מתכון לספגטי עם כדורי בשר

 
אל תפחדו לשחק עם התיבול. פלפל חריף, פפריקה מתוקה או עלי בזיליקום
אל תפחדו לשחק עם התיבול. פלפל חריף, פפריקה מתוקה או עלי בזיליקום צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:57 16/05/2011

קערת בשר טחון במקרר הציבה אתגר - מה אפשר להכין ל-4 אנשים שכל אחד מהם בעייתי יותר מהשני באוכל. התוצאה: ספגטי חלולים עם כדורי בשר ורוטב עגבניות עשיר. לא לילדים בלבד

 
 
 
 
 

יום שישי בצהריים, מהבוקר מציצה אליי קערת הבשר שנחה במקרר. מה חשבתי לעצמי כשהוצאתי גם בשר טחון עוף וגם בקר? רבע שעה אחרי ופירורי לחם הונחו על השולחן, ממתינים לצפות את הקציצות שאוטוטו יכנסו למחבת. אבל אז התחרטתי, לא התחשק לי שוב קציצות מטוגנות. מה עושים? בלי לחשוב פעמיים החלטתי לפנות לבשלנים המדהימים בקבוצת הפייסבוק "אוכל קדימה אוכל" שתמיד מעלים אינספור רעיונות והשראה.

 

ואכן, כבר אחרי כמה דקות התקבלו 70 תגובות והמון רעיונות למנות שמכילות בשר טחון. מלזניה בשרית ועד בורקס ממולא וסיניה חצילים. אבל דווקא רעיון אחד קסם במיוחד - ספגטי עם כדורי בשר. מדובר באחת המנות הכי פופולריות בקרב הילדים ואחת המנחמות בסקלת המבוגרים.

 

אז אחרי שהוחלט מה להכין, נותר לחשוב על מתכון שיצליח להתחבב על ארבעת בני המשפחה הבעייתים באוכל. אחד חובב חריף, השני מעדיף את האוכל שלו מתקתק ואחת בכלל לא חובבת גדולה של בשר. המתכון שלפניכם נוצר בדיוק בגלל הבעיותיות הזו. יש בו חריפות עדינה מהפלפל, מתקתקות מרומזת מהקינמון וכדורי בשר נימוחים מבפנים וזהובים מבחוץ בעיקר בגלל השילוב של העוף והבקר, הביצה שמוסיפה רכות והטיגון המקדים שיוצר מעטה זהוב ומסמיך את הרוטב.

 

מיותר לציין שאתם מוזמנים לשחק עם הכמויות, אם אתם נמנים על חסידי החריף השתמשו בפלפל שלם ולא בחצי, הוסיפו יותר או פחות קינמון אבל אל תדלגו על שלב הטיגון המקדים של כדורי הבשר.

 

ספגטי עם כדורי בשר

הכמות מספיקה ל: 5 אנשים רעבים • 15-20 כדורי בשר.

 

מצרכים:

1 חבילת פסטה ספגטי מספר 7 (עבה)

 

לרוטב:

עגבניה גדולה

4 כפות רסק עגבניות

בצל

3 שיני שום

10 עלי בזיליקום טריים

חצי פלפל ירוק/אדום, חריף

כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל

 

כדורי בשר:

500 גרם בשר בקר טחון

500 גרם בשר עוף טחון

ביצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

מעט ציפורן

מעט קינמון

מלח ופלפל

קמח לקימוח

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את הבצל והעגבניות לקוביות קטנות, פורסים את השום וקורעים מעט את עלי הבזיליקום.

 

 
קוצצים את הבצל והשום
קוצצים את הבצל והשום צילום : רחלי קרוט
 
  • מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה קלה.

 

 
חשוב: הבצל והשום יתבשלו בהמשך עם הרוטב, אין צורך לטגן אותם הרבה זמן
חשוב: הבצל והשום יתבשלו בהמשך עם הרוטב, אין צורך לטגן אותם הרבה זמן צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים את העגבניות לבצל והשום ומטגנים במשך 5 דקות.

 

 
העגבניות מוסיפות טעם חמצמץ ומרענן
העגבניות מוסיפות טעם חמצמץ ומרענן צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה מתוקה ופלפל חריף קצוץ דק.
  • מתבלים במלח, פלפל ועלי בזיליקום.

 

 
אוהבים חריף? השתמשו בפלפל שלם ולא בחצי
אוהבים חריף? השתמשו בפלפל שלם ולא בחצי צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים היטב.
  • מניחים לרוטב לרתוח ומנמיכים את האש.
  • מבשלים במשך רבע שעה עד שהרוטב מסמיך. מתקנים תיבול בעת הצורך.

 

 
מניחים לרוטב להתבשל במשך רבע שעה
מניחים לרוטב להתבשל במשך רבע שעה צילום : רחלי קרוט
 
  • בזמן שהרוטב מתבשל, מבשלים את הפסטה במים מומלחים.
  • בינתיים, מכינים את כדורי הבשר: מערבבים בקערה את 2 סוגי הבשר, התבלינים והביצה.

 

 
העוף מוסיף רכות לכדורי הבשר ומעדן את הטעם הדומיננטי של הבקר
העוף מוסיף רכות לכדורי הבשר ומעדן את הטעם הדומיננטי של הבקר צילום : רחלי קרוט
 
  • יוצרים כדורים מהתערובת ומקמחים קלות בקמח (הקמח יוצר מעטפת פריכה ומסמיך את הרוטב).
  • מטגנים את כדורי הבשר עד הזהבה (זה בסדר אם הם לא מוכנים לגמרי, הם עוד יתבשלו בישול נוסף בתוך רוטב העגבניות).

 

 
מטגנים את כדורי הבשר עד הזהבה
מטגנים את כדורי הבשר עד הזהבה צילום : רחלי קרוט
 
  • מעבירים את כדורי הבשר לתוך הרוטב ודואגים שיכוסו היטב כדי שיספגו את הטעמים.
  • מערבבים בעדינות ומבשלים 5 דקות.

 

 
כסו את כדורי הבשר ברוטב כדי שיספגו את טעם העגבניות
כסו את כדורי הבשר ברוטב כדי שיספגו את טעם העגבניות צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים בעדינות עד שהכל מכוסה ברוטב.

 

 
מעדיפים פסטה אחרת? השתמשו בקונכיות, מסולסלות או ספגטי דק
מעדיפים פסטה אחרת? השתמשו בקונכיות, מסולסלות או ספגטי דק צילום : רחלי קרוט
 
  • מעבירים לצלחות עמוקות ומגישים.

 

 
ספגטי עם כדורי בשר. רק להעביר לצלחות ולזלול
ספגטי עם כדורי בשר. רק להעביר לצלחות ולזלול צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.