הסיפוק הבלתי אמצעי ואת השלווה שאחרים משיגים בדרכים אחרות (מדיטציה, סדנאות בטבע למשל).

 

איך מגלישה הפכת למנהל גלריה?

דרך הגלישה וטיולים שעשיתי כדי לחפש את הגל המושלם הגעתי, לבאלי שבאינדונזיה ונשביתי בקסם המקום. אחרי שעות הגלישה הרבות בכל יום הייתי פשוט מסתובב ברחבי האי ונדהם בכל פעם מהעבודות המיוחדות שאנשי המקום עושים בעץ ואבן. עד שיום אחד החלטתי להביא את הבשורה הזאת לישראל ופתחתי את הגלריה KU DE TA ברשפון לריהוט ועבודות שאנו מייצרים בבאלי. היום, יחד עם חברי הטוב ושותפי למיזם הזה, שרון מוגרבי, הקמנו שני מפעלים לעיצוב וייצור באינדונזיה ואנו נדהמים מהתגובות החיוביות של הלקוחות שמגיעים אלינו".   

 

באיזו תדירות יוצא לך לגלוש בימים אלו?

"בגלל האינטנסיביות הרבה של הקמת הגלריה בארץ אני גולש קצת פחות בימים אלו, אבל אני אף פעם לא מוותר על "סוול" טוב בים ומכשיר בימים אלו את הצוות שעובד אותי כדי שאוכל להתפנות יותר להזין גם את הנשמה".

 

יום העצמאות קרב ובא. מה אתה מעלה על המנגל?

"בניגוד לכל שנה, את יום העצמאות הקרוב אנו נבלה במנוחה באילת שם נתפנק על ארוחות דגים בעיקר וצלילות". 

 

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

 

מתכון לסלט כרוב שיעשה לכם את המנגל

מתכון לכבדי עוף ברוטב תמרים וסילאן

טעים להכיר את הג'אגרי - ממתיק גולמי ובריא

מתכון לחזה עוף במילוי כרישה ותרד

חזרת - צמח מרפא על השולחן

מתרגשות מחומרי גלם - ראיון עם מיכל אנסקי ושיר הלפרן

 

 
עוד כתבות במדור דוגמה אישית
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.