המתכון הסודי למרינדה המושלמת

 
ריחות משגעים וטעם מעולה - פרגית במרינדה על הגריל
ריחות משגעים וטעם מעולה - פרגית במרינדה על הגריל צילום: איתי אלדר
 
עודכן 07:46 08/05/2011
עֹז תלם

המרינדה המיוחדת שתגנוב את ההצגה • גלו איך להכין רוטב גריל מוצלח במהירות ואיך להפוך את הפרגית למנה הכי טעימה בפארק

 
 
 
 
 

מרינדות ומשרים הם דרך נהדרת להוסיף טעם ולשדרג מנות בשר. הן דרך מהירה להוסיף טעם וריח לבשרים, ורובן גם מאוד מהירות וקלות להכנה. הסוד למרינדה מוצלחת הוא איזון בין טעמים: מתיקות, חמיצות ומליחות, ביחד עם מעט חריפות (שאינה טכנית טעם). כשמקפידים לטעום ולאזן, התוצאה כמעט תמיד מוצלחת.

 

לפניכם שני מתכונים בהשראה אסיאתית: הראשון בסיסי ומהיר, שמכיל הרבה טעמים דומיננטיים, ויחסית קל לאזן אותו. הרוטב "מוחזק" באמצעות החרדל, ומסייע למרינדה להישאר על הבשר.   

 

המתכון השני מעט יותר מתקדם ומסתמך על מצרכים קצת יותר אקזוטיים, כמו ממרח תמרינדי (שעוד נקדיש לו תשומת לב ראויה בהמשך), ממרח קארי אדום וסאקי - מצרכים אלו ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות, חנויות טבע ובחלק מהסופרים. זהו רוטב צמצום ומה ש"מחזיק" אותו הם הסוכרים והחומרים האחרים שנמצאים בו, אחרי שחלק מהמים מתאדים על ידי החימום האיטי. המרינדה מספקת טעם מורכב ומפותח יותר ואידיאלית למי שרוצה לגוון ולנסות טעמים חדשים.

 

כמו בהכנת רוטב טריאקי (שגם הוא מושלם כרוטב מנגל, אך דורש מעט יותר עבודה ותשומת לב), חשוב שלא להרתיח את הרוטב על אש חזקה מדי אחרת הסוכרים שבו יכולים להישרף והרוטב יכול להתפרק ללא אפשרות להצלתו.

 

המרינדות הללו מתאימות במיוחד לפרגית וחזה עוף, אבל הן ישתלבו מצוין גם על דג סלמון והמרינדה המתקדמת יכולה לשמש גם כרוטב לסטייקים מבקר. ניתן להשרות את העוף בהן למשך הלילה, או לקצר תהליכים ופשוט להבריש את המרינדות שנייה לפני שהוא עולה על הגריל.

 

אם בחרתם לפנק במרינדה על נתחי פרגית (או חזה) עוף, לפניכם שתי אפשרויות: הראשונה היא להשתמש בשיפודי פרגית והשנייה היא להשאיר את הנתחים שלמים. במידה ובחרתם להשאיר את הנתחים שלמים, כפי שמודגם בתמונות, מומלץ לשטח אותם עם פטיש שניצלים לפני העלייה על הגריל, משתי סיבות: הראשונה - יותר מקום למרוח את המרינדה, והשנייה היא שמכיוון שהמרינדה עשירה בסוכרים, הם נשרפים על הגריל החם במהירות ואם הפרגית תישאר בנפח המקורי, הם ישרפו מדי. 

 

 
כדאי להבריש את המרינדה על הבשר גם במהלך הצלייה
כדאי להבריש את המרינדה על הבשר גם במהלך הצלייה צילום : איתי אלדר
 

מתכון למרינדות

(ל-200-250 מ"ל מרינדה)

 

מצרכים למרינדה בסיסית:

שליש כוס רוטב סויה

רבע כוס סילאן

כף גדושה חרדל דיז'ון (ממרח, לא גרגרים)

כפית חומץ בלסמי

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

3 טיפות שמן שומשום (רשות)

 

אופן הכנה:

  • שמים את כל המצרכים בקופסה או בצנצנת.
  • סוגרים ומנערים היטב עד שכל החומרים התאחדו.  

 

מצרכים למרינדה מתקדמת:

שליש כוס רוטב סויה

רבע כוס סילאן

כפית ממרח תמרינדי

שליש כוס סאקי (זול)

2 כפות חומץ בלסמי

כפית רוטב ווסטרשייר

כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

כפית ממרח קארי אדום או קורט פתיתי צ'ילי מיובשים

מעט זרעי כוסברה

קורט מלח דק

 

אופן הכנה:

  • שמים את כל המצרכים בסיר קטן מעל להבה גבוהה ומערבבים היטב, בעזרת כף עץ או מטרפה, כדי לשלב ביניהם.
  • מביאים לרתיחה, מערבבים, ומיד מנמיכים את האש לבעבוע עדין מאוד.
  • הרוטב צריך להצטמצם באיטיות, בערך 10 דקות, עד שהוא סמיך מספיק כדי לצפות גב של כף: טובלים כף ברוטב, ומעבירים את האצבע עליה. אם נשאר שביל, הרוטב מוכן.
  • חשוב לטעום ולאזן טעמים: אם הרוטב מתוק מדי, להוסיף חומץ, ואם חמוץ מדי, להוסיף סילאן.
  • את הרוטב ניתן לאחסן בקופסא סגורה במקרר עד שמוכנים לשימוש.

  

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

 
פרגית במרינדה על בצלים צלויים
פרגית במרינדה על בצלים צלויים צילום : איתי אלדר
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.