נפלאות הבישול במיקרוגל

 
עוגת שוקולד ב-5 דקות
עוגת שוקולד ב-5 דקות צילום: flick, cc-by Marylise Doctrinal
 
עודכן 07:13 13/05/2011

אם אתם סטודנטים ואין לכם תנור או גז בבית או שפשוט בא לכם להכין עוגת שוקולד ב-5 דקות, יש לנו בדיוק את הפתרון בשבילכם. בישול ואפייה במיקרו שלב אחר שלב

 
 
 
 
 

עוגת שוקולד ב- 5 דקות

 

מצרכים:

תרסיס שמן לבישול

1/4 כוס קמח

2 כפות סוכר

2 כפות קקאו

1 ביצה

3 כפות מים או חלב

3 כפות שמן

1 קערה עמידה למיקרו

 

אופן הכנה:

  • מרססים את הקערה העמידה בספריי שמן.
  • מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסוכר והקקאו.
  • מוסיפים לתערובת את הביצה והחלב ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
  • מעבירים את התערובת לקערה העמידה והמשומנת.
  • מכניסים למיקרו לחום מקסימלי למשך 3-4 דקות.

 

טיפ: הניחו מתחת לקערה מגבת נייר כדי למנוע לכלוך המיקרו במידה והעוגה תגלוש מהקערה בזמן האפייה.

 

חטיפי צ'יפס

 

מצרכים:

תרסיס שמן לבישול

תפוחי אדמה

קורט מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • שוטפים ומשפשפים את תפוח האדמה היטב.
  • חותכים את תפוח האדמה דק דק באמצעות סכין או מנדולינה.
  • מנקים היטב את צלחת המיקרו ומרססים אותה בתרסיס השמן.
  • מפזרים את תפוחי האדמה על הצלחת ומרססים מעליהם עם מעט ספריי שמן.
  • מפזרים מלח ופלפל או כל תבלין מועדף אחר על תפוחי האדמה.
  • מכניסים למיקרו לבישול בטמפרטורה מקסימלית למשך 5 דקות.
  • מגישים את חטיפי הצי'פס לצד גבינה עם עירית או כל מטבל אחר.
 

אורז מעולה ב- 20 דקות

 

מצרכים:

1 כוס אורז לבן

½1-1 כוסות מים

1 כפית מלח

1 כף חמאה או מרגרינה

 

כלים:

קערה עמידה למיקרו שמכילה 2 ליטר לערך

כוס מדידה

כפית מדידה

כף ערבוב

מזלג

 

אופן הכנה:

  • שופכים את האורז, המים, החמאה והמלח לקערת הבישול ומכניסים למיקרו.
  • בודקים על אריזת האורז האם יש הוראות ספציפיות ומיוחדות לבישול. אם אין הוראות מיוחדות, מפעילים את המיקרו ל-5 דקות או עד שהמים רותחים.
  • כשהמים רותחים מפעילים שוב את המיקרו למשך כ-15 דקות בטמפרטורה בינונית.
  • מוציאים את האורז מהמיקרו ומוודאים באמצעות מזלג אם הוא מוכן.

 

הערה: אם רוצים להכין אורז מלא יש לפעול כפי שצוין במתכון ולהשתמש בכוס אורז וב 2-½2 כוסות מים. מבשלים את האורז כ-5 דקות או עד רתיחת המים ומרגע רתיחתם, מבשלים במשך 30 דקות נוספות.

 

ריבת תותים משגעת בקלי קלות

 

מצרכים:

300 גרם תותים טריים/קפואים (ניתן להשתמש בפטל, אוכמניות או כל פרי אחר)

2 כפות מיץ לימון

1 כוס סוכר

 

כלים:

קערה לריבה

צלחת (יש להכניס את הצלחת לשעה במקפיא)

 

אופן הכנה:

  • חותכים את התותים לחצאים.
  • מוסיפים לתותים מיץ לימון ומכניסים לבישול בחום גבוה במיקרו למשך 5 דקות.  
  • מוסיפים לקערה את הסוכר, מערבבים היטב ומכניסים שוב למיקרו לבישול בחום גבוה במשך 5 דקות.
  • מערבבים את התערובת היטב, שכן הפירות צפים מעלה בזמן הבישול ומכניסים שוב את התערובת למיקרו לבישול שלישי ואחרון למשך 5 דקות.

 

איך יודעים שהריבה מוכנה?

  • שמים מעט ריבה על צלחת שקוררה במקפיא ונותנים לכתם הריבה לעמוד כדקה.
  • מעבירים אצבע באמצע כתם הריבה ורואים אם הנוזל חוזר למקומו.
  • אם הנוזל יציב, הריבה מוכנה ואם הוא חוזר למקומו מכניסים את תערובת הריבה ל- 5 דקות נוספות במיקרו.

 

מחפשים עוד מתכונים מהירים להכנה? נסו את אלה:

כבדי עוף על מצע בטטה

סלט פטריות

נתחי בשר עם עגבניות וטחינה

4 מתכונים לסלט חצילים

כרעי עוף בציפוי פריך

תבשיל קציצות ואפונה

 
עוד כתבות במדור שטרודל דוט קום
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.