עונת החתונות • הטרנדים החמים באוכל

 
עולם החתונות אוהב להמציא את עצמו כל פעם מחדש
עולם החתונות אוהב להמציא את עצמו כל פעם מחדש צילום: flick by Scris - www.scris.it
 
עודכן 07:35 19/05/2011

בל"ג בעומר יחגגו אינספור זוגות את יום חתונתם. אז בין אם אתם שייכים לצד המתחתן ובין אם אתם אלה שמוזמנים, קבלו את התפריט הקולינארי והטרנדים החמים המצפים לכם בעונת החתונות 2011

 
 
 
 
 

עולם החתונות אוהב להמציא את עצמו בכל פעם מחדש. ככה זה כשיש לך קהל תובעני שדורש שהאירוע הבא יהיה שונה מכל מה שהיה לפניו. בתוך העולם הזה שוכן לו בבטחה ענף הקייטרינג, ומראה לכולם שחדש הוא לפעמים גם ישן. אתר מתחתנים מגלה שרבים מעדיפים לבחור בתפריט שמרני, שנצמד למוכר והאהוב. והאהוב מכולם הוא הבשר. המנה העיקרית לרוב תכלול בשר, עוף, פרגית, אנטריקוט, אסאדו, וכדומה. למקרה שתהיתם, האהבה לבשר באירועים היא חובקת עולם ואינה רק עניין ישראלי.

 

ישנו גם החדש שמתהדר בישן נושן דוגמאת הסביצ'ה. מנה עדכנית וטרנדית, אך למעשה מדובר במאכל שניתן היה לראותו כבר לפני מאות שנים (זו לא טעות) בקריביים וביפן. כמו הסביצ'ה, גם האסאדו היא שיטת בישול עתיקת יומין שנהנית כיום מעדנה תוך שימוש בטכנולוגיות מודרניות. 

 
שילוב מנצח של שוקולד ופרי
שילוב מנצח של שוקולד ופרי צילום: Getty Images / אימג'בנק

כבדו את קבלת הפנים

היכן בכל זאת ישנה חדשנות? בקבלת הפנים, שם קיימת נטייה למנות מיוחדות ולהגשה אטרקטיבית. מה שהחל במלצרים מסתובבים בין האורחים, הפך להכנה לעיני האורחים וכיום זה ה"פינגר פוד" - אותן מנות שניתן "לתפוס באצבע" ומזכירות מסיבת קוקטייל יותר מאשר חתונה של 500 איש. כך שאם ברצונכם להפגין עדכניות וטעם משובח, האוכל בקבלת הפנים הוא המקום הנכון לעשות זאת, והוא גם לרוב זה שייחרט בזיכרונם של האורחים.

 

קינוחים רבותי קינוחים

עוד שלב בארוחה שמאפשר פרץ של יצירתיות הוא הקינוחים. אם יש משהו שהמוזמנים ממתינים לו, לבד ממנת הבשר, זו המנה האחרונה, הקינוח. חברות הקייטרינג עברו בתחום הקינוחים כברת דרך במרוצת השנים. אם פעם היו מוצעות עוגות מושקעות שעומדות בדרישות הכשרות שהתחלפו בהמשך מנות אישיות ומושקעות שכל אורח יכול לקחת איתו לשולחן, היום מדברים על קינוחים שיוצרים חיבורים מיוחדים בין שוקולד (איך לא) משובח לבין טעמי פירות. מנת סורבה ויסקי שנעשית לעיני האורחים תוך שימוש בחנקן נוזלי והולכת נפלא עם סופלה שוקולד.

 
חתונה בניחוח ספרד -נאצו'ס עם גוואקמולי
חתונה בניחוח ספרד -נאצו'ס עם גוואקמולי צילום: רונן מנגן

חתונה עם קונספט

אחת המגמות שתופסת תאוצה מזה כמה שנים היא של חתונות קונספט כשגם האוכל מכבד מגמה זו. ניתן למשל, לבחור בקונספט המבוסס על אזור או מדינה בעולם ולשלב מאכלים מקומיים המוגשים בסגנון חדשני. לדוגמא: לאירוע בקונספט איטלקי ניתן לשלב מנה של מקלוני גריסיני עם פרשוטו ועירית, מנת פסטה אלי אוליו עם ארטישוק, עגבניות שרי וזיתים. כמנה אחרונה יוגש כמובן הקינוח האיטלקי האולטימטיבי - הטירמיסו.

 

קונספט אפשרי נוסף הוא אירוע ברוח לטינית. מעבר למוסיקת סלסה ואורחים דוברי ספרדית ניתן לבחור במנת נאצו'ס עם גוואקמולי, מיני טורטיות עם עוף, ירקות ושעועית שחורה, מנה עם ניחוחות דרום אמריקאיים. לקינוח ניתן להגיש מנת צו'רוס שהיא מעין סופגנייה לטינית.

 

המנות משתנות כמובן מאולם אירועים אחד למשנהו, שלכל אחד אופי וסגנון שונה המנסה לייחד ולבדל אותו מהמקומות האחרים. כך לדוגמא מתחם האירועים "לוקא" משיק לכבוד עונת החתונות 2011, בניצוחו של השף רפאל כהן תפריט חדש ומעורר השראה, שמשלב מטעמים מהמטבח הישראלי, מתובלים בנגיעות בינלאומיות. 

 

 
מטעמים שמשלבים מטבח ישראלי עם ניחוחות בינלאומיים - מתחם האירועים לוקא
מטעמים שמשלבים מטבח ישראלי עם ניחוחות בינלאומיים - מתחם האירועים לוקא צילום : שי בן אפרים
 
 

"אני נותן דגש לבחירת מנות וחומרים כך שיתאימו לקהל המוזמנים בערב החתונה ובכלל. תפריט חתונות 2011 משלב חומרי גלם איכותיים, מזינים וחדשניים, אשר נבחרו בקפידה. בחרנו להשתמש במוצרים מקוריים כמו פולי סויה, אטריות אורז, קטניות שחזרו לאופנה כמו לוביה, קוויאר עדשים ושעועית מנומרת שממנה ניתן גם לעשות חומוס שעועית טעים" אומר השף רפאל כהן. החוגגים בלוקא יוכלו להרכיב תפריט בהתאם לאופי האירוע, מתוך מגוון רחב של מנות החל ממדליוני פילה בקר בקרסט עשבי תיבול ועד ירך ברווז קריספי על מצע תפוחי עץ.

 
שיפודי ענק של בשר נפרשים לעיני האורחים
שיפודי ענק של בשר נפרשים לעיני האורחים צילום: יח"צ

גם אולם האירועים "קסיופיאה", במרינה בהרצליה, מציע שלל טרנדים קולינרים לחתונות 2011. בקסיופאה תמצאו את השולחן הברזילאי שהוא טרנד מבוקש מאוד בקרב זוגות צעירים המחפשים לעשות אירוע מעט שונה. הדגש הוא על בשרים משובחים הניצלים על גריל רוטיסרי ב-Open Kitchen, מוגשים על שיפודי ענק ונפרשים לעיני האורחים.

 

עוד תמצאו בקסיופאה את טרנד הפינגר פוד הנפוץ שבו הדגש הוא על הבר, המוסיקה, ועל פינגר פוד כלומר, מנות שניתן לאכול בעמידה ולא סביב השולחן. תפריט הפינגר פוד מותאם אישית לטעמו של הלקוח ונבנה בהתאם לקהל היעד של האירוע. בתפריט הפינגר פוד תמצאו בין היתר נתחוני טונה אדומה צרובה בנגיעת בלסמי מצומצם, סביצ'ה דגי ים בהדרים וכוכבי אניס, קוביות אנטריקוט בסגנון בורגיניון, רביולי חצי-פתוח וקינוחים אישיים על בסיס טפיוקה ופירות טריים.

 

המידע באדיבות אתר מתחתנים, השף עידו שפירא,קייטרינג קטלית, מתחם האירועים לוקא ומתחם האירועים קסיופיאה.

 

חזרתם מהחתונה ואתם עדיין רעבים? נסו את אלה:

כבדי עוף על מצע בטטה

סלט פטריות

נתחי בשר עם עגבניות וטחינה

רוסטביף על לביבת בטטה

כרעי עוף בציפוי פריך

עוגת קליפות הדרים ושוקולד

גלילת בשר

מתכון לניוקי מוקפץ

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.