בייבי חסה • מתחבאת על המדף

 
בייבי חסה ואחותה הגדולה
בייבי חסה ואחותה הגדולה צילום: איתי אלדר
 
עודכן 08:21 12/05/2011
עֹז תלם

שפים בכל העולם מעדיפים אותה, היא בריאה, מזינה ואפילו מרזה. בואו להכיר את הבייבי חסה. וגם: מתכון לסלט קיסר קלאסי

 
 
 
 
 

חסת הבייבי היא זן של החסה הרומאית, או הערבית, תלוי את מי שואלים (זאת בדיוק אותה חסה). מרקמה רענן ופריך ביותר. טעמה מעט מתקתק או מעט מריר יותר מהחסה הרגילה, בהתאם לעונה, כשהמרירות באה בקיץ. את המרירות הזו אפשר לנטרל בקלות על ידי ערבוב עם שמן זית ולימון והשרייה קצרה בהם או על ידי בישול.

 

החסה התינוקת פותחה על ידי חקלאים באיים הבריטיים, והיא זוכה שם לאותו כבוד והערכה לו זוכה האנדיב בארץ מולדתו, בלגיה. שניהם קרובי משפחה (משפחת המורכבים), ובעלי יכולת לסייע להקל על תחושת הכובד שנוצרת מאכילת בשר.

 

כמו אימה, החסה הרגילה, גם הבייבי חסה בריאה ומזינה מאוד: היא עשירה בויטמינים A, C, וחומצה פולית. כמו סלרי וירקות עליים אחרים, דיאטה המורכבת מבייבי חסה בלבד תוביל באופן ודאי לירידה שמשקל, שכן בעוד שהיא מוסיפה לגוף רק 15 קלוריות ל-100 ג', הגוף צריך 19 קלוריות בכדי לעכלה.

 

הגדולה של הבייבי חסה היא יכולתה להגיב טוב למגוון שיטות בישול, מעבר לשימוש בה בסלטים בצורתה הגולמית: ניתן להקפיץ את העלים כמו עלי תרד, לחצות אותה לרבעים או חצאים ולצלות בתנור או על הגריל, ואפילו להוסיפה למרקים.

 

השף הידוע גורדון רמזי משתמש בה לעיתים קרובות, והוא מציע להכינה בשיטת בישול הנקראת ברייזינג (braising) : לוקחים את החסה וחוצים לאורכה, שוטפים ומייבשים, ולאחר מכן צורבים במחבת עם שמן זית עד להשחמה, מוסיפים כמה קוביות חמאה ומכסים עד החצי בציר ירקות או עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה בערך 6 דקות עד ריכוך, ומגישים כתוספת למנות דגים או עוף.

 

 
קיסר - סלט החסות האולטימטיבי
קיסר - סלט החסות האולטימטיבי צילום : quadmod, flickr
 

ואם בחסות עסקינן, צירפנו גם מתכון פשוט ומהיר לסלט קיסר פשוט ומהיר עם בייבי חסה. סלט קיסר אגב, לא קשור לשום קיסר אמיתי, אלא קרוי עם שם היוצר שלו, סיזור קרדיני היה שמו, שהכין את הסלט כאילתור אחרי שנגמרו לו כל שאר המנות במסעדה. בארץ נוהגים להוסיף לסלט קיסר עגבניות שרי, בצל סגול ורוטב כבד דמוי איולי, אך הסלט המקורי היה צנוע הרבה יותר, והוא לא פחות טעים.

 

סלט קיסר קלאסי בלי טוויסטים

(4-5 מנות)

 

מצרכים לסלט:

3 ראשים של בייבי חסה, מופרדים לעלים, שטופים ומיובשים

2 פרוסות עבות של לחם שאור או 3 פרוסות לחם קסטן

100 ג' גבינת פרמז'ן מגוררת

כף עלי טימין, טרי או מיובש

מלח ופלפל לפי הטעם

שליש-חצי כוס שמן זית

 

מצרכים לרוטב:

1/2 קופסת שימורים של אנשובי

2 שיני שום, קצוצות

כף חרדל (רגיל, לא גרגרים)

כמה טיפות של רוטב ווסטרשייר

כמה טיפות רוטב טבסקו

מיץ טרי מחצי לימון

חצי כוס שמן זית

חצי כוס שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

  • להכנת הקרוטונים, חותכים את הלחם שבחרתם לקוביות בגודל אחיד. מעבירים לתבנית, מפזרים מעל מלח, פלפל ועלי טימין, ומטפטפים כמות נדיבה של שמן זית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (מצב הפעלה רגיל, לא טורבו) כ-15-20 דקות, עד שהקרוטונים השחימו ונהיו פריכים. חצי דרך לתוך האפייה מוציאים בזהירות את התבנית החוצה ומערבבים, כדי שהקרוטונים יאפו בצורה אחידה.
  • להכנת הרוטב, טוחנים במעבד מזון את האנשובים ביחד עם השום, החרדל, מיץ הלימון, רוטב הווסטרשייר, הטבסקו ומעט פלפל שחור (האנשובי מלוחים דיים).
  • מטפטפים פנימה בהדרגה את שמן הזית ואת שמן הקנולה עד לקבלת רוטב אחיד.
  • שמים בקערה את עלי הבייבי חסה (שאפשר גם לחתוך לרצועות כפי שמודגם התמונה), הקרוטונים וכמעט את כל גבינת הפרמז'ן. מוסיפים מעט מהרוטב, מערבבים היטב ומגישים, עם עוד פרמז'ן מגוררת מעל.

 

את הבייבי חסה ניתן למצוא בשווקים אצל הירקנים המובחרים, וגם בשוק הנמל, בדוכן של פורטבלו, ובשוק האיכרים בימי שישי בתל אביב, בדוכן של ענת כרמל.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

איך להינות מבשר בלי להרגיש כבדות

רעיונות לקינוחים מהירים על הגריל

המתכון הסודי למרינדה המושלמת לפרגית שלכם

טיפים מקצועיים למנגל בריא

המדריך להכנת קבב העוף המושלם

מתכון לסלט כרוב שיעשה לכם את המנגל

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.