מילון הקפה • גרניטה

 
אין כמו קפה קר ומצנן בימות הקיץ החמים
אין כמו קפה קר ומצנן בימות הקיץ החמים צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 02:41 10/05/2011

ימות הקיץ כבר בפתח ואיתם יבואו גם המילקשייקים ומשקאות הברד. אז לכבוד העונה החמה הממשמשת ובאה קבלו את משקאות הגרניטה הכי (חמים) קרים שיש

 
 
 
 
 

בקיץ הישראלי אנו חייבים את הקפה שלנו ואנחנו אוהבים אותו קר. מאד קר. באיטלקית נהוג לקרוא לקפה הקר גרניטה. במקום שנקרא לכולם גרניטה באופן פשטני בחרתי הפעם להביא בפניכם "מיני מילון" כדי שתדעו מהם ההבדלים בין הסוגים השונים של הקפה הקר.

 

שיטות להכנת קפה קר

 

אייס קפה: בכוס גבוהה שמים קוביות קרח, מוסיפים אספרסו שקורר מראש ושופכים מעל חלב. מערבבים את הנוזלים והמשקה למעשה מוכן. מי שרוצה להמתיק את הקפה יכול לעשות זאת בעזרת סירופ מי סוכר או להמיס את הממתיק באספרסו החם ואז לצקת אותו לכוס האייס קפה. אם ברצונכם לפעול בדיוק לפי הספר עליכם להשתמש בקוביות קרח שהוכנו מראש מאספרסו.

 

אייס קפה לייט: לשם הכנת הקפה פועלים בדיוק כשם שפורט במתכון לעיל למעט תוספת הסוכר (אפשר ממתיק מלאכותי) כשאת החלב אפשר להמיר בחלב דל שומן או במים קרים.

 

גרניטה קפה: יוצקים את המרכיבים ממתכון האייס קפה לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מירקם אחיד, נוזלי וגבשושי.

 

גרניטה במכונת ברד: מכינים כמות גדולה של אספרסו ומצננים. על כל ליטר אספרסו מוסיפים ליטר חלב ו-700 גרם סוכר. את הנוזל שהתקבל מכניסים למכונת הברד. הרעיון של מכונת ברז הוא שהיא מנסה להקפיא את המשקה אבל הסוכר לא מאפשר לה לעשות זאת.

 

קיימות אבקות תחליפיות להכנת גרניטה במכונת ברד אך אני מעדיף את השיטה הטבעית ולא את האבקות המלאכותיות זאת בשל החומרים שבתוכה, שאינם בריאים גם בשל אבקת החלב השמנה מאוד וגם בשל הקפה הנמס. אז למה לא ללכת בעצם על הגירסה הטבעית?

 

 
קפה קר במגיוון צורות הגשה
קפה קר במגיוון צורות הגשה צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 

אייס על גלידה: מכניסים לבלנדר גלידת וניל איכותית, אספרסו כפול שצונן מראש וחלב על פי הטעם. מערבלים את כל החומרים בבלנדר ונהנים מטעם מהמם של קפה וגלידה.

 

אפוגטו אל קפה: משמעות המילה אפוגטו באיטלקית היא "טבוע בקפה". מניחים בכוס קפוצ'ינו קטנה כדור גלידה וניל איכותית ומעל לגלידה מוזגים מנת אספרסו קצר. אם רוצים ואוהבים אפשר גם להזליף על הגלידה מעט דבש מעל. הארומה והטעם שמתקבל הוא של מעדן מלאכים של ממש.

 

שייקרטו: מכניסים לשייקר 5 קוביות קרח, אספרסו כפול שהתקרר וממתיק על פי הטעם. משקשקים את השייקר חזק ומוזגים את המשקה המסונן לכוס מרטיני. אפשר לקשט את שפתי הכוס בסוכר או קוקוס, אומנם קצת "אולד פאשן" אבל הטעם כמובטח תענוג.

  

אילן שנהב, הינו מומחה בעל נסיון רב בתחום הקפה ובתי הקפה. במסגרת ההתמחות בתחום הוא הקים את בית הספר הראשון לקפה ואת האיגוד הישראלי לקפה. בעבר יזם והקים רשת של בתי קפה על שמו. יצג את ישראל פעמים רבות בתחרויות קפה עולמיות. אילן מייעץ בתחום, ובעל עסק המתמחה בעולם הקפה- 'חותם הקפה', ברמת השרון.

 

רוצים לטעום עוד מהקפה? נסו את אלה:

הכירו את הבריסטה

אייריש קופי

10 בתי קפה שכדאי לבקר בהם

קפה והיסטוריה בדגניה

איך שותים את הקפה באיטליה

עיצובי קפה מטריפים

קפה ברנש

אספרסו על קצה המזלג

בתי הקפה בתל אביב של פעם

 

 
עוד כתבות במדור עולם הקפה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.