מתכון לקיש עגבניות וגבינת עיזים ללא גלוטן

 
קיש עגבניות וגבינת עיזים
קיש עגבניות וגבינת עיזים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 09:53 14/05/2011

אהרוני ורינת כהן קלנג מוכיחים שלא חייבים לוותר על מאפים מעולים כשמקפידים לא לאכול גלוטן

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

200 גרם חמאה מומסת

1 ביצה

250 גרם קמח נטול גלוטן של מרמולייט/קונדיטור

חצי שקית אבקת אפייה (5 גרם)

 

מצרכים למלית:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

3 ביצים

1 כף קמח "קונדיטור" ללא גלוטן

מלח ופלפל שחור

1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות

200 גרם גבינת עיזים רכה (פרומעז למשל) פרוסה לטבעות

אשכול עגבניות שרי חתוכות לחצי 

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מערבלים את כל חומרי הבצק בוו לישה.
  • משטחים את הבצק על תבנית ודפנות תבנית הפאי, מחוררים עם מזלג ומכניסים למקפיא לכ- 15 דקות.
  • אופים ישר מהמקפיא את הבסיס אפייה של 15 דקות עד שהבצק מקבל גוון חום בהיר. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • מכינים את המלית: טורפים שמנת מתוקה עם ביצים. מנפים מעל קמח וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מתבלים במלח ופלפל.
  • מרכיבים ואופים: מסדרים על הקלתית עגבניות מיובשות וגבינה. יוצקים את המלית מעל ומקשטים בעגבניות שרי חצויות.
  • אופים כ- 35 דקות עד שהמלית יציבה וזהובה.
  • מגישים יחד עם חטיפי הזיתים.

 

מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? נסו את אלה:

לחמניות גבינה

עוגיות ביסקוטי

עוגת שכבות עם תותים

פוקאצ'ה עם עגבניות וזיתים

פתאי ירקות עם עוף

פנקייק עם פירות העונה

לחם עם ציפוי פריך

מיקי שמו מכין קינוחים מיוחדים

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.