לא רק בשר: מנגל בגירסה הצמחונית

 
שיפודי גבינות, ירקות ודגים לצד הבשר או במקומו
שיפודי גבינות, ירקות ודגים לצד הבשר או במקומו צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 02:25 10/05/2011

יום העצמאות הוא סיבה למסיבה עבור הקרניבורים. ומה יאכלו הצמחוניים שבנינו? קבלו את ההצעות שלנו למנות כחול לבן שלא כוללות בשר. משיפודי דג ועד בורגר צמחוני

 
 
 
 
 

אין חולק על כך שיום העצמאות הפך זה מכבר לחג המנגל. כל עץ רענן או גינה עם פיסה קטנה של דשא הופכים לשדה קרניבורים אפוף עשן וריחות מהפנטים. דקות ספורות לאחר שהמנגל נדלק והנפנוף מתחיל מוצאים עצמם הסטייקים, הבורגרים, הנקניקיות, הלבבות וכל שאר המטעמים הבשריים את דרכם אל המנגל, משם אל הפיתה לצד סלט ירקות או כרוב עשיר ומפנק.

 

ומה עם אלה שזנחו את מאכלי הבשר כבר ממזמן ובחרו כארוחה את סלט הירקות או את הבורגר שכולו צמחונות? אז לטובת כל אלה שמעדיפים לראות את החיות בספארי ולא על הצלחת, אספנו מספר מתכונים צמחוניים, טעימים, ססגוניים וקלים להכנה. שיהיה יום עצמאות שמח.

 

שיפודי דגים במשרה צ'ימיצ'ורי וסלט קטניות קר

 
שיפודי סלמון על סלט בורגול
שיפודי סלמון על סלט בורגול צילום: מקס גונצ'רוב

מצרכים:

חצי קילו פילה סלומון נקי מקוצים ועור

חצי קילו פילה דג ים נקי מקוצים ועור 

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הדגים לקוביות של 2 ס"מ.
  • משפדים את קוביות הדגים על שיפוד ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

 

למשרה צ'ימיצ'ורי:

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

1 פלפל אדום

1 בצל סגול בינוני

1 פלפל ירוק חריף

200 מ"ל שמן זית כתית מעולה

קורט מלח ופלפל

כפית טבסקו

4 שיני שום כתושות

2 כפות חומץ בן יין אדום

 

אופן הכנה:

  • קוצצים דק את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הסגול.
  • חותכים לקוביות קטנות את הפלפל האדום והפלפל הירוק החריף.
  • מערבבים את כל הרכיבים ביחד ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. 

 

לסלט קטניות:

1 כוס של בורגול עבה

1 כוס עדשים ירוקים מבושלים

1/2 כוס גרגירי חומוס מבושל

2 מלפפונים ירוקים טריים

1/2 כוס עלי סלרי רעננים

1/2 כוס פטרוזיליה טרייה

1/2 כוס נענע טרייה

מיץ משני לימונים טריים

3 כפות שמן זית משובח

1 כפית כמון טחון (מומלץ)

 

אופן הכנה:

  • משרים את הבורגול במים ומסננים.
  • מבשלים את העדשים עד למידת עשייה Al Dente.
  • קוצצים לרצועות דקיקות את המלפפונים.
  • קוצצים דק את עלי הסלרי והנענע.
  • מערבבים את כל הרכיבים ביחד ומתבלים לפי הטעם.
  • יש להקפיד בעת הערבוב שהקטניות יהיו קרות על מנת לא להרוס את המרקם והמראה הרענן והטרי של הסלט.

 

הרכבת המנה:

  • מכניסים את השיפודים מכניסים למשרה הצ'ימיצ'ורי למשך שעה.
  •  צורבים את השיפודים על מחבת מכל צד למשך מספר דקות עד קבלת גוון זהוב דבש (יש להקפיד לא לייבש ולא לשרוף את הדגים).
  • תוך כדי צריבה מוסיפים את המשרה בעדינות.
  • מגישים את השיפודים ליד סלט הקטניות ומטפטפים מהמשרה שנותר, מסביב לצלחת ההגשה.
  • מומלץ להגיש עם פלחי לימון טריים ליד המנה.

 

 המתכון באדיבות מקס גונצ'רוב שף רשת OLIVE

 

 
עם בורגר כזה גם אתם תרצו להיות צמחוניים ליום אחד
עם בורגר כזה גם אתם תרצו להיות צמחוניים ליום אחד צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 

בורגר פטריות ועדשים (4 מנות )

עשיר בחלבונים וטעים להפליא.

מצרכים:

1 כוס עדשים כתומות מבושלות
חבילת פטריות שמפיניון

8 פטריות שיטאקי מיובשות
4 פטריות פורטבלו

2 כפות שמן זית
1 בצל מטוגן בכף שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה

כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כפית כמון
קמצוץ קינמון טחון
1 שן שום כתושה
חצי כוס פרורי לחם

אופן הכנה:

  • מבשלים את העדשים ומסננים.
  • חותכים את פטריות השמפיניון ופורטבלו לקוביות.
  • קוצצים דק את הפטרוזיליה.
  • משרים את פטריות השיטאקי בכוס מים רותחים למשך כחצי שעה.
  • מניחים את פטריות השמפיניון והפורטבלו בתבנית אפיה, מזליפים עליהם שמן זית וצולים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
  • מסננים את פטריות השיטאקי היטב מהנוזלים וקוצצים אותן דק.
  • מערבבים בקערה את שלושת סוגי הפטריות, העדשים, הבצל המטוגן, פרורי לחם וכל התבלינים.
  • מערבבים את התערובת לעיסה אחידה ודביקה.
  • מסדרים בפורמה עגולה או יוצרים קציצות גדולות בידים רטובות.
  • משמנים את הגריל היטב ומניחים את הבורגרים.
  • צולים במשך 3-4 דקות מכל צד ומגישים לצד מלפפונים חמוצים ביתיים וירקות צלויים על הגריל.

 

המתכון באדיבות שלי לרון, שפית מסעדת משק ברזילי מושב ירקונה.

 

 
שיפוד ירקות על הגריל כמנה או כתוספת שליד
שיפוד ירקות על הגריל כמנה או כתוספת שליד צילום : עדי ליבמן
 
 

שיפודי ירקות, גבינות ודגים

ססגוניים, אסטתיים, טעימים ובריאים. 

 

מצרכים:

1 קילו דג ים לבן מכל סוג (מוסר, פרידה, לוקוס)

1 קילו פילה סלמון טרי

1 קילו עגבניות שרי

1 קילו בצל סגול

צרור בצל ירוק

1 קילו פלפלים בשלל צבעים

1/2 קילו כדורי לאבנה

1/2 קילו כדורי מוצרלה במים

1 לימון

4 ענפי זעתר טריים

קורט סומק

קורט מלח ופלפל

שמן זית איכותי

לבבות חסה

 

אופן הכנה:

  • טובלים את שיפודי העץ כשעה לפני הדלקת המנגל במים קרים, על מנת למנוע שריפה של העץ.
  • חותכים את הדגים לקוביות של 2*2 ס"מ.
  • משרים את קוביות הדגים בשמן זית, 2 ענפי זעתר ומלח ופלפל על פי הטעם למשך כ-20 דקות.
  • חותכים את הפלפלים הצבעוניים לרצועות ברוחב 2 ס''מ, וחוצים את הרצועות.
  • חותכים את הבצל הסגול לצורת "סירות" ואת הבצל הירוק לאורך של 5 ס''מ לערך.
  • ממצקים את כדורי המוצרלה על ידי לחיצה קלה וסחיטה של המים.
  • משפדים את המרכיבים - מומלץ לשפד את הדגים עם בצל ועגבניות שרי ואת שיפודי הגבינות לשלב עם בצל ירוק ופלפלים צבעוניים. 
  • משמנים את משטח הצלייה היטב ומניחים את שיפודי הדגים כך שיהיו במגע ישיר עם משטח הצלייה.
  • לאחר 3-4 דקות הופכים את השיפודים על צידם השני ל 3-4 דקות נוספות ומניחים מעליהם את שיפודי הגבינות (חשוב ששיפודי הגבינות לא יהיו במגע ישיר עם משטח הצלייה). הגבינות אמורות להתחמם קלות ולספוג את ניחוחות העשן והדגים.
  • מניחים על צלחת הגשה את לבבות החסה ומעליהם את השיפודים הססגוניים.
  • מפזרים מעל השיפודים מעט סומק ואת יתרת עלי הזעתר.

 

 המתכון באדיבות השף קים נווה מ''קפה רינגלבלום", באר שבע.

 

מחפשים עוד מתכונים טעימים ליום העצמאות? נסו את אלה: 

סלטי חצילים 

עוגת שוקולד צ'יפס

סלט עדשים

עוגת קרם שניט

עוגת חלבה בחושה

סלט קינואה וארטישוק

עוגת תפוזים ושקדים

סלט קינואה

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.