מתכון לעוגת קדאיף

הדפס
 
עוגת קדאיף עם פודינג ופקאן
עוגת קדאיף עם פודינג ופקאן צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:08 15/05/2011

רוצים להכין עוגה מהירה וטעימה בקלי קלות? כל שנדרש זה שערות קדאיף, פודינג ושמנת מתוקה. 5 דקות וזה שלכם

 

בימים אלה שקעתי מעט בנוסטלגיה, אולי משום שאלה ימי עצמאות ישראל ומתכוניי מושפעים רבות מכך. כמי שצברה ותק לא מעט במטבח, לא מעט ממתכוני הם "מתכונים של פעם", אשר עברו באופן טבעי שידרוג. בימים עברו, מתכונים הסתובבו בין קצוות הארץ (בדיוק כמו בדיחות), כשאיש לא ידע באמת מיהו המקור למתכון. אמהותינו העבירו מתכונים מפה לאוזן וכך הגיעו אלינו ואנו באופן טבעי למדנו מהן והכנו אותם.

 

אחד המתכונים הקלים והאהובים עלי היא עוגת אטריות דקיקות מטוגנות בחמאה שמהוות את הבסיס, מילוי של קצפת ומעל שכבת אטריות נוספת. אני משערת שההשפעה להכנת העוגה היא מיהדות טורקיה שהגיע ארצה והכירה את אטריות הקדאיף, בארץ לעומת זאת, קשה היה להשיגן ולכן מצאו להן תחליף בדמות אטריות ביצים דקיקות. היום ניתן למצוא את האטריות בחנויות המתמחות ואף במרכולים במקררי הקפואים.

 

קבלו את העוגה עם שערות הקדאיף שהיתה לאחד המתכונים הנפוצים בארץ. זיכרו כי יש לכם את האפשרות להשתמש במקום בשערות קדאיף באטריות הביצים, גם איתן המתכון יוצא מצוין.

  

מצרכים: (לתבנית פיירקס מרובעת)

250 גרם אטריות קדאיף/אטריות ביצים דקות

50 גרם חמאה

250 מי"ל שמנת מתוקה

שקית פודינג וניל

כוס חלב

1/4 כוס פקאנים קצוצים

 

אופן הכנה:

  • במחבת רחבה ממיסים 20 גרם חמאה, מוסיפים חצי מכמות האטריות ומערבבים ללא הפסקה עד שהאטריות מזהיבות.

 

 
הורידו מהאש כשהשערות מזהיבות
הורידו מהאש כשהשערות מזהיבות צילום : חיה אילונה דר
 
  • מניחים את שערות הקדאיף על תחתית התבנית, מהדקים ומצננים.

 

 
מרפדים את התבנית בשערות הקדאיף
מרפדים את התבנית בשערות הקדאיף צילום : חיה אילונה דר
 
  • מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והפודינג לקבלת קצפת אחידה וחלקה.
  • מורחים את הקצפת על השכבה המצוננת.
  • מטגנים את הפקאנים עם כף חמאה ומפזרים על הקצפת.

 

 
הפודינג מעניק לעוגה טעם של עוד
הפודינג מעניק לעוגה טעם של עוד צילום : חיה אילונה דר
 
  • מטגנים באותו האופן כפי שטיגנו קודם את יתרת החמאה עם האטריות ומפזרים מעל הקצפת והפקאנים.
  • מעבירים לצינון במקרר ל-3 שעות לפחות.

 

 
קל, מהיר פשוט והכי חשוב- כל כך טעים
קל, מהיר פשוט והכי חשוב- כל כך טעים צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.