בתוך הפיתה • מתכונים לסלטים וממרחים

 
עושים כבוד לשחקנים הראשיים - חצילים וטחינה ביתית
עושים כבוד לשחקנים הראשיים - חצילים וטחינה ביתית צילום: מוטי בר און
 
עודכן 09:07 10/05/2011

לפני שאתם מכניסים את הקבב, הפרגית או הסטייק לתוך הפיתה, אל תשכחו להוסיף את הסלט שישדרג המנה המפנקת. משלל סלטי חצילים, ממרח חומוס וטחינה ועד סלט כרוב, מטבוחה וגזר פיקנטי

 
 
 
 
 

יום העצמאות הוא כבר מזמן לא רק גאווה לאומית וטיולים בטבע עם דגל ישראל. זה התחיל בתפוח על מקל עם ציפוי אדום ומתוק שנתקע בשיניים ותורמוס בשקית והמשיך לנהירה המונית לפארקים כדי לחגוג את המנהג הפופולרי - מנגלים.

 

"על האש" המסורתי כולל מגוון רחב של בשרים כשהפופולריים ביותר הם הפרגיות, הקבב והסטייק שמצטרפים לאחים הקטנים שפותחים כל מנגל - כנפיים, נקניקיות, המבורגר וכבד. אבל כל החגיגה הקרניבורית הזאת לא תהיה מושלמת בלי הסלט שליד. זה שמוסיף חריפות או מרקם מיוחד.

 

אז שנייה לפני שאתם מוציאים את הבשר מהמקפיא, הכינו מגוון סלטים ושימו בצידנית. אנחנו מבטיחים לכם שהעוף יהיה טעים הרבה יותר. חג עצמאות שמח!

 
אין כמו הגרסה הביתית
אין כמו הגרסה הביתית צילום: יסמין גרנט

חומוס ביתי

שף יניב לוזון - מסעדת מודרן | מוזיאון ישראל בירושלים

 

מצרכים:

1 קילו חומוס בולגרי

20 גרם אבקת אפייה - לא חובה

2 כוסות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד

מלח

להגשה: שמן זית, פטרוזיליה, פפריקה אדומה

 

אופן הכנה:

  • משרים את גרגירי החומוס במים למשך 12 שעות.
  • מעבירים את החומוס לסיר ומכסים במים.
  • לשים את החומוס בסיר ולכסות במים.
  • מוסיפים 20 גרם אבקת אפייה ומביאים לרתיחה בלי מכסה. מנמיכים לאש קטנה.
  • מבשלים במשך שעתיים עד שהחומוס מתרכך.
  • טוחנים במעבד מזון ומוסיפים בהדרגה טחינה גולמית משובחת עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  • מתבלים במלח ולימון לפי הטעם.
  • בעת ההגשה מקשטים בזילוף שמן זית, עלי פטרוזיליה וקצת פפריקה מתוקה.

 

 
שילוב מיוחד של חצילים עם נענע מרעננת
שילוב מיוחד של חצילים עם נענע מרעננת צילום : בועז לביא
 

סלט חצילים ונענע 

ג'ייקוב שגיב - שף ובעלים של מסעדת המזווה של ג'ייקוב במושב אביאל.

 

מצרכים:

2 חצילים גדולים

4 שיני שום

6 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

צרור עלי נענע

שליש כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

אופן הכנה:

  • צולים חציל אחד על האש למשך כ-12 דקות (הופכים מידי פעם כדי למנוע חריכת יתר). את החציל השני אופים בתנור בחום של 220 מעלות.
  • מצננים מעט את החצילים הצלויים, מסירים את הקליפות ושופכים את הנוזלים שהצטברו. לא סוחטים את בשר החצילים כיוון שמשתמשים בו לאחר מכן בסלט.
  • שוטפים את צרור הנענע, מסירים גבעולים עבים ושמים יחד עם כל שאר המצרכים במעבד מזון.
  • מפעילים על מהירות גבוהה למשך כ-2 דקות ובודקים את המרקם. המרקם צריך לצאת אחיד ואוורירי. במידת הצורך אפשר להוסיף קצת לימון.
  • מוסיפים מלח ופלפל ומאחסנים במקרר בכלי סגור למשך כמה שעות. מגישים קר.
 
 
סלט פלפלים ועגבניות שרי
סלט פלפלים ועגבניות שרי צילום: יח"צ

סלט פלפלים ועגבניות שרי

שף גיל אלמליח - מסעדת קפה בוגרשוב.

 

מצרכים:

2 פלפלים אדומים

10 עגבניות שרי

4 שיני שום

2 כפות פטרוזליה קצוצה

1 כף חומץ בלסמי

1 כף מיץ לימון

4 כפות שמן זית

כפית מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • קולים את הפלפלים בתנור בחום של 200 מעלות, עד שהם משחירים. מוציאים את הפלפלים ומקלפים את הקליפה השרופה.
  • מטגנים במחבת את עגבניות השרי בשלמותן יחד עם השומים השלמים בשתי כפות שמן זית כחמש דקות עד שהעגבניות נסדקות ונעשות רכות.
  • על קרש חיתוך קוצצים בעזרת סכין את הפלפלים, העגבניות והשום.
  • מוסיפים 2 כפות שמן זית, מיץ לימון וחומץ בלסמי, מלח ופלפל עד שכל המרכיבים מתחברים והופכים לממרח.

 

 
חצילים, פלפלים וטחינה נפגשים בצלחת אחת
חצילים, פלפלים וטחינה נפגשים בצלחת אחת צילום : יח"צ
 

סלט חצילים עם פלפלים בטחינה

שף מאור חיון - מסעדת בר גוריון הרצליה.

 

מצרכים (250 גרם):

1 חציל בינוני

1 פלפל אדום

חצי בצל סגול

כף פטרוזליה קצוצה

כף נענע קצוצה

כף מיץ לימון

2 כפות טחינה גולמית

כפית צ'ילי יבש

כפית שום טחון

כפית מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • שורפים את החציל והפלפל על אש גלויה, עד שהקליפה משחירה והחציל רך.
  • טוחנים את החציל והפלפל יחד עם שאר המצרכים במיקסר (טחינה גסה בפולסים), עד לקבלת מרקם של ממרח גס עם חתיכות מורגשות של החציל והפלפל.
 
חריפות עדינה לצד הבשר
חריפות עדינה לצד הבשר צילום: יח"צ

מטבוחה

הדוכן התוניסאי - יריד האוכל בדיזנגוף סנטר.

 

מצרכים:

5 עגבניות בשלות

2 פלפלים חריפים חתוכים לקוביות

6 שיני שום כתוש

2 כפות שמן

מלח לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • משרים את העגבניות 10 דקות במים רותחים, לאחר מכן מצננים אותן, מקלפים, חותכים לקוביות ומסננים בעדינות. שמים את השמן בסיר ומוסיפים את העגבניות, השום והמלח, מבשלים תוך כדי ערבוב על אש נמוכה כ-40 דקות.
  • מוסיפים את הפלפלים ומבשלים עוד כחצי שעה, מצננים ומגישים.
 
מקררים היטב לפני ההגשה
מקררים היטב לפני ההגשה צילום: יח"צ

סלט גזר פיקנטי

הדוכן התוניסאי - יריד האוכל של דיזנגוף סנטר.

 

מצרכים:

5 גזרים

3 שיני שום כתושות

5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

חצי כפית כמון

כף וחצי שמן קנולה

מיץ מחצי לימון

מלח לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • מקלפים את הגזרים, שמים בסיר עם מים רותחים ומבשלים בשלמותם כ-20 דקות עד שהם נעשים רכים.
  • מצננים את הגזרים במים קרים ופורסים לפרוסות בעובי ס"מ.
  • שמים בקערה את פרוסות הגזר, שום, שמן, מיץ לימון, כמון ומלח ומערבבים בעדינות.
  • מקררים לפחות שעתיים ולפני ההגשה מפזרים את הפטרוזיליה.

 

 
המלווה הקלאסי של הבשר - סלט כרוב רענן וטעים במיוחד
המלווה הקלאסי של הבשר - סלט כרוב רענן וטעים במיוחד צילום : בועז לניר
 

סלט כרוב

שף אביב שפר - מעדניית טעמי הבית שער העמקים.

 

מצרכים:

1 כרוב לבן

מלח

מלח לימון

כמון

פלפל לבן

חצי כפית סוכר

1 לימון טרי

שמן זית

חומץ

פטרוזיליה קצוצה

רצועות גזר דקיקות מ-3 גזרים

גרעיני חמניות קלויים

 

אופן הכנה:

  • שוטפים את הכרוב וחותכים לרצועות דקות. מניחים במקרר ל-24 שעות.
  • לאחר שהכרוב מתייבש והריחות משתחררים, מוסיפים מלח, מעט כמון, פלפל לבן לפי הטעם, חצי כפית סוכר, מיץ מלימון טרי, שמן זית, חומץ וקצת מלח לימון. טועמים ומתקנים את התיבול, בהתאם לצורך.
  • מעטרים בגרעיני חמניות קלויים, רצועות גזר דקיקות ועלי פטרוזיליה קצוצים.

 

הטיפ של השף אביב:

  • לכו עם הלב והבטן ותראו שגם אם תשחקו עם הכמויות, הסלט יהיה פיקנטי, רענן וטעים במיוחד.
 
במיוחד לאוהבי החריף
במיוחד לאוהבי החריף צילום: יח"צ

ממרח חריף גרוזיני

שף יאיר שרון - מסעדת וילה כרמל בחיפה.

 

מצרכים:

10יחידות פלפלים חריפים נקיים מהגבעול

5 שיני שום קלופות

חופן כוסברה

2 לימונים שלמים ושטופים

50 גרם אגוזי מלך

מלח

50 מי"ל שמן זית

 

אופן הכנה:

  • טוחנים את כל המצרכים ביחד, כולל את הלימון עם הקליפה, עד למרקם של ממרח.
  • מתאים לבשר, עוף ולדגים.
 
פיתה זהובה עם חצילים וחומוס
פיתה זהובה עם חצילים וחומוס צילום: דן פרץ

סלט חצילים וגרגירי חומוס

שפית בל קפצן לסוגת.

 

מצרכים לפיתות:

3 פיתות בשרניות

3 כפות שמן זית

6 שיני שום כתושות

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

 

מצרכים לסלט חצילים:

2 חצילים גדולים

4 כפות שמן זית

1 כף שקדים טחונים

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים במים רותחים ומלח

עגבנייה מרוסקת

כפית כמון

מיץ לימון

4 שיני שום

מלח פלפל גרוס לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • בתנור חם או על הגריל קולים את חצאי הפיתה המרוחים בשמן זית ושום כתוש עד להזהבה
  • סלט חצילים: קולים את החצילים על האש (אפשר על גם על הגז) עד לריכוך, קולפים וקוצצים את בשר החציל.
  • מוסיפים את שמן הזית, השקדים הטחונים, העגבנייה המרוסקת, התבלינים, השום ואת הלימון. מערבבים היטב.
  • מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומתקנים תיבול.
  • מגישים עם הפיתה הפריכה.

 

 
הרבה טחינה עם הרבה חציל קלוי והרבה כבוד ל-2 השחקנים הראשיים
הרבה טחינה עם הרבה חציל קלוי והרבה כבוד ל-2 השחקנים הראשיים צילום : מוטי בר און
 

טחינת חצילים חריפה

מוטי בר און - אוכל מכל הלב.

 

מצרכים לטחינה:

500 גרם טחינה גולמית משובחת

מיץ מלימון וחצי

כוס מים קרים

מלח

פלפל

 

הכנת הטחינה:

  • מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון עד התמזגות החומרים והתבהרות הטחינה.
  • מוסיפים את המים הקרים בהדרגתיות (לא את כל הכמות) עד לקבלת המרקם הרצוי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • במידה ומכינים רק טחינה, ניתן להוסיף בשלב זה שיני שום כתושות ופטרוזיליה קצוצה דק.
  • מרקם הטחינה וטעמה ניתנים לשינוי לפי טעמו של המכין. סמיכה, דלילה, עם פטרוזיליה ושום או טבעית.
  • ניתן לתקן טעמים ולתקן את הסמיכות על ידי הוספת טחינה גולמית או מים לפי הטעם.

 

הכנת החצילים:

  • בוחרים חציל יפה, אני מעדיף את הזן המכונה בלאד , חציל קל משקל, קליפה שחורה ומבריקה, בעל שקע בחלקו התחתון הרחב. העוקץ בקצהו הצר צריך להיות ירוק ולא מושחר.
  • קולים את החציל על אש גלויה, מסובבים פעמיים את החציל על האש, מסירים מהאש לצינון על רשת לסינון הנוזלים הניגרים לאחר הקלייה.
  • מקלפים בזהירות את הקליפה, לא שוטפים את הקליפה במי ברז וקוצצים את בשר החציל למרקם דק.

 

מכניסים למעבד מזון:

4-5 שיני שום

צרור פטרוזיליה

1 פלפל חריף ירוק ללא הגרעינים

מעט שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

אופן הכנה: 

  • קוצצים את כל המצרכים במעבד מזון.
  • מוסיפים לטחינה שהכנו את החצילים הקלויים שנקצצו, הפטרוזיליה והשום ומערבבים היטב.
  • טועמים ומתקנים תיבול.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים ליום העצמאות? נסו את אלה:

המתכון הסודי למרינדה המושלמת

חציל אחד - 4 מתכונים מעולים

רטבים דיאטטיים לצד הבשר

כל הדרך לקבב פרגיות המושלם

התוספת שליד - סלטים לצד הבשר

כדורי שוקולד עם חלבה

מנגל - הגרסה הצמחונית

 
עוד כתבות במדור יום העצמאות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.