יוצא לעצמאות • השף יונתן גוילי מכין רטבים דיאטטיים לצד הבשר

 
במקום ללהתפרע עם תוספות משמינות, תתענגו על בשר עם רטבים מיוחדים
במקום ללהתפרע עם תוספות משמינות, תתענגו על בשר עם רטבים מיוחדים צילום: flickr jlastras
 
עודכן 10:09 08/05/2011

אחרי שירד מעל 80 ק"ג במהלך התכנית "לרדת בגדול", השף יונתן גוילי חוזר עם טור מיוחד ליום העצמאות ומספר על הדרך שעבר מאז השקילה האחרונה בגמר הגדול. וגם: מתכונים לרטבים מופחתי קלוריות לצד הבשר של המנגל

 
 
 
 
 

כל החגים שחלפו הביאו אותי לעמוד במבחן מול עצמי. עכשיו, כשהמצלמות כבו ו"התהילה" נמוגה, הגיע הרגע עליו דיברו כולם בשנה האחרונה - התמודדות עצמית.

 

אחרי תהליך כל כך אינטנסיבי, שנת היוולדות מחודשת, אני ניצב מול המראה, מביט באדם שאינני מכיר כלל, מישהו שאולי זכור לי מהעבר הרחוק שפגשתי באיזו סמטה חשוכה, מישהו אותו חשבתי שלא אפגוש עוד לעולם.

 

סיימתי את "לרדת בגדול" על הצד הטוב ביותר שהיה ניתן לסיים. הייתי היורד בגדול מהמודחים בבית, ירדתי הכי הרבה במשקל והוצאתי לאור ספר המתעד את חוייותי. כל מה שייחלתי לו קרה.

 

אני נזכר ביום שחזרתי מהגמר הביתה ועוד לא ממש הבנתי את המשמעות שזהו, זה נגמר. הימים חלפו, השבועות עברו וכל בוקר אני קם ומוצא את עצמי עם אובססיה למשקל. לא מפספס את 5 הדקות, לאחר שאני פוקח עיניים, שבהם אני עולה על המשקל ובודק מה מורה המחוג.

 

אסתר, בת זוגתי, קוראת לי משוגע. אני אחוז דיבוק על מתקן השקילה. משבוע לשבוע אני מבין שאם זה מה שיעזור לי לשמור על המשקל שלי אז כנראה שזה מה שאני צריך לעשות. אם אני מזהה עליה קטנה על המחוג אני נכנס לפאניקה, מגביר אימונים ומתאמץ הרבה יותר. למרות שברור לי שלעיתים מדובר על מאזן הנוזלים בגוף.

 
הספר החדש והמרגש
הספר החדש והמרגש צילום: יח"צ

זהו, חזרה לשגרה. כיום אני מתעסק הרבה בספר שלי ומתרגש מהתגובות החמות. אני שף רשתי של רשת מסעדות הבריאות "FRESH KITCHEN", מרצה ומעביר סדנאות בנושא אורח חיים וממשיך בלימודי התזונה.

 

האמת שהחגים האחרונים עברו בצורה חלקה למדי, לא נפלתי קורבן למרשעתו של אוזן המן או לפיתויי המצות, שמרתי על אורח החיים שלי והתזונה המקובלת בתפריט שבניתי.

 

הנה מגיע לו חג העצמאות ואני באמת מרגיש שיצאתי לעצמאות מאז שהשלתי מעצמי את חליפת השומן ההיא, אותה לא אראה עוד לעולם. כמו כל ישראלי, ביום העצמאות אני אוהב לעשות מנגל, ולכן השנה יהיה יום "עצמאות לייט". פיתות? לא בבית ספרי. חומוס? מעדשים כתומות. הרבה הרבה סלטים מגוונים ובריאים. לחם? רק דגנים מלא. ובשר כמובן.

 

ומה יצעד ליד הבשר? רטבים כמובן. אז הנה לכם בברכת עצמאות שמחה, שתמיד נדע למצוא את החופש לשנות ולהתחדש • 3 רטבים דלי קלוריות ובריאים כדי שתוכלו לפנק את הבשר ואתכם. חג שמח.

 
מזכירה את הפסטו הארומטי. סלסה ורדה
מזכירה את הפסטו הארומטי. סלסה ורדה צילום : flickr TheDeliciousLife
 

סלסה ורדה

 

מצרכים:

חבילת פטרוזיליה

חבילת בזיליקום

חבילת נענע

3 מלפפונים חמוצים

1 כפית מיץ לימון

4\1 פלפל חריף ירוק קצוץ

מלח

פלפל

2 שיני שום

1 כף שמן זית

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את המצרכים ומגישים לצד בשר אדום או עוף.
 
נהדר לצד קציצות עסיסיות. צ'ימיצ'ורי תוצרת בית
נהדר לצד קציצות עסיסיות. צ'ימיצ'ורי תוצרת בית צילום : flickr scaredy_kat
 
 

צ'ימיצ'ורי

 

מצרכים: 

10 שיני שום קצוצות

2 גמבות חתוכות לקוביות קטנות

1 חבילת פטרוזיליה קצוצה

2\1 חבילת כוסברה קצוצה

2 כפות שמן זית

1 בצל סגול קצוץ דק

1 כף חומץ בן יין אדום

2\1 כפית פלפל

2\1 כפית מלח

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים ומגישים לצג בשר אדום או קציצות.
 
צבע משגע וטעם נהדר. קרם פלפלים קלויים
צבע משגע וטעם נהדר. קרם פלפלים קלויים צילום : רחלי קרוט
 

קרם פלפלים קלויים

 

מצרכים:

3 פלפלים אדומים קלויים (12 דקות - 200 מעלות)

3 פלפלים צהובים קלויים (12 דקות - 200 מעלות)

3 שיני שום

1 כף חומץ בן יין

2\1 כפית מלח

רבע כפית פלפל לבן

50 מי"ל שמן זית

 

אופן הכנה:

  • טוחנים את הפלפלים הקלויים עם כל המצרכים פרט לשמן זית.
  • מוסיפים בהדרגה את השמן עד שנוצר קרם קטיפתי.
  • מתאים במיוחד לצד עוף.

 

מחפשים עוד מתכונים ליום העצמאות? נסו את אלה:

המתכון הסודי למרינדה המושלמת

חציל אחד - 4 מתכונים מעולים

כל הדרך לקבב פרגיות המושלם

התוספת שליד - סלטים לצד הבשר

כדורי שוקולד עם חלבה

 
עוד כתבות במדור לרדת בקטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.