מילון הקפה • הקצפת חלב

 
קפוצ'ינו, לאטה או הפוך הם משקאות על בסיס חלב. אז כיצד מקציפים אותו?
קפוצ'ינו, לאטה או הפוך הם משקאות על בסיס חלב. אז כיצד מקציפים אותו? צילום: flick by five senses coffee
 
עודכן 07:35 18/05/2011

כשם שלטיב ולאיכות הפולים השפעה על טעם הקפה, כך גם לאופן הקצפת החלב וסוג כלי ההקצפה. כל הסודות מאחורי הקצפת חלב מושלמת

 
 
 
 
 
הזהרו מהסטימר בבואכם להקציף
הזהרו מהסטימר בבואכם להקציף צילום: Getty Images / אימאג'בנק

רוב הישראלים אוהבים את הקפה מהול בחלב. קפוצ'ינו, לאטה או הפוך זו הבחירה של כולנו. אבל איך בעצם מקציפים את החלב?

 

ראשית צריך לזכור שבגלל כמות החלב בכוס (שהיא גדולה מכמות הקפה) הוא זה שבסופו של יום קובע את חום המשקה. את משקה הקפוצ'ינו לדוגמה צריך ללגום, ובמקור, באיטליה, הקפוצ'ינו מוגש פושר כדי שאנשים יוכלו לשתות אותו במהלך הפוגות או הפסקות קצרות במהלך יום העבודה.

 

אם אתם אוהבים את הקפה שלכם חם מאד, עליכם להזהר שלא לחמם את החלב יתר על המידה. במקרה בו רוצים ליצור קפה חם עד רותח, עדיף לחמם היטב את כוס הקפה עצמה על מנת להשיג את האפקט של חום המשקה. רבים לא יודעים זאת אבל חלב רותח בטמפרטורה נמוכה יחסית והרתיחה שלו באה לידי ביטוי בריח לא נעים, בהפרדת החלבונים ובקרום שרבים לא מחבבים במיוחד.

 

על מנת להכין קפה עם חלב מוקצף מומלץ להשתמש בחלב טרי 3%. ניתן להשתמש גם בחלב טרי דל שומן אולם מומלץ להמנע משימוש בחלב עמיד בהכנת קפה.

 

שלב אחר שלב בהקצפת חלב

  • מנקים את הצינור (סטימר) מחלב ונוזלים אחרים שהיו בתוכו. 
  • מנגבים במטלית לחה, פולטים מעט קיטור כדי לנקות את הסטימר מבפנים ומבחוץ.
  • ממלאים את כד ההקצפה עד חצי גובהו, מכניסים את צינור הקיטור עמוק לחלב, פותחים את ברז הקיטור ומוציאים את צינור הקיטור שישק לפני החלב. הרחש שישמע דומה לציקצוק. יש לוודא שהחלב מתערבל בסיבוביות (תהליך זה נעשה תוך כדי כך שיד ימין חשה את חום החלב בתחתית הכד).
  • ממשיכים לחמם את החלב עד שהיד בתחתית הכד לא יכולה לסבול את החום ואז סוגרים את ברז הקיטור.
  • מוציאים את הצינור (סטימר) מהחלב, מנגבים במטלית לחה, פולטים מעט קיטור על מנת לנקות את הסטימר מבפנים ומבחוץ.

 

החלב המוקצף צריך להראות אחיד ובמרקם שמנתי, ללא בועות כלל. אם יש בועות יש להוציאן בעזרת כף או בטפיחות של הקנקן על משטח העבודה עד להעלמותן המוחלטת של הבועות.

 

ומה עכשיו? לאחר שהאספרסו מוכן, ובתנאי שההקרמה איכותית, מוזגים את החלב למרכז האספרסו לפי המתכון של המשקה הרצוי.

 

אילן שנהב, הינו מומחה בעל נסיון רב בתחום הקפה ובתי הקפה. במסגרת ההתמחות בתחום  הוא הקים את בית הספר הראשון לקפה ואת האיגוד הישראלי לקפה. בעבר יזם והקים רשת של בתי קפה על שמו. יצג את ישראל פעמים רבות בתחרויות קפה עולמיות. אילן מייעץ בתחום, ובעל עסק המתמחה בעולם הקפה- 'חותם הקפה', ברמת השרון.

 

 
תרגלו מספר פעמים עד שתגיעו לחלב המוקצף המושלם
תרגלו מספר פעמים עד שתגיעו לחלב המוקצף המושלם צילום : flick by Edible Manhattan,rooracer and Lucy James Photography, getty images
 
 
עוד כתבות במדור עולם הקפה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.