אוכלים לפי הספר: על השולחן אקספרס

 
מתחסלת בשניות. עוגת שיש נוטלה
מתחסלת בשניות. עוגת שיש נוטלה צילום: דן לב • סטייליסטית: אוריה גבע
 
עודכן 05:07 18/05/2011

ספר בישול מוצלח נוסף מתווסף לספריית "על השולחן". "על השולחן אקספרס" מיועד לכל מי שמעוניין לקצור "וואו" מהאורחים בלי להשקיע שעות של עבודה במטבח. לכבוד השקתו ניסינו את המתכון לעוגת שיש נוטלה

 
 
 
 
 

מערכת המגזין הגסטרונומי "על השולחן" הוציאה ספר בישול חדש ויפיפיה, עליו חתומות שתי המתכונאיות הבכירות של המגזין: אורלי פלאי-ברונשטיין ומיכל מוזס. השתיים מעידות על עצמן בהקדמה לספר, שאפילו הן, ה"בשלניות הבלתי מתפשרות", זקוקות מדי פעם לקיצורי דרך במטבח. למתכון פטנט שלא ידרוש יותר מכמה דקות של עבודה, אבל יהיה טעים ומרשים.

 

"'מתכון טוב הוא מתכון קל, ואם הוא לא כל כך קל, הוא צריך לפצות אותנו בריבית דה ריבית על כל רגע שהשקענו בהכנתו', אנחנו לא זוכרות מי חתום על המשפט הזה, אבל הוא תמצת בצורה הטובה ביותר את תפיסתנו לגבי עבודת המטבח בכלל ולגבי הספר הזה בפרט. ואכן, רוב המתכונים שתמצאו כאן הם מהירים וקלים. אלה שדורשים מעט יותר מאמץ מפצים במראה מרשים או בטעם בלתי נשכח". וזו בעצם כל התורה של הספר על רגל אחת.

 
150 מתכונים שיקצרו אינספור מחמאות
150 מתכונים שיקצרו אינספור מחמאות צילום: יח"צ

על השולחן אקספרס

מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין ומיכל מוזס

מספר עמודים: 220, שמאכלסים 150 מתכונים

מחיר: 128 שקלים

מיועד ל: כולם. ובעיקר למי שאוהבים לארח ולסחוט "וואו" מופתע מהאורחים בלי להעביר שעות במטבח.

דרגת קושי: קל עד בינוני

היכן ניתן להשיג: בטלפון 03-6488898 או באתר על השולחן

הוצאה: על השולחן, מרכז גסטרונומי

מה הכנו: עוגת שיש נוטלה

  

עוגת שיש נוטלה

בספר מבטיחים "עוגה בחושה וטעימה במיוחד, והכל בזכות הנוטלה". כל מילה בסלע. העוגה טעימה, רכה, אוורירית ומתחסלת כהרף עין.

 

מקצה שיפורים:

  • במתכון מבקשים לאפות את העוגה במשך 45 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות. בפועל, 45 דקות אף פעם לא הספיקו, ומאז שהספר התגלגל לידיי אפיתי את העוגה הזו לפחות חמש פעמים. מה הפתרון? בדרך כלל אני אופה את העוגה בתנור שחומם ל-170 מעלות, עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.

 

בטעם טוב:

  • העוגה פשוט מעולה. כל מה שעוגה בחושה צריכה להיות. רכה, טעימה, אוורירית, ובאופן כללי משמחת לבב אנוש - בין אם הוא אורח שצריך להאכיל או בן בית שבא לו משהו נחמד ליד התה של הבוקר. והפלוס הגדול שלה הוא באמת קלות ההכנה. פלוס מינוס 10 דקות מרגע שתתחילו לעבוד עליה, העוגה כבר תהיה בתנור.
 
הפכה לדיירת קבע במטבח
הפכה לדיירת קבע במטבח צילום: תמי רון

תבנית אינגליש קייק

 

מצרכים:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 ביצים

2/3 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

4 כפות נוטלה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מערבלים שמנת עם ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 5-3 דקות עד שהתערובת מתעבה. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוציאים 1/3 מהבלילה לקערה אחרת ומערבבים עם נוטלה לקבלת תערובת בצבע חום אחיד.
  • יוצקים את התערובת הבהירה לתבנית, מוסיפים את התערובת עם הנוטלה ובוחשים בתנועות עדינות ליצרת מראה שיש.
  • אופים 45 דקות עד שהקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

 

גיוונים: 

מוסיפים לתערובת 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

מוסיפים לתערובת 1/2 כוס אגוזים קצוצים

 
ככה זה נראה אצלנו. מה אתם אומרים, דומה?
ככה זה נראה אצלנו. מה אתם אומרים, דומה? צילום : תמי רון
 
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.