מתכון טארט טאטן בננה בקרמל טופי

 
קינוח מהמם בניחוח בננות משכר
קינוח מהמם בניחוח בננות משכר צילום: יח"צ
 
עודכן 21:33 15/05/2011

התפוחים מהטארט הידוע והמוכר הוחלפו בבננות הטובלות בקרמל טופי משגע

 
 
 
 
 

מחבת בקוטר 24 ס"מ

 

מצרכים:

1/2 חבילה  בצק עלים חמאה מופשר (300 גרם)

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 כוס  שמנת מתוקה (120 מ"ל)

4 בננות

קורט קמח

1 גביע שמנת חמוצה 15%

2 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

  • פורשים את הבצק על משטח מקומח קלות, מרדדים לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים עיגול בקוטר 27 ס"מ. מחוררים בעזרת מזלג, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  • ממיסים חמאה וסוכר במחבת, שמתאימה לתנור, על להבה בינונית (לא מערבבים, רק מנענעים את המחבת).
  • מבשלים את הסוכר עד ליצירת קרמל ואז מוסיפים בזהירות את השמנת מתוקה, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה (במידה ונותרו גושים, הם יימסו בתנור).
  • קולפים את הבננות וחוצים אותן לאורכן.
  • מסדרים בזהירות את חצאי הבננות על הקרמל כשצידן החתוך כלפי המחבת.
  • מניחים את עיגול הבצק על הבננות ודוחסים את שוליו כלפי מטה לדפנות המחבת.
  • אופים בתנור במשך כ-25 דקות עד להשחמה.
    ממתינים 5 דקות והופכים את הטארט על צלחת הגשה.
  • מערבבים את השמנת החמוצה וסוכר בקערה ומגישים עם הטארט.

 

המתכון באדיבות חברת מעדנות.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

גביניות מתוקות

מוס שוקולד בצבעים

עוגת תפוזים ושקדים

עוגת שוקולד צ'יפס

עוגת קוקוס ותפוחים

גביעי מוס שוקולד

קאפקייקס קפה

סיגרים במלית תפוחים

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.