מתכון לשבלולי גבינה מלוחים

 
נהדרים לאירוח או כארוחת ערב לצד סלט ירקות
נהדרים לאירוח או כארוחת ערב לצד סלט ירקות צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:18 12/05/2011

פעם קראו לו בצק שק"ם, היום המרגרינה נזנחה לטובת החמאה והמילוי הפך עשיר ומתובל • שבלולי גבינה מלוחים עם ציפוי זהוב מנוקד בשומשום

 
 
 
 
 

לפני שנים לא מעטות רובנו לא הכרנו את מאפי העולם. מרבית המאפים היו מוכרים בין כולם או שהובאו מהארצות מהן הגיעו משפחותינו ולכן המבחר לא היה רב. עם זאת, עלי לציין שהיו מאפים טעימים ונפלאים ולא משום שזהו זכרון ילדות. 

 

אני אוהבת לשתף במאפים של פעם, כמו עוגת תפוזים, גלילות שמרים, עוגת סולת, טורטים כשהכוונה היתה לעוגות ספוג אפויות ללא תוספות או שחצינו ומילאנו בסירופ, פירות וקצפת, עוגות שוקולד שהיו על בסיס מרגרינה, רולדות ועוד. כבר מהתיאור נמלאתי געגועים לילדותי, למטבחה שוקק החיים והתבשילים של אמי.

 

אחד הבצקים שהכנו היה בצק שק"מ (שמנת, קמח, מרגרינה) הידוע, ממנו הכנו מאפים מתוקים ומלוחים, עם גבינות או בשר. במשך הזמן גילינו את הנזק הבריאותי במרגרינה ועברנו לחמאה ובצק השק"מ הפך לבצק חש"ק (חמאה, שמנת, קמח).

 

אני אוהבת להשתעשע עם הבצק הזה ולהכין ממנו מיני מאפים ומילויים. זה הזמן לגלות שאני מעדיפה מאפים מלוחים וכך אעשה כאן עם מאפה ממולא גבינות ותבלינים. הרי לכם תוספת נהדרת במקום לחמניה, שניתן לאכול אותה גם ללא תוספות • השבלולים נהדרים לאירוח חלבי • לאחר האפייה אני נוהגת להקפיא ולהוציא בעת הצורך, לחמם ולהגיש כאילו אפיתי אותן באותו הרגע.

 
עושה חשק לטרוף. בצק חש"ק
עושה חשק לטרוף. בצק חש"ק צילום: חיה אילונה דר

שבלולי גבינה מלוחים

23-24 שבלולים

 

מצרכים לבצק:

3 כוסות קמח תופח

200 גרם חמאה רכה

200 מי"ל שמנת חמוצה

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

1/2 כפית מלח

 

אופן הכנה:

  • שמים את המצרכים במיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לאיחוד החומרים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

 

מצרכים למלית:

250 גרם גבינה לבנה 5% מנוקזת מנוזלים

200 גרם גבינות קשקבל ומוצרלה מגוררות

ביצה

3 כפות קמח

כף חרדל

כפית פפריקה

מלח ופלפל

 

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום/קצח

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים את מצרכי המלית.
  • מוציאים את הבצק, מחלקים ל-2 כדורים ומרדדים כל כדור לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
  • משטחים על העלים את המילוי ומגלגלים לגלילות.
  • מעבירים למקפיא לחצי שעה לערך (להקלת החיתוך).
  • פורסים את הגלילות לפרוסות ברוחב 2 ס"מ ומסדרים על התבנית כשהצד השבלולי בשכיבה.
  • מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מורחים על השבלולים ביצה טרופה וזורים שומשום.
  • אופים עד הזהבה.
 
כל הדרך אל המאפים המושלמים
כל הדרך אל המאפים המושלמים צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.